MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bedbugs!!??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ivensa

Post #1 Ocena: 0

2007-01-31 15:30 (18 lat temu)

ivensa

Z nami od: 27-01-2007

mamy wielki i niestety dosc bolesny problem, pare tygodni temu wprowadzilismy sie na nowe miejsce i jakis czas temu pojawily sie na naszej skorze czerwone, swedzace chrostki, landlord najpierw twierdzil, ze pogryzly nas pajaki, ale okazalo sie, ze nie tylko my to mamy, zreszta lokatorzy sa juz gryzieni od dluzszego czasu
zlapalismy to paskudztwo do sloika i okazalo sie, ze to wlasnie bedbugs!!
Jak sobie z tym poradzic? jak to wytepic? i co zrobic, zeby skora tak nie swedziala, czy sa jakies masci na to?
chcemy sie wyprowdzic, ale boimy sie, ze zabierzemy to paskudztwo ze soba!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2007-01-31 16:42 (18 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

tym to powinien zajac sie wasz landlord.jesli jest to w calek kamienicy, to skorzystalabym z uslugi czegos podobnego do sanepidu, jesli landlord tym sie nie zajmie. pozatym radze zadzwonic do lekarza, moze dostaniecie jakies masci na recepte.nalezalo by sie zapisac do jakiejs przychodni. bo nie wystarczy ze wy sie wysmarujecie, za jakis czas moga wrocic, jak inni tez nie zrobia tego.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

TomoTiger

Post #3 Ocena: 0

2007-01-31 18:38 (18 lat temu)

TomoTiger

Z nami od: 30-01-2007

z gory gleboko wspolczuje po sprawa z tymi XXX jest fatalna interwencja fimry koszt od220f w zwyz,jesli chodzi o odziez to jedynie wyjscie wygodować, dodam ze jesli te paskudstwa zlozyly jajka to nie jest powiedziane ze firma zajmujac sie usuwaniem ich calkowicie to wypleni,czyli po ok1,5miesiaca moga sie nowe wykluc(polecam zakladnac pod luzko,meble,krzesla i w rokach np.lozka jak jest laczenie drewnej konstrukcji mozna zauwazyc jajak i takei kropki )
reasumujac z tymi bed bugs sprawa jest bardzo ciezka,dodam ze landlord powinien pokrycl wszytskie koszta,jezlei bylo by to mieszkanie z agencji i dali by wam na papierze ze nie ma tych insetkow przed wprowadzeniem to macie prawo do natychmiastowej wyprowadzki uwzgledniajac pokrycie kosztow wyrzucenia ciuchow...

Do góry stronyOffline

Scoobyboy

Post #4 Ocena: 0

2007-01-31 18:51 (18 lat temu)

Scoobyboy

Z nami od: 30-01-2007

wiec z tymi bedbagsami to nie jest lekko.ciezko je wytepic ale trzeba probowac.najbardziej sa aktywne w nocy miedzy 1.00 a 5.00 am wtedy mozna je zaobserwowac na poscieli i wtedy tez gryza pijac twoja krew.wiecej ukaszen moze doprowadzic nawet do anemii.zyja przede wszystkimw takich miejscach jak;pod materacem,w srodku lozka wiec jak macie mozliwosc to odetnijcie kawalek materialu pod lozkiem i sprawdzcie czy nie ma jajeczek(takie biale podluzne).moga byc na lustrach przy gniazdkach elektrycznych.na zaslonach.najlepiej wszystkie ubrania wyprac w temp.40 stopni ale prac przez godzine(jesli krocej to nie zabijecie ich)a pomieszczenienajlepiej wypryskac czerwonym raidem ktory jest dostepny w sainsburym.wysprejowac lozka zaslonyitp zostawic tak na 2#3 godz nie przebywac wtedy w tym pomieszczeniu,potem dobrze wywietrzyc ...najlepszym sposobem na pozbycie sie ich to utrzymywac pomieszczenie przez godz.w temp.44stopni ale jak to zrobic?to moga wykonac tylko specjalisci ktorzy sie tym zajmuja ale jest to nie tania usluga wiec jak te wskazowki nie podzialaja to bierzcie nogi za pas i uciekajcie stamtad.czesc
Pawel

Do góry stronyOffline

ivensa

Post #5 Ocena: 0

2007-02-01 07:15 (18 lat temu)

ivensa

Z nami od: 27-01-2007

Dzieki serdeczne wszystkim za wszelkie informacje
Sa one dla nas tym bardziej cenne, ze tak naprawde nigdy wczesniej nie slyszelismy o tych robakach i dopiero w tym kraju... az trudno uwierzyc. Wiem juz ze w Polsce mowia na to "mole lozkowe" i podobno tez sa
Zgodnie z sugestiami posprawdzalismy dokladnie nasz pokoj i az trudno uwierzyc w jakich miejscach to zyje. Nagorzej wygladaly nasz lozka, kraciaste skrzynie obite pod spodem czarna folia, to wlasnie pod ta folia, jak ja oderwalismy... moze oszczedze opisu, ale wiemy juz chyba jak to cudo wyglada od jajeczka az po rozgnieciony placek fuuuuj
Landlord kontaktowal sie z PestControl, podobno tylko podali jakas zawrotna kwote chyba L350 funtow i mysli...
My chcemy uciekac, tylko pytanie najwazniejsze!!
Jak tego nie zabrac ze soba? Czy samo wypranie rzeczy wystarczy? a co z pozostalymi rzeczami typu buty, ksiazki, pudelka itp? Przyznam sie, ze boje sie, ze zabierzemy to na nowe miejsce...
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje

Do góry stronyOffline

wiadereczko

Post #6 Ocena: 0

2007-02-02 20:42 (18 lat temu)

wiadereczko

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Zycze powodzenia wiekszosc zeczy wyprac ( odziez razem z rzeczami) a reszte mysle ze mozecie dokladnie sprawdzic kazda rzecz czy tam te jajeczka nie siaedza
powodzenia
Codziennie jest coś do zrobienia!!!

Do góry stronyOffline

Kasiennnka

Post #7 Ocena: 0

2011-07-03 10:48:56 (14 lat temu)

Kasiennnka

Kobieta

Z nami od: 03-07-2011

Pomocy !!!!! Co mam zrobić z tym robactwem,wyrzucilam łóżka,materace większość rzeczy i zabawek.W poniedziałek ma przyjść ktos zdezynfekowac dom i dopiero jutro powymienuam kołdry i poduszki!! Powiedzcie mi jedzenie i naczynia z kuchni tez powynosic podczas dezynfekcji.Zmęczona jestem już tymi robalami dodam tylko ze gniazdo było w drewnianym łóżku które jest już na smietniku

Do góry stronyOffline

Kasiennnka

Post #8 Ocena: 0

2011-07-03 11:04:54 (14 lat temu)

Kasiennnka

Kobieta

Proszę pomozcie!!!!!!

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-07-03 11:11:14 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasiennnka

Post #10 Ocena: 0

2011-07-03 11:16:48 (14 lat temu)

Kasiennnka

Kobieta

Ja tez pierwszy :// załamana jestem:( nie mam pojęcia co robić.Od dwóch dni nie spie,zrobiłam już ze 30 prań i zpakowalam do worków po dezynfekcji wyciagne

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,