Str 8 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Severance_ |
Post #1 Ocena: 0 2018-04-10 10:49:08 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-04-10 10:29:23, Adacymru napisał(a):
Pozwole sobie stwierdzic, ze ofiary gwaltow, przemocy seksualnej, domowej i morderstw pewnie mialyby inne zdanie. Zachowanie kultury wypowiedzi moze jest deptaniem na paluszkach dla ciebie, dla innych normalnym zachowaniem, szczegolnie jak sie uwazasz za lepsza osobe od autora watku.
W tym wypadku uwazam sie za "lepsza" od OP i jako ofiara przemocy tak seksualnej jak i domowej pozwole sobie miec wlasnie takie a nie inne zdanie w temacie. Alkohol uwalnia w niektorych najgorsze instynkty i gdyby niektorzy mogli sie powstrzymac od picia to moze do niektorych gwaltow i morderstw by nie doszlo. Skoro juz uzywasz takich smiesznych argumentow to moze podywagujmy jakby odpowiedzial rodzic dziecka zabitego przez pijanego kierowce na tak zadane pytanie: gdybys mial/miala wybor to wolalabys byc zgwalcona (ale przezyc) czy stracic dziecko w wyniku wypadku spowodowanego przez pijanego kierowce..?
Nie wiem jakby sie zachowal chirurg, ale nie zdziwilabym sie gdyby przeklinal siarczyscie operujac, w koncu : tez jest tylko czlowiekiem  Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: -1 2018-04-10 10:56:34 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Alkohol uwalnia w niektorych najgorsze instynkty i gdyby niektorzy mogli sie powstrzymac od picia to moze do niektorych gwaltow i morderstw by nie doszlo."
dokladnie gdyby niektorych powstrzymac od mozliwosci oddychania statystyki bylyby znacznie lepsze niestety lewactwu nie podoba sie kara smierci lepiej utrzymyeac patologie za pieniadze podatnikow po 30lat
|

|
 |
|
lichowie |
Post #3 Ocena: 0 2018-04-10 10:58:06 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Dodam kilka grosików od siebie.
Jak byłam nastolatką to prawie zostałam rozjechana przez pijanego kierowcę. Jak zobaczyłam, że dobrze w zakręt nie potrafi wjechać i jedzie na mnie, wbiegłam do lasu przydrożnego. Gdybym wtedy go nie zauważyła teraz mogłoby mnie albo nie być, albo byłabym kaleką. Ja nie mam dobrego zdania o ludziach wsiadających za kierownicę po wypiciu alkoholu. Mimo wszystko zdaję sobie sprawę, że czasami ludzie mają takie zaćmienie umysłu, że robią totalne głupoty i ważne jest to czy wyciągają z tego wnioski i uczą się na błędach. Niestety według mojej oceny autor wątku za grosz nie wyciągnął żadnych wniosków, a świadczy o tym to, że to nie pierwszy raz i te dwa cytaty:
"wg mnie wszystko zalezy od Twojej jazdy po alkohu, w jakim stanie tam siadasz i jak sie zachowujesz po alkoholu" i
"Poza tym ze wsiadlem pijany za kierownice nic zlego nie zrobilem i gdyby nie policja odwiozlbym kolege i poszedl grzecznie spac a wy mnie pietnujecie jak bym zabil przynajmniej rodzine z czworka dzieci."
Ja usprawidliwienia dla autora wątku nie znajduję, a on sam jak najbardziej tak. I to jest w tym wszystkim najgorsze. Niemniej jednak zgadzam się, że poziom wypowiedzi należy zachować
|

|
 |
|
Mustafa1975 |
Post #4 Ocena: 0 2018-04-10 11:01:57 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
He he widzę ze ludzie tu przeceniają sile tego forum i wielka presję na usera o nazwie konik2. A tekst „dajmy mu się wykazać „ rozj..al mi 🧠. To co zrobił Konik2 to jest poważne przestępstwo z recydywa. Jeżeli nie posiada obywatelstwa Brytyjskiego to marny jego los jeśli chodzi o pozostanie w UK. Kara także będzie pewnie surowa. Także jak to się mówi za głupotę trzeba zapłacić a wyzwiska są bez sensu. Nie chciał bym być na jego miejscu.
|

|
 |
|
jeremyfisher |
Post #5 Ocena: 0 2018-04-10 11:14:26 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2018 Skąd: Birmingham |
Wyzwiska sa niepotrzebne, ale niektore sposoby obrony OP'a sa dla mnie niepojete. Niezmienia to faktu ze krytyka jak najbardziej na miejscu. konik2 powiedzial :"dodam ze na pierwszej sprawie tez zostalem skazany za jazde bez ubezpieczenia bo samochod ktorymjechalem nie byl moj heh" wiec z mojego punktu widzenia dla niego jest to zabawna sytuacja, ze popelnil ponownie to samo przestepstwo.
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: +1 2018-04-10 11:17:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
Nam wszystkim chyba zalezy zeby wiecej nie pil i jechal.
Chyba niezupelnie. Dla mnie moze sie zapic na smierc, nie moja broszka.
Natomiast chodzi o to, by nie jechal, najlepiej dozywotnio, skoro po dwoch swiadomych jazdach (dwoch odnotowanych) nie potrafi wyciagnac poprawnych wnioskow.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: 0 2018-04-10 11:21:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
hehe ciekawe czy gdyby przyszlo ci sie zmierzyc z podobna sytuacja w rodzinie to tez podjecie takiej decyzji przyszloby z taka latwoscia a zycie pisze rozne scenariusze na swiecie nie brakuje ludzi ktorzy maja swietna sa wyksztalceni a ich dzieci koncza na samym dnie przez alkohol lub dragi
zeby nie bylo chidzi mi tylko o twoj punkt bo dla mnie pijacy i cpuny tez moga zdychac i konac w mekach a alkoholizm to nie choroba poki mnie ta sytuacja nie dotyczy [ Ostatnio edytowany przez: cris82 10-04-2018 11:23 ]
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: +1 2018-04-10 11:23:38 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ale to nie jest moja rodzina i picie OP moim problemem. Problemem jest to, ze mozemy sie kiedys spotkac na drodze.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2018-04-10 11:27:21 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-04-10 10:49:08, Severance_ napisał(a):
Cytat:
Pozwole sobie stwierdzic, ze ofiary gwaltow, przemocy seksualnej, domowej i morderstw pewnie mialyby inne zdanie. Zachowanie kultury wypowiedzi moze jest deptaniem na paluszkach dla ciebie, dla innych normalnym zachowaniem, szczegolnie jak sie uwazasz za lepsza osobe od autora watku.
W tym wypadku uwazam sie za "lepsza" od OP i jako ofiara przemocy tak seksualnej jak i domowej pozwole sobie miec wlasnie takie a nie inne zdanie w temacie.
Ja również jako ofiara przemocy zarówno domowej jak i seksualnej, dorzucę swoje trzy grosze. Nigdy nie uważałam się za lepszą. Będąc ofiarą nadal jestem człowiekiem i również zdarza mi się popełniać błędy. Wiedząc, że jestem takim właśnie ułomnym człowiekiem, któremu zdarzają się potknięcia i różnie bywa z jego sumieniem, jestem ostrożna w perorowaniu wyrokami i rzucaniem kamieniami.
W przypadku osób, które mnie skrzywdziły nawet nie można by było zrzucić winy na alkohol, by móc je usprawiedliwić. Mimo to, osobom, które nie były zaangażowane w sytuacje a ją znały zdarzały się wyzwiska w stronę tych, którzy krzywdę wyrządzili, ale nie mnie.
Ile ludzi( nawet ofiar ) tyle opinii.
Podpiszę się pod tym :
Cytat:
2018-04-10 11:14:26, jeremyfisher napisał(a):
Wyzwiska sa niepotrzebne...Nie zmienia to faktu ze krytyka jak najbardziej na miejscu.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #10 Ocena: 0 2018-04-10 11:27:54 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Widze, ze w tym watku doszlo do jakiegos kuriozum..:
Cytat:
Niemniej jednak zgadzam się, że poziom wypowiedzi należy zachować
Byc moze mi umknelo i padly w tym temacie niecenzuralne okreslenia, ale cala ta afera z "trzymaniem poziomu" dotyczy okreslen: glupek i idiota. Okreslenia zostaly uzyte w stosunku do czlowieka ktory (nie owijajmy w bawelne), zachowal sie jak ..idiota (okreslenia juz dawno nie uzywa sie w medycynie, za to w mowie potocznej jak najbardziej)..? Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|