MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochodem z 4 miesięcznym dzieckiem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

GiantGoram

Post #1 Ocena: 0

2016-04-25 20:54:04 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Panika,
Daleko mi do zdenerwowania na tym forum. No bo na kogo? Anonimowego forumowicza?
Jak mozna jednak odpowiedziec na durny post sugerujacy ze jazda z dzieckiem do Polski to maly krok do zaangazowania sie social services jak nie ironicznym postem? Z tego co widze to forumki rozwinely wyzej lepiej powody ktore podalam w mojej ironicznej wypowiedzi
Szkoda mojego czasu zeby to dalej drazyc.

Powody decyzji jazdy samochodem sa takie same u mnie jak I autorow powyzszych postow-mniej stresu z 3 dzieciakow,moge odwiedzic rodzine and morzem,rodzice Nie maja samochodu,jezdzimy I tez duzo zwiedzamy Czy to w Polsce w drodze do lub od rodzicow Czy to w drodze do granicy. Rok temu zajechalismy na tydz do Austrii,potem jezioro Zywieckie,rodzice I w drodze powrotnej Harz w Niemczech. Na takie wyjaxdy oszczedzamy a nie na samolot.

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 25-04-2016 20:56 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-04-25 21:19:29 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #3 Ocena: 0

2016-04-25 21:30:07 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

I znow masz racje-przeciez co roku jezdze z 6 miesiecznym maluchem do Polski. No to ile ja tych dzieci mam? A moze tylko opisalam jedna podrozy? I tu jest zagadka...:-]
A moze trzeba czytac posty do samego konca,rowniez tez ten ktory zacytowalas:-8

A z postow wychodzi ze jest nas wiecej co sobie "wmawiaja" ze jest nam lepiej I wygodniej podrozowac samochodem do PL I uzywac samochod w Polsce.
Zycze milych lotow
Dobranoc

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 25-04-2016 21:32 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-04-25 22:33:50 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #5 Ocena: 0

2016-04-26 00:22:35 (9 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

My byliśmy w Polsce z córką (3.5 roku) już chyba 7 razy. Za każdym razem lecieliśmy, czyli odbyliśmy z nią na samej tylko trasie UK-Polska-UK juz 14 lotòw i nie wyobrażam sobie pokonywania tej trasy samochodem (tzn z dzieckiem), zwłaszcza, że pochodzę z południowo-wschodniej Polski. Na lotnisko tu jedziemy ok 1.5-2 godz, odprawa zwykle w miarę sprawnie, potem kawa na lotnisku, niecale 2.5 godz lotu i 30-40 min z lotniska do domu, ewentualnie nieco ponad godz jeśli lecę na inne. Tydzień temu wróciliśmy z Polski. Od momentu wyjazdu z domu na lotnisko w Polsce do momentu wejścia do domu w Anglii minęło nieco ponad 7 godz i to tylko dlatego, że straszne objazdy z Luton były.

Do góry stronyOffline

tomeko2

Post #6 Ocena: 0

2016-04-26 08:57:26 (9 lat temu)

tomeko2

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2009

Nigdy nie zrozumie po co w tych czasach jechać samochodem do polski (jedyne to chyba pochwalić się jakimś BMW ) Jest tyle lotnisk w Polsce , podróż krótka łatwa i pewnie tańsza do tego spora oszczędność czasu

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-04-26 09:55:50 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niektorzy lubia jezdzic samochodem, ale nie musisz tego rozumiec. Niektorzy lubia wolnosc po drodze, na miejscu, itp.

Przyklad bez dziecka, bo ich nie mam. Jak polece samolotem, to musze przemieszczac sie czyms na miejscu. Do wyboru mam autobusy, taksowki, wynajete auto. To wszystko tez kosztuje i jest mniej lub bardziej wygodne. A ja i tak mam latwo, bo latam na trasie Londyn - Wawa i nie dojezdzam z zadnej strony przez pol kraju.

Na weekend skacze samolotem, ale jak chce pozwiedzac cos po drodze i w Polsce, to jade samochodem. Tak, jest to duzo drozsze dla jednej osoby, ale przy rodzinie, to juz nie jest takie oczywiste.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2016-04-26 10:46:38 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Poza tym w samolocie sporym ograniczeniem jest bagaż

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

alice40

Post #9 Ocena: 0

2016-04-26 10:54:08 (9 lat temu)

alice40

Kobieta

Z nami od: 26-03-2010

Po obserwacjach mojego wnuczka stwierdzam,ze gdy miał 4 mce był super dzieckiem do podróży autem.Teraz ma 1 rok i cieżko usiedzieć mu na miejscu 1godzinke,mimo ze jest najedzony,suchy pampers i video włączone.W maju czeka go pierwszy lot samolotem i zobaczymy jak będzie sie zachowywał.

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #10 Ocena: 0

2016-04-26 12:00:05 (9 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2016-04-26 10:46:38, SweetLiar napisał(a):
Poza tym w samolocie sporym ograniczeniem jest bagaż

My od lat korzystamy z usług firmy, która reklamuje się na MW. Kilka dni przed wylotem wysyłamy paczkę do Polski za niecałe 15f. To samo z Polski, bo zawsze córka dostaje prezenty, a my kupujemy sporo książek, buty, ciuchy itp. Właśnie dziś ma kurier dostarczyć nam paczkę z ostatniej podróży. Latamy sobie z bagażem podręcznym i nie tracimy czasu na odprawę:-)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,