MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pracuje dla agencji i zaszłam w ciaze

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Monika1984

Post #1 Ocena: 0

2017-10-18 15:41:19 (8 lat temu)

Monika1984

Kobieta

Z nami od: 07-01-2017

Dobre :)
Swoja drogo to jakby zenujace. W kraju gdzie mozna znalezc kazda prace, dopasowac sobie godziny w zaleznosci od wlasnego widzi mi sie. Mlode osoby wybieraja droge na skroty.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2017-10-18 16:20:59 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Ja nie mam jakosc ustalonego z gory zdania czasami mysle ze dobrze ze ludzie z tego korzystaja bo bogaci maja swoje raje podatkowe biedniejsi zasilki a po doopie dostaje klasa srednia w tym ukladzie

Ale jak widze taka sytuacje ze nic nie mozna napisac na system socjalny lub zasilkowiczow zlego bo naszej ksiezniczce "dobre serduszko" sie to nie podoba bo sama korzysta to mnie troche trzesie

A znam tu taka pare z dzieckiemiem "m sie nalezy ja place podatki!" 20 tyg placi 100dostaje i tak od 10lat jakbym ja doatal takie siano za free to bym mial wiecej pokory i wdziecznosci a moze nie? Podobno ze socjal psuje czlowieka

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #3 Ocena: 0

2017-10-18 17:09:25 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

dokładnie tak;)
Możesz mnie w pompke pocałować, byle przez papierek.
Możesz się pieklić do granic wytrzymałości i trząść się ile wlezie, mnie to lata...
Właściwie to nie - cieszy mnie to szaleńczo.
Nestępnym razem pobierając wszystkie benefity satysfakcje będę miała tym większą;)
P.S, A skoro można się obrażać to ci tylko powiem, że frajer jesteś .
Który z powodu ewidentnych braków wiadomej natury urządza osobiste wycieczki i pewnie myśli, że mnie to obejdzie w jakikolwiek sposób- dobre.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 18-10-2017 17:12 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2017-10-18 17:28:35 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Slabo ... Ale niczego wiecej sie po tobie nie spodziewalem
Pytanie tylko brzmi jezeli ja jestem frajerem to kim jest twoj facet przy mnie : )))

Piszesz ze cie to nie obejdzie ? Az tak bardzo masz to w doopce ze musialas edytowac poscika hehe ciesz sie z satysfakcji ktore daja ci zasilki z udzialem moich podatkow a ja z tego ze jestem wstanie utrzymac siebie i bliskich uczciwa praca a nie zarowaniem na socjalu

Kiedys majac meza nieudacznika pewnie bys przymierala glodem dzisiaj mozesz kpic w internecie z uczciwie pracajacych ludzi na zdrowie tyle twojego ; )

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2017-10-18 17:59:02 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

I tak właśnie bywa wśród naszej emigracji, jedni starają się sami utrzymać swoją rodzinę , planują dzieci które rodzą się w spokoju, matki nie muszą się martwić o zasiłki bo na wszystko sobie zapracowaly i one i ich mężowie , żadnych głupich pytań na forum co mi się należy , żadnego szukania polskich pseudoksiegowych. Dużo Rodaków coś sobą reprezentuje , chociaż zaczynała na zmywaku czy taśmie . Jedni się kształcą by mieć lepsza przyszłość , inni kupują domy, jeszcze inni inwestują w nieruchomości w Polsce czy w inne rzeczy ...
No i są jeszcze inni , Ci którzy od lat siedzą przy taśmie czy zmywaku bo według nich już tak musi być. Żadnych ambicji czy celów . Duża w tym wina benefitow które tak łatwo dostać. Jeszcze inni przyjeżdżają do UK i odrazu wołają, pytają co im się należy. I później brna w tym przez lata, fabryka , telewizor , piwo , dom z councilu. Żadnych planów by coś z sobą zrobić .

Do góry stronyOffline

ZlotaBabka

Post #6 Ocena: 0

2017-10-18 18:04:28 (8 lat temu)

ZlotaBabka

Kobieta

Z nami od: 25-07-2017

Cytat:

2017-10-15 12:25:33, Klaudiadawid napisał(a):
Witam
Mam problem, pracuje dla agencji od 4 lipca br. I po 3 miesiącach dowiedziałam się że jestem w 5 tyg. ciąży. Wraz z narzeczonym staraliśmy się długo o dziecko więc od razu poszlismy do agencji to zglosic. Z miejsca powiedziano nam że poszuka mi innej pracy ponieważ tam gdzie pracuje jest duży wysiłek fizyczny ( podnoszenie ok. 12 kartonów po 23kg na godzinę). Jednak na 2gi dzień poinformowano mnie że postarają mi się załatwić lżejsze stanowisko pracy na takie, gdzie pracują kobiety ciężarne na kontrakcie firmowym . Po niecałych 2tyg oczekiwania na odzew agencji dostałam tel. Ze zostaly przeprowadzone rozmowy z kierownictwem firmy i mam się wstawić do pracy na następny dzień oraz że mam wykonywać pracę taką jak dotąd, czyli bez żadnych ograniczeń dostosowanych do mojego stanu zdrowia ( dodano że mój narzeczony może mi pomagać dźwigać ciężary Kiedy już się zmecze ). Następnego dnia okazało się że kierownictwo nie dostalo żadnych informacji dotyczących mojej ciąży, a główny kierownik odeslal mnie do domu, mówiąc że kobieta w ciąży nie może wykonywać takiej pracy ponieważ może to zagrażać jej zdrowiu w obecnej sytuacji.
Chciałabym aby ktokolwiek udzielił mi informacji co mogę w obecnej sytuacji zrobić, gdzie się kierować oraz jakie prawa mi przyslugują?

JAKIE PRAWA MI PRZYSLUGUJA? !!!!!!!!!!!
gdzie tu mowa o benefitach?

kloccie sie na priv ,bo nic nie wnosicie do postu tylko swoje frustacje

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2017-10-18 18:20:23 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2017-10-18 17:59:02, Wielim napisał(a):
Duża w tym wina benefitow które tak łatwo dostać. Jeszcze inni przyjeżdżają do UK i odrazu wołają, pytają co im się należy. I później brna w tym przez lata, fabryka , telewizor , piwo , dom z councilu. Żadnych planów by coś z sobą zrobić .

Panstwo daje, ludzie biora. Jak bedzie Ci przyslugiwac znizka na cos, to tez wezmiesz. Mozesz miec pretensje do systemu. W Polsce zrobilo sie teraz podobnie i ludzie zyja z 500+ czy jak to sie nazywa.

Kazde spoleczenstwo ma swoje wyzyny i niziny.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #8 Ocena: 0

2017-10-18 18:54:02 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Ojoj Cris ( Krzyś zakładam ale po kilku latach na obczyźnie już Cris;) biedaczysko nieszczęsne ależ musiało zaboleć skoro w akcie desperacji uderzasz w mojego męża- człowieka który nic ci nie zrobił i którego nie znasz kompletnie.
Może chciałbyś też moją pięcioletnią córkę obrazić?
Poużywaj sobie biedaku , tyle twojego na tym niesprawiedliwym łez padole.
Ja to bym zadała pytanie co to za facet co jak pipa szlocha na niesprawiedliwość i bez honoru drugiego za plecami obraża.

Richmond kolega swoje wyżyna właśnie pokazał, nie dał rady kobiecie atakuje jej rodzinę.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 18-10-2017 19:09 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2017-10-18 19:14:47 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Stwierdzenie faktu to jeszcze nie obraza nie przesadzaj co to za facet ktory musi korzystac z pomocy socjalnej zeby zadbac o rodzine w kraju takim jak anglia hmm? TAKIM JAK ANGLIA! 4 lata tu jestem chatka w polowie splacona 2 dni temu kupilismy dzialke nad baltykiem 1/3wklad wlasny 4lata! A wcale nie zarabiam kokosow
Ale mam zaradna partnerke ktora zamiast wyzywac ludzi na forum pracuje i jest niezalezna od zasilkow z takim "trutniem" jak ty to nie mialoby szans sie udac ; )

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2017-10-18 19:20:34 (8 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Czy może moderator wyczyścić ten wątek z tej przepychanki słownej? . Szok, dorośli ludzie a jak dzieci. . Piszcie sobie na priva
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,