MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dalej o piesku

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kjojik

Post #1 Ocena: 0

2007-01-29 19:06 (18 lat temu)

kjojik

Kobieta

Z nami od: 28-07-2006

Witam,
tydzien temu udalo sie nam w koncu przywiezc naszego pieska na wyspy..tyle papierkowej roboty, szczepien itd. za nami :-)

I mam pytanie co teraz zrobic zeby piesek mogl bez problemu podrozowac z nami do Polski i z powrotem na wyspy..termin szczepienia jest w czerwcu czy wystarczy jedynie szczepic psa na czas a przed wyjazdem odrobaczyc i odkleszczyc?? Czy jeszcze cos??

PZDR dla wszystkich wlascicieli zwierzatek i nie tylko ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kingston79

Post #2 Ocena: 0

2007-04-26 18:18 (18 lat temu)

kingston79

Z nami od: 26-04-2007

mam pytanie do ciebie.
Za kilka miesięcy wybieram sie do Londynu z mężem i...kotem.
Napisałam do kilku agencji wynajmujących mieszkania i zadna z nich nie zezwala na posiadanie jakichkolwiek zwierząt.
Jestem załamana bo kota nie zostawię a wyjechać muszę.
Jak rozwiązałaś problem zamieszkania?
proszę o cynk;-)

Do góry stronyOffline

navy

Post #3 Ocena: 0

2007-04-26 19:08 (18 lat temu)

navy

Z nami od: 25-05-2006

Tak tylko musisz pilnowac szczepien na wscieklizne i mozesz jezdzic do woli w kazda strone. Tylko przy wjezdzie do UK musisz pamietac o odrobaczeniu i odkleszczeniu.
Bylam z psem ostatnio w Polsce na swieta i nie bylo zadnego problemu.Pozdr

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2007-04-26 20:12 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2007-04-26 18:18, kingston79 napisał(a):
mam pytanie do ciebie.
Za kilka miesięcy wybieram sie do Londynu z mężem i...kotem.
Napisałam do kilku agencji wynajmujących mieszkania i zadna z nich nie zezwala na posiadanie jakichkolwiek zwierząt.

To nie agencja podejmuje decyzje tylko wlasciciel. Ja napisalam do kilku i od razu zaznaczylam, ze mam dwa koty i wlasciciel musi sie na to zgodzic. Niektore agencje maja w ofercie mieszkania, ktore sa wynajmowane osobom ze zwierzetami inne przyciskaja wlascicieli i dostaja ich zgode. Problem moze byc w blokach/courts itp, ale w domach powinno byc znacznie latwiej.

Nie wiem czy Twoj kot wychodzi na dwor, czy to kot domowy. Tutaj istnieje zalozenie, ze koty nie mieszkaja w blokach, bo nie moga wychodzic na dwor, i ze z kotem szuka sie mieszkania na parterze. Musialam przekonac kilka agencji, ze nie zalezy mi na mieszkaniu na parterze i zwierzeta nie wychodza.

Agencje z ktorymi sie kontaktowalam to np: Foxtons, Dexters, Anthony Roberts i jeszcze pare innych. Foxtons maja wysoka prowizje za uslugi.

[ Wiadomość edytowana przez : Richmond on 26-04-2007 20:14 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kingston79

Post #5 Ocena: 0

2007-04-26 20:58 (18 lat temu)

kingston79

Z nami od: 26-04-2007

wielkie dzięki za pomoc i wyjaśnienie "jak to się robi":-D
bo na serio wpadałam już w panikę.

Do góry stronyOffline

Baton

Post #6 Ocena: 0

2007-04-27 01:56 (18 lat temu)

Baton

Z nami od: 27-04-2007

Ejj, a jak to kurde jest? Można psiaka w samochodzie wieźć? na tylnym siedzeniu???? na przykład? Czy trzeba mu jakieś opakowanie zafundować?:-)

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #7 Ocena: 0

2007-04-27 07:58 (18 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Powinno zwierze mieć klatkę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

navy

Post #8 Ocena: 0

2007-04-27 09:06 (18 lat temu)

navy

Z nami od: 25-05-2006

Tak dlugo jak pies nic stwarza niebezpieczenstwa w aucie moze jezdzic praktycznie wszedzie. A ze KAZDE zwierze trzymane luzem na np przednim siedzeniu czy chce czy nie chce moze np na zakrecie wpasc w kierowce i spowodowac wypadek to pies jesli jest na siedzeniu powinien miec pasy (sa takie pasy ogolnodostepne dla psow).
Psa oczywiscie mozna wozic w klatce co jest chyba najbezpieczniejsze dla nas i dla psa.
Osobiscie woze psa w bagazniku- mam hatchback'a i nikt nigdy mi nic nie powiedzial- a juz wyjezdzalam tak z psem z wyspy i wjezdzalam spowrotem.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Baton

Post #9 Ocena: 0

2007-04-27 10:17 (18 lat temu)

Baton

Z nami od: 27-04-2007

Navy. Domyślam się że mówisz o przejeździe tunelem,a płynął może ktoś promem , jak to jest?Chyba sie nie zostawia psa w aucie, co ?Czy na każdy prom można? Dodam że mam dużego psa, nie jest mały i sie troche obawiam , jestem w UK ponad rok , bardzo za nim tęsknię i on też z tego co wiem, od niedawna jestem juz na swoim , więc zaczynam mysleć o przywiezieniu mojego pupila. Jestem dopiero na etapie planowania , a czy w UK są jakies opłaty za posiadanie psa?

Do góry stronyOffline

kjojik

Post #10 Ocena: 0

2007-04-30 20:08 (18 lat temu)

kjojik

Kobieta

Z nami od: 28-07-2006

Hej,

ja podrozuje z moim psem na kolanach(buldozek francuski) na siedzeniu pasazera i jeszcze nigdy nikt sie nie przyczepil..jak plynelismy promem to psiaka trzeba zostawic w aucie a my musimy isc na poklad( niby ze wzgledow bezpieczenstwa!!! co oznacza ze jakby co to zwierzak utonie!!! glupki:-( )

Aha plynelismy promem Speedferries z Dover..oczywiscie za spa trzeba dodatkowo zaplcic 15F o ile dobrze paietam..nie wiem czy inne promy maja Policy do przewozu zwierzat wiem, ze Speedferries je posiada.<p>[ Wiadomość edytowana przez : kjojik on 30-04-2007 20:11 ]</p>

ups oczywiscie za psa nie spa hehe

[ Wiadomość edytowana przez : kjojik on 30-04-2007 20:12 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,