MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Anulowany polski paszport dziecka a brytyjski paszport

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SylwiaNotts

Post #1 Ocena: 0

2016-03-22 22:14:12 (9 lat temu)

SylwiaNotts

Kobieta

Z nami od: 30-05-2012

Wiem, wiem tak robie i bede robic, ale po kolejnym telefonie prawie godzinnym z kilkoma osobami dzosiaj mam wrazenie ze mnie przedtali lubic ;) i komentowali jak czesto do nich dzwonie. No ale nic, inaczej sie nie da :) jak mi sie powiedzie, dam znac dla przyszlych pokolen.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-03-22 22:18:32 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Bedziesz do nich tak czesto dzwonic, az osiagniesz jakis rezultat. Nie wiem co moga komentowac. Czy oni robia cos w tle? Chyba nie, skoro chca tylko od Ciebie dokumentow, ktore nie maja wiele do rzeczy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2016-03-22 22:28:12 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Skoro oni nie rozumieja przepisow obowiazujacych w ich kraju, to dlaczego pracuja w tej instytucji.

Moze im powiedz cos w ten desen?

Niech sobie to nawet nagraja dla celow szkoleniowych.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

SylwiaNotts

Post #4 Ocena: 0

2016-03-22 22:35:32 (9 lat temu)

SylwiaNotts

Kobieta

Cytat:

2016-03-22 22:28:12, tomaszzet napisał(a):
Skoro oni nie rozumieja przepisow obowiazujacych w ich kraju, to dlaczego pracuja w tej instytucji.

Moze im powiedz cos w ten desen?

Niech sobie to nawet nagraja dla celow szkoleniowych.

Powiedzialam to kilka razy paru osobom, nie bardzo sie ciesza z tego konplementu ale powtarzaja, ze taka jest decyJa examinatira. Jak ich zapytalam zeby przedstawili dokiment z regulami wg ktoeych zadaja zmian itp ktore nie da mozliwe, to uslyszalam ze nie moga mi przedstawic tyych dokumentow. Ostatni facet z ktorym rozmawialam byl najbardziej niechetny z wszystkich do tej port, I wprost Na moje pytania mowil, ze nie wie, ale "ze zapyta kogos z innej czesci biura I ze oni do mnie napisza" itp takie obiecanki...

Ogolnie kazdy z Nich mowi co chce, nawet niektorzy sie zgadzaja ze mna, ale jak dochodzi co do czego, to mowi zeby wytlumaczyc to osobiscie examinatorom, ktorzy z kolei sie ze mna nie zgadzaja, I tak w kolko.

Mam czas to do 9 kwietnia Bede ich gnebic :)

Do góry stronyOffline

SylwiaNotts

Post #5 Ocena: 0

2016-03-22 22:40:35 (9 lat temu)

SylwiaNotts

Kobieta

Cytat:

2016-03-22 22:18:32, Richmond napisał(a):
Bedziesz do nich tak czesto dzwonic, az osiagniesz jakis rezultat. Nie wiem co moga komentowac. Czy oni robia cos w tle? Chyba nie, skoro chca tylko od Ciebie dokumentow, ktore nie maja wiele do rzeczy.

A tam, tak sobie komentuja ze dzwonilam wtedy i wtedy, I ze juz ktos mi raz wszystko tlumaczyl itp. Ale mnie to nie powstrzyma :)

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: +2

2016-03-22 22:43:42 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Zadzwon i zaznacz, ze tym razem nagrywasz ich wypowiedzi by miec udokumentowana ich niekompetencje, bo idziesz z tym do Londynu.
Daj im mozliaosc douczenia sie. Zapropponuj, ze zadzwonisz powtornie za 30 minut, a oni niech w tym czasie dowiedza sie jakie przepisy popieraja ich wersje. Nie zapomnij zapisac co powiedza.

Do góry stronyOffline

SylwiaNotts

Post #7 Ocena: 0

2016-03-22 22:47:56 (9 lat temu)

SylwiaNotts

Kobieta

Cytat:

2016-03-22 22:43:42, tomaszzet napisał(a):
Zadzwon i zaznacz, ze tym razem nagrywasz ich wypowiedzi by miec udokumentowana ich niekompetencje, bo idziesz z tym do Londynu.
Daj im mozliaosc douczenia sie. Zapropponuj, ze zadzwonisz powtornie za 30 minut, a oni niech w tym czasie dowiedza sie jakie przepisy popieraja ich wersje. Nie zapomnij zapisac co powiedza.

Ooo, tak zrobie dla odmiany :) chociaz pewnie odmowia jakiejkolwiek wypowiedzi gdy im to powiem :D zobaczymy.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2016-03-22 22:56:28 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2016-03-22 22:47:56, SylwiaNotts napisał(a):
Cytat:

2016-03-22 22:43:42, tomaszzet napisał(a):

Ooo, tak zrobie dla odmiany :) chociaz pewnie odmowia jakiejkolwiek wypowiedzi gdy im to powiem :D zobaczymy.

To zacznij tak:

Poniewaz z waszych wypowiedzi kipi brak znajomosci przepisow, tym razem was nagrywam i jest to zgodne z prawem...

Zagadaj cos o nie rownym traktowaniu.

Do góry stronyOffline

SylwiaNotts

Post #9 Ocena: 0

2016-03-29 22:33:11 (9 lat temu)

SylwiaNotts

Kobieta

Mam nowiny, tylko ze niedobre. Jak dotad chcieli tylko potwierdzenia ze paszport jest anulowany, teraz znow zmienili zdanie I mam wyrobic nowy polski passport zanim dostane brytyjski.

Mam od menagera made emaili wiec widocznie Nic ich nie obchodzi ze mam dowod ich glupoty.

Tlumacze im ze nie trzeba miec obu paszportow, nie ma takiego prawa- bez skutku.

Jestem zalamana. :( potrzebuje chyba cudu, I w xalym internecie nie ma nawet podobnego przypadku :(

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-03-30 06:48:53 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozesz napisac skarge, ktora beda rozpatrywac miesiacami, ale obawiam sie, ze nie pomoze Ci to zalatwic paszportu w te pozostale kilka dni.

Moze sprobuj zalatwic jednorazowy paszport polski dla dziecka, a na miejscu w Polsce wyrob nowy. Jak sie nie da, to niestety zapomnij o biletach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,