MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brytyjczycy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 10 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-03-13 12:38:32 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

relly

Post #2 Ocena: 0

2016-03-13 13:08:36 (9 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2016-03-12 10:45:46, Adacymru napisał(a):
/.../

Z Polski wyjechalo wiele setek tysiecy ludzi z dyplomem /.../

no to chyba zart :-]
jakim dyplomem ? Wyzszej szkoly biznesu w Falentach ? (serio jest taka)przez 4 lata spotkalem moze z 10 osob ktore maja sensowny dyplom, wiekszosc to ludzie po jakis dziwnych szkolach.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-03-13 13:18:44 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2016-03-13 14:24:31 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2016-03-13 10:50:38, Wielim napisał(a):
Jestem z pokolenia gdzie paliło się zioło za młodu i było łatwo dostępne. A teraz pomysl ze dopalacze są u mnie w rodzinnym mieście łatwiej dostępne niż chleb, a tak jest teraz w każdym mieście w Polsce. O ile marichuana szkodzi ale nie jakoś szczególnie, nie bardzo uzależnia (sam paliłem może z pół roku po czym przestałem za to więcej zaczelem pić :( )to dopalacze silne uzależniają a najgorsze jest to ze nigdy nie znasz składu chemicznego i każdy raz może być o jeden raz za dużo

"Łatwiej dostępne niż chleb" to chyba też "skrót myślowy"?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2016-03-13 14:32:55 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

To nie jest skrót myślowy, tylko pełne brzmienie. Czy kupisz chleb w nocy?

Do góry stronyOffline

autor65

Post #6 Ocena: +1

2016-03-13 15:13:48 (9 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Fajnie sie czyta. Wreszcie temat w ktorym kazdy ma racje. Nie raz sam rozpisywalem sie w tym temacie. A moje stwierdzenia, ze w "Anglii jest wszystko odwrotnie tylko sie potwierdza. Nie chodzi mi o to czy jest lepiej czy gorzej. Na pewno jest inaczej. Moim zdanie duze znaczenie ma tu MENTALNOŚĆ. Oto krotki przyklad zeby lepiej zobrazowac jak ....pieknie sie roznimy.

jade autobusem nr14 (wiem, ze to juz staje sie nudne dla was, dla mnie tez ale co robic?) waska uliczka, bardzo dluga z domkami po obu stronach. jest ciasno, wszedzie zaparkowane samochody. Konca uliczki prawie nie widac. Musze jechac. Byc moze z naprzeciwka pojedzie samochod i bedzie problem jak zwykle. Jade. Oczywiscie w polowie drogi widze auto z naprzeciwka. Zwalniam w miejscu gdzie z mojej lewej strony jest puste miejsce na jakies cztery samochody jednak za malo jak dla autobusu. Pojade powolutku a on ominie mnie bez zatrzymywania pomyslalem. Nie. Zatrzymal sie 20 metrow naprzeciw mnie. Pokazuje mu reka, zeby jak waz plynnie ominal mnie ze swojej prawej. Nie!. Zaczal cofac i wciskac sie po swojej lewej w male miejsce pozostawione po jednym samochodzie. Najpierw zdziwiłem sie co za głupek? Po co on tak robi? Może łatwo bez zatrzymywania ominąć mnie z prawej. A - Pomyślałem. Pewnie tu mieszka i chce zaparkować pod balaskami! Zaparkował bardzo nerwowo. Dziwne. Co go tak wk...lo? Odjechałem. Spojrzałem w lusterko. Co On robi? Włączył kierunkowskaz i odjechal dalej....jego lewostronna "mentalność" nie pozwoliła mu objechać mnie z prawej!

dla porownania podobna sytuacja w innym miejscu.
Przejeżdżam wąską uliczka z zaparkowanymi z obu stron autami. Z naprzeciwka zatrzymuje sie mały, stary sportowy samochód. Ostro hamuje i robi mi miejsce do opuszczenia trudnego odcinka. Macham z daleka reka w podzięce. Pewnie nie zauważa bo mijając go usłyszałem przez otwarte okno w znajomym mi narzeczu -" A dziękuje, kur...a?!"
" A nie mógłbyś raz zrobić coś bezinteresownie" ripostowałem, ale nie wiem czy usłyszał? - bo ryk tuningowanego tłumika zagłuszył moje myślenie.

[ Ostatnio edytowany przez: autor65 13-03-2016 15:25 ]

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

autofan

Post #7 Ocena: +1

2016-03-13 15:31:41 (9 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

To I Ja doloze opowiastke o tych "nieznosnych Angolach". Jakis czas temu zmarlo sie sasiadowi, sytuacja o tyle przykra, bo zmarl w sierpniu a we wrzesniu mial odejsc na emeryture I ku mojemu zdumieniu szef firmy antydatowal przejscie na emeryture, tylko zeby rodzina dostala kase! W Polsce raczej malo prawdopodobne. Mysle ze jak wszedzie sa ludzie I taborety.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Post #8 Ocena: 0

2016-03-13 15:51:56 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-03-13 22:10:04 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2016-03-13 22:19:56 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-03-13 15:13:48, autor65 napisał(a):
(...)Włączył kierunkowskaz i odjechal dalej....jego lewostronna "mentalność" nie pozwoliła mu objechać mnie z prawej!
(...)

On docenia ciężką pracę kierowców autobusów. On wie że kierowcy są zmęczeni... a zmęczony kierowca autobusu może być nieprzewidywalny... a jemu szkoda było togo auta.

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,