Str 9 z 13 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2016-03-12 10:45:46 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Polacy owszem umieja sie przystosowac do roznych warunkow tylko dlaczego tak wyzszy w kazdym stopniu narod nie jest zdolny do bycia liderem a zmuszony do tanca wg rytmu tego nizej wyksztalconego i mniej zaradnego?
I wsrod Polakow i wsrod Brytyjczykow nie brakuje ludzi pomyslowych, oczytanych i milych. Jak ktos chce spedzic zycie podbudowujac sobie swoje ego przez mieszanie z blotem innych to ich sprawa.
Przypomnialo mi sie kilka pytan na forum od tych po bardziej wartosciowej maturze o wizy z Anglii do Walii...
Z Polski wyjechalo wiele setek tysiecy ludzi z dyplomem ktorzy obracaja sie wsrod osob z minimalnym osiagnieciem akademickim i raczej dziwi mnie zdziwienie ze wspolnego jezyka nie moga znalezc.
Ada
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #2 Ocena: 0 2016-03-12 13:42:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Grzegorz69 rozumiem ze prawda boli? Podałem przykład polskich kierowców bo to pierwszy lepszy przykład gdzie Polacy uważają się za najlepszych na świecie , a prawda jest zupełnie inna. .. sam siebie nie uważam za dobrego kierowcę, brak mi doświadczenia, ale umiem to przyznać, czego brak większości rodaków
PS o co chodzi z tą rzekoma rejestracja mojego samochodu bo nie rozumiem? [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 12-03-2016 13:44 ]
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #3 Ocena: 0 2016-03-12 14:17:55 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
" dlaczego tak wyzszy w kazdym stopniu narod " to akurat Ada jest tzw. przyprawianie gęby. Nikt nie stwierdził tutaj, że nasz naród jest wyższy w każdym stopniu.
|

|

|
|
|
Post #4 Ocena: 0 2016-03-12 14:23:52 (9 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
kruuuu |
Post #5 Ocena: 0 2016-03-12 17:46:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Cytat:
2016-03-12 10:45:46, Adacymru napisał(a):
Polacy owszem umieja sie przystosowac do roznych warunkow tylko dlaczego tak wyzszy w kazdym stopniu narod nie jest zdolny do bycia liderem a zmuszony do tanca wg rytmu tego nizej wyksztalconego i mniej zaradnego?
jako naród mamy syndrom sztokholmski, nikt nie mowił o wyzszosci narodu co raczej o jednostkach, czyli Polakach ktorzy sa w UK. Jestesmy konkurencyjni dzisiaj nie tylko na zmywakach ale na znacznie wyzszych stanowiskach. Powodem tego jest wszechstronnosc ktorej nas uczono w Polsce, juz ktos chyba wspomnial ale powtorze: nie ma czegos takiego jak wiedza ktora jest zbędna. Jak widze młodych Anglikow i porownam ich zycie do mlodych Polakow to widze jak Ci pierwsi ida na dno. Cpanie na porzadku dziennym, nie jestem przeciwnikiem marihuany ale to jak mijam codziennie kogos kto na ulicy pali gibona jak papierosa wprowadza mnie w oslupienie, lubie rozmawiac ze starszymi Anglikami bije od nich pozytywna energia i posiadaja duzą wiedze historyczna, natomiast moi rowiesnicy to statystycznie albo ćpuny albo osoby ktore bardzo szybko zalozyly rodzine i nie bylo czasu na edukacje.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2016-03-13 01:14:27 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Co ma syndrom sztokholmski do systemu nauki w Polsce i w UK i do palenia trawy?
Ada
|

|
 |
|
ie2ox4-b |
Post #7 Ocena: 0 2016-03-13 06:37:13 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Chodzi o traumę wywołaną oderwaniem od ojczyzny. Nie chciał wyjechać ale jakaś sytuacja go zmusiła do wyjazdu i do przebywania wśród ludzi których nienawidził. Teraz wytworzyło się współczucie no i pomaga im budować Wielkie i Społeczne UK. Społeczne zapewne rozumie jako że on wie lepiej komu co dać i jak rządzić.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2016-03-13 07:17:51 (9 lat temu) |
Kruuu chyba rzadko jesteś w Polsce i rzadko czytasz newsy z Polski. W Polsce teraz dopalacze są bardziej popularne niż gibon w UK. Brat mojej koleżanki zmarł po dopalaczach ostatnio a kilka innych osób die zatrulo- to wszystko to norma w 40 tysięcznym mieście a teraz pomysl o większych gdzie goli ludzie po dopalaczach próbują kierować ruchem - news z wczoraj a takie newsy są codziennie. .. co jak co ale marichuana jest dużo lepsza i bezpieczniejsza od tego chemicznego gówna
|

|
 |
|
kruuuu |
Post #9 Ocena: 0 2016-03-13 10:05:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Akurat 20 lat mieszkalem na najwiekszym blokowisku w 250k miescie i uwierz ze wiem o czym mowie, gibon robi luki w pamieci nazywam to dziurami.. Ale nie to mialem na mysli bo tutaj po prostu na porzadku dziennym sa twardsze dragi ktore w Polsce nie sa dostepne dla kazdego.
Syndrom sztokholmski sprawil ze gospodarczo Polska jest tam gdzie jest, na edukacje wplyw ma latwy dostep do narkotykow, jestescie starsi i nie widzicie to normalne - w Polsce tez nie widzieliscie, inne pokolenie to i inne srodowisko
Byc moze nawet nie tyle latwy dostep do narkotykow co jego popularnosc, jak widac w nie ktorych krajach gdzie czesc narkotykow jest legalna spoleczenstwo fajnie funkcjonuje, w UK natomiast jest na to dzisiaj wielki boom, jest to po prostu moda [ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 13-03-2016 10:09 ]
|

|
 |
|
Wielim |
Post #10 Ocena: 0 2016-03-13 10:50:38 (9 lat temu) |
Jestem z pokolenia gdzie paliło się zioło za młodu i było łatwo dostępne. A teraz pomysl ze dopalacze są u mnie w rodzinnym mieście łatwiej dostępne niż chleb, a tak jest teraz w każdym mieście w Polsce. O ile marichuana szkodzi ale nie jakoś szczególnie, nie bardzo uzależnia (sam paliłem może z pół roku po czym przestałem za to więcej zaczelem pić  )to dopalacze silne uzależniają a najgorsze jest to ze nigdy nie znasz składu chemicznego i każdy raz może być o jeden raz za dużo
|

|
 |
|