MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochodem z 4 miesięcznym dzieckiem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2016-04-26 20:37:54 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

A czym przyprawiasz benzynę? Może moją ropę przyprawię...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2016-04-26 21:04:20 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-04-26 19:41:38, karjo1 napisał(a):
Cala dyskusja sie wywiazala nie tyle na temat transportu samolot vs auto, co na bazie kwestii ciagania parumiesiecznego niemowlecia kilkanacie godzin w niewygodnym foteliku przez kawal Europy.

Niektorzy dziadkowie nie chca nawet slyszec o podrozy samolotem, inni maja pod 80-tke i problemy z kolanami takie, ze we wlasnym aucie nie usiedza pol godziny bez rozprostowania nog, to tez trzeba wziac pod uwage.
Szkoda, ze ten niemowlak w foteliku sam nie moze wyrazic swojej opinii, ale to wlasnie dlatego rodzice decyduja co jest dla niego lepsze.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2016-04-26 21:12:23 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No wiec wlasnie, dorosli nie chca slyszec, a dzieci nie maja glosu.
Zasadniczo, jaki problem jechac z przerwa, noclegiem, do tego odczekac troche, niech te niemowle ogarnie na poczatek swoj maly swiat.
Poza tym te opisy zwiedzania, podrozowania po calej Europie, przypominam, z malym, parumiesiecznym dzieckiem...

Podobnie nie rozumiem wypraw rodzinnych z kilkutygodniowym maluszkiem po centrach sklepowych, zamiast np. parku.
Od razu wyjasnie, przez pierwsze tygodnie mlodziezy zajmowalismy sie na zmiane z Polowkiem, drugie lecialo po zakupy, ewentualnie online, badz ktos z przyjaciol/rodziny zostal na chwile, na wypad do pobliskich sklepow.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 26-04-2016 21:19 ]

Do góry stronyOnline

epsilon

Post #4 Ocena: 0

2016-04-26 21:17:48 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2016-04-26 20:07:31, kardam napisał(a):
Cytat:

2016-04-26 08:57:26, tomeko2 napisał(a):
Nigdy nie zrozumie po co w tych czasach jechać samochodem do polski (jedyne to chyba pochwalić się jakimś BMW ) Jest tyle lotnisk w Polsce , podróż krótka łatwa i pewnie tańsza do tego spora oszczędność czasu

Na dzień dzisiejszy lot do Polski i z powrotem kosztowałby moją rodzinę ponad £600 do tego bilet parkingowy na auto na angielskim lotnisku na 3 tygodnie około £100, a benzyna z przyprawą na kontynent około £450. Poza tym w Polsce wynajęcie auta na 3 tygodnie kolejne £300 (i to za jakiś mały jeździk w którym nie wiem czy zmieszczę bagaże rodziny i wózek dziecka), bo z któregokolwiek polskiego lotniska czy do rodziny męża czy mojej mamy od 2h do 3h drogi autem a między miejscowościami naszych rodzin 4h plus do tego bez auta nic nie zwiedzę tylko będę najpierw w jednym mieście siedziała a później w drugim :-o
Jakoś mi z tego rachunku wynika, że jednak taniej, łatwiej i przyjemniej własnym autem *OK*

Alez oczywiscie, ze chodzi tylko o kase a nie to czy dziecku taka podroz sluzy. W samolocie tez mu nie wygodnie, tylko to sa dwie godziny a nie 22.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2016-04-26 21:19:14 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

I wszyscy Kajro1 bez wyjatku musza postepowac tak jak ty?

Nie wydaje mi sie. Kazdy zna swoje dziecko, nawet to kilkutygodniowe i jego mozliwosci adaptacyjne.

Nie kazde dziecko dobrze sypia w nowych miejscach jak hotel.
Sa dzieci, ktore zasypiaja dopiero w trakcie przejazdzki autem, ktora je "kolysze" do snu, doslownie.
Niestety dzieci sa jak ryby i glosu nie maja, zwlaszcza te najmlodsze i tu trzeba polegac na intuicji i rozsadku rodzicow *THUMBS UP*
Biorac pod uwage, ze podroz autem dla piecioosobowej rodziny plus parkingi, transport publiczny/wynajem auta wychodzi taniej niz przelot, mioznaby sie pokusic o pytanie kto tak naprawde patrzy na kase

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 26-04-2016 21:21 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-04-26 21:26:29 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kazdy postepuje, jak uwaza.
Tyle, ze zupelnie nie chodzi o zdolnosci adaptacyjne do spania w hotelu czy aucie.

Do góry stronyOnline

epsilon

Post #7 Ocena: 0

2016-04-26 21:30:39 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2016-04-26 21:19:14, SweetLiar napisał(a):
I wszyscy Kajro1 bez wyjatku musza postepowac tak jak ty?

Nie wydaje mi sie. Kazdy zna swoje dziecko, nawet to kilkutygodniowe i jego mozliwosci adaptacyjne.

Nie kazde dziecko dobrze sypia w nowych miejscach jak hotel.
Sa dzieci, ktore zasypiaja dopiero w trakcie przejazdzki autem, ktora je "kolysze" do snu, doslownie.
Niestety dzieci sa jak ryby i glosu nie maja, zwlaszcza te najmlodsze i tu trzeba polegac na intuicji i rozsadku rodzicow *THUMBS UP*
Biorac pod uwage, ze podroz autem dla piecioosobowej rodziny plus parkingi, transport publiczny/wynajem auta wychodzi taniej niz przelot, mioznaby sie pokusic o pytanie kto tak naprawde patrzy na kase

[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 26-04-2016 21:21 ]

No przeciez Kardam wylozyla nam dokladnie jak wyglada to finasowo.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2016-04-26 21:32:20 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Jesli dziciak ma tak, ze spi podczas jazdy samochodem, a zle reaguje na halas lub obce otoczenie, to owszem warto to wszystko uwzglednic i wybrac najlepsza opcje, a nie na sile leciec lub jechac z noclegiem bo kolezanka/sasiadka tak zrobila i bylo git

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 26-04-2016 21:34 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2016-04-26 21:32:43 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Mylisz się epsilon. .... Lot to 2 godziny, ale. ....tak jak już napisałam do lotniska mam 1.5 godziny, potem na lotnisku conajnmnej drugie tyle dziecko ciągle w foteliku. W Polsce autobusem lub taxi na dworzec kolejowy, pociągiem ok 2 godz. ., dziecko ciągle w foteliku. ..to nie jest tak, że samolot przyleci mi pod drzwi. ...:-8 To jest a raczej był mój przykład, bo moja brygada to już kilkulatkowie i w sumie już mam inaczej rozplanowany wyjazd i powrót do Polski. ...
Pomijam fakt że w Polsce dla niektórych własny transport jest niezbędny.
Dziecko dyskomfort czy też jakąkolwiek krzywdę wyraża płaczem. Więc i to ze mu jest niewygodnie czy źle również zaalarmowal by płaczem. Każdy dobry rodzic wie jak jego dziecko czuje się w podróży. Myślę, że nikt nie narazal by swojego dziecka widząc cierpienie u swojej pociechy. ..
....oczywiście ciągle mówimy tu o kilkunastu godzinach jazdy nie o kilkudziesięciu, bo w takiej sytuacji rzeczywiście potrzebny jest hotel.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-04-26 21:36:03 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,