Str 6 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
espe-7 |
Post #1 Ocena: 0 2018-04-07 21:39:47 (7 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
Cytat:
2018-04-07 21:06:22, darkodarko napisał(a):
Cytat:
2018-04-07 20:49:39, espe-7 napisał(a):
Nie sadze, mysle, ze tym razem sie czegos nauczyl...
Az zapytam Czego się nauczył i kiedy?
Przeczytaj jeszcze raz wszystkie wypowiedzi autora. Tam jest to wyraznie napisane.
Cytat:
2018-04-07 21:16:20, AgentOrange napisał(a):
Efka masz dzieci? Gdy Konik2 następnym razem z wyrokiem i zakazem wsiądzie pijany do samochodu i rozjedzie Twoje dziecko na przejściu dla pieszych to nadal nie będzie śmieciem? Dla mnie JEST śmieciem nienadającym się do życia w społeczeństwie.
Agent, to nie tak. Po pierwsze autor nikogo nie zabil, wiec nazywac kogos smieciem juz teraz za to, ze czegos 'jeszcze nie zrobil, ale moze zrobic w przyszlosci' jest bez sensu. Po drugie, tak samo mozna sie zastanawiac, co bedzie, jesli Ty przejedziesz jakies dzieci, niekoniecznie prowadzac po pijanemu, ale na przyklad rozmawiajac przez telefon, albo robiac cokolwiek innego, co moze odwrocic Twoja uwage. Nikt Cie smieciem jeszcze nie nazywa....
Watek dotyczy pytania o prade prawna, wiec na tym powinnismy sie skupic. Tym bardziej, ze autor nie pyta, jak by tu zakombinowac, zeby sie wymigac od odpowiedzialnosci!
AAA zreszta, ja mam alergie na ocenianie innych ...  "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2018-04-07 21:43:34 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Co mnie ciekawi- tyle osob wyzywa autora pytania od glupiego, idioty etc etc, tylko skoro uwazacie go za takiego, to dlaczego oczekujecie ze zrozumie wasze wpisy jako rowny wam czlowiek, skoro jest niby glupim idiota?
Temat jest oczywiscie wrazliwy, ale nie daje to przyzwolenia wyzywania sie. Jest inny polski portal w UK, tak mozna lacina chlastac sie bez ograniczen. MW takim portalem nie jest, wiec kto sie nie moze powstrzymac przed atakami i wyzwiskami, moze sobie dac urlop. Normalni i niby inteligentni ludzie chyba moga wyrazic swoje zdanie bez zchodzenia na dno.
Ada
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: +1 2018-04-07 21:54:43 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Wątek jak widać wzbudza spore emocje i niektórym ciężko jest panować nad językiem. W związku z tym zamykam, do momentu aż moderator działu zdecyduje co dalej. Uwaga moderatora: Wątek wyczyszczony z epitetów. Dnia 09.04.2018 ponownie otwarty. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
andyopole |
Post #4 Ocena: +1 2018-04-09 20:36:54 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
[cytat]
I caly czas do tego pije zebyscie nie wrzucali mnie do jednego wora z innymi pijanymi ktorzy wsiedli za kierownice. Kazdy przypadek jest inny tak samo jak okolicznosci. Poza tym ze wsiadlem pijany za kierownice nic zlego nie zrobilem i gdyby nie policja odwiozlbym kolege i poszedl grzecznie spac a wy mnie pietnujecie jak bym zabil przynajmniej rodzine z czworka dzieci.
[cytat]
Nazwalem tego czlowieka glupkiem czy idiota a moze dwoma naraz (nie pamietam bo moderator byl uprzejmy pozamiatac) za ten jego wpis w ktorym usprawiedliwia sie, ze nie zrobil nic takiego zlego, on "tylko" wsiadl pijany za kierownice, majac w kieszeni aktualny zakaz kierowania.
Za to chyba dostalem ostrzezenie, pierwszy raz zreszta na tym forum. Mam rozumiec ze jego postepowanie bylo madre, inteligentne i przemyslane?
Wg mnie uzylem slow zbyt parlamentarnych....
|

|

|
|
AgentOrange |
Post #5 Ocena: 0 2018-04-09 21:51:51 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
Za to chyba dostalem ostrzezenie, pierwszy raz zreszta na tym forum. Mam rozumiec ze jego postepowanie bylo madre, inteligentne i przemyslane?
Wygląda na to że moderująca dziumdzia jest zbyt strachliwa aby puszczać prawdziwe posty. Jak ktoś woli żyć w świecie fantazji to tak się to kończy. Jak tak dalej pójdzie to forum skończy jako punkt skupiający wazeliniarzy i włazidupców.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #6 Ocena: 0 2018-04-09 22:22:32 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-04-09 21:51:51, AgentOrange napisał(a):
Wygląda na to że moderująca dziumdzia...
Ooo...jakiś postep. Z postrachu forum awansowałam na moderująca dziumdzię.  Jestem wzruszona Agent. Otworzę sobie specjalny pamiętnik, w którym będę kolekcjonować Twoje złote myśli na mój temat. Jak będę mieć doła, to sobie wyciągnę i będę mogła się pośmiać. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
NightFury |
Post #7 Ocena: +1 2018-04-09 22:30:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat:
2018-04-07 21:43:34, Adacymru napisał(a):
Co mnie ciekawi- tyle osob wyzywa autora pytania od glupiego, idioty etc etc, tylko skoro uwazacie go za takiego, to dlaczego oczekujecie ze zrozumie wasze wpisy jako rowny wam czlowiek, skoro jest niby glupim idiota?
Dziwne stwierdzenie.
Idąc tym tropem moznaby pomyśleć ze uważasz go za człowieka inteligentnego skoro udzieliłas mu odpowiedzi na pytanie używając raczej „zaawansowanego” prawniczego słownictwa.
Tak na serio? Tak samo bys myślała stojąc twarzą w twarz z kierowca który po pijaku zabił lub zranił członka twojej rodziny lub ciebie? Albo spowodował wypadek samochodowy za który ty w całości płacisz bo ten „bardzo inteligentny”osobnik nie miał ubezpieczenia samochodowego?
Byłabym skłonna prowadzić ta rozmowę bez oceny osoby gdyby to był pojedynczy wypadek. Nazwij to jakkolwiek, chwilowa niepoczytalnoscia podczas której człowiek RAZ robi głupotę. Ale tu jest mowa o recydywie...wiedząc o zakazie człowiek wsiada za kółko...w dodatku pijany. Jeśli to jest mądre i inteligentne postępowanie to ja juz nie mam pytań... Music leads me through my life
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: 0 2018-04-09 23:01:27 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Inteligentni ludzie tez popelniaja przestepstwa, nie jednego lekarza, inzyniera, studenta, nauczyciela, bankowca na swojej drodze spotkalam.
Nie wiem ktore moje porady byly zaawansowane prawnie, autor widocznie zrozumial, a jak nie to moze zapytac ponownie o wyjasnienie.
Nie jednego w podobnej sytuacji mialam okazje twarza w twarz spotkac. Nie wiem co to ma za znaczenie. Czy trzymanie poziomu wypowiedzi jest czyms czego sie w tych czasach trzeba wstydzic, albo trzeba za to przepraszac? Nigdzie nie napisalam, ze takie zachowanie powinno byc nagradzane, ignorowane etc, ale nie organizujemy publicznego linczowania.
Moze inny uzytkownik przeczyta jakie skutki prawne poniesie i moze sie zastanowi.
Ada
|

|
 |
|
AgentOrange |
Post #9 Ocena: 0 2018-04-09 23:08:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
2018-04-09 23:01:27, Adacymru napisał(a):
Inteligentni ludzie tez popelniaja przestepstwa, nie jednego lekarza, inzyniera, studenta, nauczyciela, bankowca na swojej drodze spotkalam.
Nawet z premedytacją, w recydywie - za dokładnie ten sam paragraf?
|

|
 |
|
Melanija |
Post #10 Ocena: 0 2018-04-09 23:12:59 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie wiem czy byli inteligentny czy nie  ale chyba byli, toż to już zorganizowana grupa przestępcza! jeden ukradł cukier, drugi kawę - deportacja!
Robert Pekarcik Sackville Street, Kettering. Age: 48 On 01/02/2018 having entered as a trespasser a building, namely St Andrews Parish Church, Kettering, stole sugar. Plea: Guilty. Discharged conditionally for 12 months, remanded in custody awaiting deportation.
Robert Pekarcik Sackville Street, Kettering. Age: 48 On 01/02/2018 having entered as a trespasser a building, namely St Andrews Parish Church, Kettering, stole sugar. Plea: Guilty. Discharged conditionally for 12 months, remanded in custody awaiting deportation.
Marek Virag Edinburgh Road, Kettering. Age: 35 On 01/02/2018 having entered as a trespasser a building, namely St Andrews Parish Church, Kettering, stole coffee.
Plea: Guilty. Discharged conditionally for 12 months, remanded in custody awaiting deportation.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|

|
 |
|