| Autor |
Strona: 5 z 7 |
| karjo1 |
Post #1 2008-06-05 20:25:22 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Magic Sunny, zajrzyj na polskie forum psiarskie Dogomania, <a href="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=535&page=366" target="_blank" target="_new">http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=535&page=366</a>
rzuc temat przewozu psa, tam sami psiarze, jezdza czasem do PL i z powrotem, moze ktos zabierze Ci futro, troche jest tez namiarow na rozne firmy wozace zwierzaki?
A jakis czas temu spotkalam sie z ciekawie wygladajaca firma angielska, specjalizujaca sie w transporcie zwierzat, na widok wyposazenia auta zaniemowilismy, maz podgladal cuda do zrobienia w naszym pojezdzie. Znajde namiar, to podrzuce.
A ubezpieczenie bardzo sie przydaje, znajomym pies nagle zachorowal, problem z kregoslupem, mlody psiak, i jakies 4500L poooszlo.
PS. Krakn, zazdroszczeCi tego akwarium w przyszlosci, pomysl np. wbudowania w sciane miedzy holem a salonem  [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 05-06-2008 20:27 ]
|
|

|
 |
|
| mia33 |
Post #2 2008-06-05 20:43:28 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-06-2007 Sk±d: Manchester |
Ja bym ci odradzi³a firmy przewozowe które oferuj± ¿e ci przewioz± psa ,jest to forma INTERCEPTOREX pierwszego cz³onu nazwy nie pamiêtam,s± bardzo drodzy ,bardzo uprzejmi ale problem polega na tym ¿e podaj± psiakom nasenne tabletki które powoduj± rozlu¼nienie miêsni cia³a zwierzaczka do tego stopnia ¿e niestety nie moge napisac tu na forum ¿e grozi to zgonem lub ca³kowitym parali¿em a oni mówi± ¿e piesek by³ ca³± podró¿ zdrów jak ryba,proponuje ci kogo¶ prywatnie kto zabierze twojego zwierzaczka lub ty sama mo¿esz z nim pojechaæ ,jak zapytasz w tej firmie to ci oczywi¶cie powiedz± ¿e niczego takiego nie podaja zwierzêtom ,mnie zaproponowali za psa 2kg cenê 350f z PL do uk,WIêC RADZê SIê DOBRZE ZASTANOWIC!,natomiast je¶li by¶ siê zdecydowa³a przewie¼æ psa samolotem to koszt jest oczywi¶cie du¿y ale psu zostaje przydzielony opiekun specjalnie dla zwierz±tka który po wyl±dowaniu lub przesiadce wyprowadza twojego pieska w wiadomym celu osobi¶cie bo jest za to odpowiedzialny ,s± jeszcze firmy transportowe które przewo¿± psa razem z w³a¶cicielem.Wybór nale¿y do ciebie.
Je¶li chcesz znaæ nazwê tych tabletek które s± tak bardzo niebezpieczne dla zwierz±t to zapytaj o tabletkê na uspokojenie np.je¶li twój zwierzak boi siê fajerwerków ,dostaniesz odpowiedz od
weterynarza.
koszt wizyty u veterynarza to21F,leki zalezy ,np.krople na zapalenie oka 8f ,najdro¿sze s± operacje lub zabiegi kastracja u prywatnego kosztuje 180f ,eutanazja 30f,najdro¿sze s± badania pobranie krwi +moczu 149f ,mam tu 10 letniego pieska i kotkê wiêc wiem co¶ na ten temat ,ale jak by ktos chcia³ taniej to sa kliniki gdzie lekarze vet wykonuja rózne zabiegi w formie wolontariatu i tam siê p³aci np.prywatny vet 280f a w tej przychodni 90f za to samo mam wszystkie info jak by kto¶ by³ w potrzebie no i najwiêksza dogodno¶æ tej przychodni pañstwowej to to, ¿e mo¿na p³aciæ w ratach za ka¿d± wizytê lub zabieg,anglicy korzystaja z tej opcji bardzo czêsto.Oczywi¶cie trzeba p³aciæ podatki w tym kraju a¿eby skorzystaæ z tej tañszej opcji. [ Ostatnio edytowany przez: mia33 05-06-2008 20:53 ] Nigdy nie dyskutuj z idiot±. Najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu, a potem ... wygra do¶wiadczeniem.
|
|

|
 |
|
| karjo1 |
Post #3 2008-06-05 21:21:22 (3 miesi±ce temu) |
http://www.google.co.uk/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=en&q=pets+transport+uk&meta=&btnG=Google+Search
tu jest sporo przewoznikow angielskich.
Ale, jak wszyscy pisza, poswiecilabym sie (albo meza  ) i przywiozla sama psa, przy dobrym ukladzie lecisz do Pl samolotem w piatek wieczorem, w sobote pakujesz psa do weta, potem do busa i na niedziele jestes. Padnieta niemozliwie, ale wszyscy w komplecie :)
Wprawdzie za transport psa placilam niecale 100L, ale jakos trudno mi polecic te firme.
Mozesz tez sprobowac dogadac sie z kims jadacym z Polski, moze bedzie taniej i wygodniej.
|
|

|
 |
|
| MagicSunny |
Post #4 2008-06-05 23:25:32 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Sk±d: Banbury |
Cytat:
2008-06-05 20:25:22, karjo1 napisa³(a):
A jakis czas temu spotkalam sie z ciekawie wygladajaca firma angielska, specjalizujaca sie w transporcie zwierzat, na widok wyposazenia auta zaniemowilismy, maz podgladal cuda do zrobienia w naszym pojezdzie. Znajde namiar, to podrzuce.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 05-06-2008 20:27 ]
Bede wdzieczna za namiar, ale... coraz bardziej odechciewa mi sie firm przewozowych  . Wiem co to tabletki uspokajajace, niebieskie male, powoduja u mojego psiaka niedroznsc drog oddechowych, problemy z jedzeniem przez kolejnych kilka dni i z wyproznianiem rowniez. Dalam mu kiedys po wizycie u weta w PL przed Sylwestrem. On sie boi panicznie strzalow. Myslalam, ze to bedzie lepsze. Jednak po pozniejszych objawach, a w szczegolnsci drgawkach i trudnosciah z oddechem, nigdy juz nie powtorzylam. Chyba lepiej bedzie jak zajrze na dogomanie i wrzuce ogloszenie... Chyba nawet mialam tam kiedys konto :).
Koledze gratuluje podejscia do "inwentarza"  Carpe diem...
|
|

|

|
|
| mia33 |
Post #5 2008-06-06 09:28:58 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-06-2007 Sk±d: Manchester |
MagicSunny jest jeszcze taka opcja a¿eby razem z twoim psiaczkiem przyjecha³ kto¶ z rodziny z PL,no np.busem ja tak przywioz³am swojego.  Nigdy nie dyskutuj z idiot±. Najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu, a potem ... wygra do¶wiadczeniem.
|
|

|
 |
|
| MagicSunny |
Post #6 2008-06-06 10:05:38 (3 miesi±ce temu) |
W PL pies zostal z 75 letnia babcia... i to nie wchodzi w gre raczej, nikogo innego juz tam nie mam, cala rodzina tutaj  . Dlatego tez musze go jak najszybciej zabrac. Carpe diem...
|
|

|

|
|
| karjo1 |
Post #7 2008-06-06 10:20:41 (3 miesi±ce temu) |
To rzucaj temat po psowych forach, zajrzyj na topiki o wystawach, sporo osob z psami na CRUFT do Birmingham jechalo, ale moze i cos jeszcze bedzie w najblizszym czasie?
Zreszta, jak pomysl zawalenia jednego weekendu na przywiezienie futra, bo czasowo jak najbardziej wykonalne - jadac z psem busem, jestes spokojna, ze sama zadbasz o niego i nic mu nikt nie poda z lekow.
|
|

|
 |
|
| karjo1 |
Post #8 2008-06-11 16:45:36 (3 miesi±ce temu) |
Magic,a bedzie mozna usmiechnac sie o wrazenia o przewozniku? Zawsze warto miec ciekawe namiary.
|
|

|
 |
|
| MagicSunny |
Post #9 2008-06-12 09:13:30 (3 miesi±ce temu) |
Pewnie, ze tak :). Tylko, ze mamy kolejny problem. Babcia, ktora zostala z piesem w Pl pomieszala daty. Cos mnie tknelo dwa dni temu i zadzwonilam do weta, ktory robil badania krwi. Okazalo sie ze moje psisko moze wyjechac dopiero... 27 lipca najwczesniej. A nie na koniec czerwca, jak powtorzyla mi babcia  . I teraz wielki problem - on mial juz tu teraz byc, a babcia ma zabukowny bilet do nas na 26 lipca... I nie mam co z nim zrobic  . Nie mam w PL juz nikogo, kto moglby sie nim w tym czasie ( 16 dni ) zaopiekowac. Przebukowanie biletu babci nie wchodzi w gre, bo przylatuje do nas na chrzciny, naszego mlodszego synka... I zostaje do 12 sierpnia... Same niespodzianki. Jak zwykle... Carpe diem...
|
|

|

|
|
| karjo1 |
Post #10 2008-06-12 10:05:22 (3 miesi±ce temu) |
Sprawdz, kiedy futrzak mial pobierana probke krwi, jesli to faktycznie tylko jeden dzien przetrzymania psa (miedzy wyjazdem babci a psiny), to moze ktos z sasiadow przeprowadzi sie na 24 godziny?
|
|

|
 |
|