Jezeli zalozyciel nie dostal nauczki do tej pory to jaka jest szansa ze I w PLbezie grzeczy
Tam w PL tez mam bliskich - wiec czy tutaj czy tam - bedzie stanowil zagrozenie
Str 10 z 12 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2018-04-10 13:34:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
ja bym sie nie spieszyla tak z deportacja
Jezeli zalozyciel nie dostal nauczki do tej pory to jaka jest szansa ze I w PLbezie grzeczy Tam w PL tez mam bliskich - wiec czy tutaj czy tam - bedzie stanowil zagrozenie "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2018-04-10 13:54:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Binus, tu juz nie ma kogo zalowac.
W UK na tyle sprytny system, ze temat sie bedzie ciagnal finansowo i 'papierowo' przez lata. Wszelkie ubezpieczenia auta, praca wymagajaca niekaralnosci, powod kary dosc dobrze dadza sie we znaki. I chyba tak powinno byc. |
binus | Post #3 Ocena: 0 2018-04-10 13:57:14 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-02-2007 Skąd: Wies |
Cytat: 2018-04-10 13:54:31, karjo1 napisał(a): Binus, tu juz nie ma kogo zalowac. W UK na tyle sprytny system, ze temat sie bedzie ciagnal finansowo i 'papierowo' przez lata. Wszelkie ubezpieczenia auta, praca wymagajaca niekaralnosci, powod kary dosc dobrze dadza sie we znaki. I chyba tak powinno byc. Nic dodac nic ujac... dlaczego nie jestes men? ![]() |
Bako81 | Post #4 Ocena: 0 2018-04-10 15:58:22 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2011 Skąd: troszke wieksze |
Ja nigdy nie zrozumiem pic i jechać ? Kuzwa ile razy się zostawiało auto Taxi i do domu czy to tak dużo te 10,20-50£ a takie problemy ? Ale ilu ludzi tak robi to głowa mała . Na Taxi nie dzwonili a wy mu adwokata proponujecie.. ehhhh dobrze ze nie było wypadku ..
|
darraj | Post #5 Ocena: 0 2018-04-10 16:24:15 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Krynice Madrosci,Wieze Cnot Wszelakich,Sedziowie Nieomylni,,pamietajcie wszak:
11.Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. (Ewangelia według świętego Mateusza 7-1,2) "We're all mad here" Mad Hatter
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2018-04-10 17:11:44 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zgodnie z powyzszym tak nalezy sadzic, by kazdemu jezdzacemu po alkoholu przymusowe myslenie wlaczyc.
Ostracyzm spoleczny jest dosc wychowawczy. |
4ary | Post #7 Ocena: 0 2018-04-10 17:23:46 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-04-10 12:05:48, karjo1 napisał(a): Widac na ile kontrowersyjny jest temat jazdy po alkoholu. A kontrowersje zawsze oznaczaja emocje. Na razie glownie dostalo sie forumowiczom ze strony OP, jako ze mamy cos z glowa i wara od niego...do nastepnego razu. Temat jazdy po alkoholu nie jest chyba kontrowersyjny bo w 100% wszyscy zgadzajá sie z tym, że to głupota i przestępstwo.(Jak robili czy robią to juz każdego tajemnica). Kontrowersyjne są formy wypowiedzi i to jaką autor wzbudził agresję wśród niektórych komentatorów. W China czy innym "ciekawym" kraju może miałby szanse na kulkę przy pełnym stadionie i przekazanie organów dla potrzebujących ale żyjemy w kraju europejskim i tu są nieco inne standardy. Wyroki feruje wymiar sprawiedliwości a nie żądny krwi czy zemsty tłum. Zerknąłem w statystyki wypadków w Polsce w ostatnich latach i oczywiście jazda pod wpływem alkoholu zajmuje widoczne miejsce w przyczynach wypadków ale jest to zaledwie 5%. Natomiast w znaczącej wiekszości pozostalych przyczyn wypadków gdzieś u podstaw znajduje sie agresja kierowców ,brak poszanowania dla innych użytkowników czy chęć pokazania kto wiecej potrafi. Tak wiec kiedy kolejny raz po wizycie na forum MW będziemy pełni agresji i nie będziemy potrafili zapanować nad swoimi emocjami moze lepiej zadzwonić po taxi gdyż jako kierowca możemy stać się potencjalnym mordercą. [ Ostatnio edytowany przez: 4ary 10-04-2018 17:54 ] To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2018-04-10 18:13:07 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-04-10 17:23:46, 4ary napisał(a): Zerknąłem w statystyki wypadków w Polsce w ostatnich latach i oczywiście jazda pod wpływem alkoholu zajmuje widoczne miejsce w przyczynach wypadków ale jest to zaledwie 5%. Zaledwie 5%..? A moze jednak w ten sposob..: 5% wypadkow do ktorych nie musialo dojsc. Uzycie okreslenia "zaledwie" sygnalizuje, ze ostracyzm spoleczny jednak nie jest wystarczajacy. Statystyki GB. Rok 2014: 240 zabitych, 1,070 ciezko rannych, 6,900 lekko rannych, ogolem (zaledwie? ), 8,210 wypadkow spowodowanych przez pijanych kierowcow. Zalaczone statystyki pokazuja, ze z roku na rok zmniejsza sie ilosc pijanych kierowcow na drogach, niemniej jednak ciagle jest ich o kilka tysiecy za duzo. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2018-04-10 19:55:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Szkoda, że takiej nagonki nie ma na przekraczających dozwoloną prędkość, która razem z brawurą i niedostosowaniem jej do warunków jest wciąż najczęstszą przyczyną wypadków. Może zamiast mandatów czas zaostrzyć przepisy i zrównać piratów z pijakami?
Przy okazji też wszystkich gapiących się w telefony podczas jazdy. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
4ary | Post #10 Ocena: 0 2018-04-10 19:58:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-04-10 18:13:07, Severance_ napisał(a): Cytat: 2018-04-10 17:23:46, 4ary napisał(a): Zerknąłem w statystyki wypadków w Polsce w ostatnich latach i oczywiście jazda pod wpływem alkoholu zajmuje widoczne miejsce w przyczynach wypadków ale jest to zaledwie 5%. Zaledwie 5%..? A moze jednak w ten sposob..: 5% wypadkow do ktorych nie musialo dojsc. Uzycie okreslenia "zaledwie" sygnalizuje, ze ostracyzm spoleczny jednak nie jest wystarczajacy. Droga Severance użycie określenia zaledwie 5%(w innych źródłach 6.8%) w żaden sposób nie umniejsza tragedii ofiar czy naganności i winy kierujących pod wpływem. To są po prostu statystyki i byłem osobiście przekonany ,że udział procentowy tych przęstepstw w ogólnej statystyce wypadków jest większy. Ważne,że z roku na rok spada liczba takich wypadków. Z tego co widzę w Polsce przykładowo w 2016 roku liczba kontroli trzeźwości to prawie 18 mln. Ciekawe jak to wygląda w UK bo jak długo tu jeżdże ,a jest tego nie mało to jeszcze mnie policjant nie kontrolował. Szkoda ,że nie ma takich testów na poziom agresji bo to pewnie również oszczędziloby wiele tragedii. Inna ciekawostka z tutejszych statystyk to ,że w latach 2014-2016 liczba kierujących wysyłających sms czy używających social media wzrosła z 7% do 19% a pomiędzy rokiem 2013-2015 rocznie ginęło 25 osób z tego powodu. To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|