MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brytyjczycy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 8 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-03-11 23:27:57 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: +1

2016-03-11 23:36:59 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja też od dziecka lubiłam angielską literaturę i ich humor i też mnie śmiech ogarnia jak widzę święte oburzenie w reakcji na jakąkolwiek krytykę. Wszystko musi być cacy bo jak nie to jest be :-]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2016-03-12 01:06:55 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2016-03-11 23:36:59, SweetLiar napisał(a):
Ja też od dziecka lubiłam angielską literaturę i ich humor i też mnie śmiech ogarnia jak widzę święte oburzenie w reakcji na jakąkolwiek krytykę. Wszystko musi być cacy bo jak nie to jest be :-]

Czyli do Polakow maja bardzo zblizone podejscie do krytyki.

W tych wczesniejszych wypowiedziach o wyzszosci polskiej edukacji najbardziej bawi to ze obroncy tej wyzszosci nie potrafia sie wysilic zeby napisac Polak czy Polska z duzej litery... pewnie praktykuja kolejna polska ceche oszczednosci... wysilku.

Ciekawe ze tyle osob z orderem wyzszosci w kazdej kategorii skazanych jest na prace pod dyrygenture kraju tak nisko rozwinietego niby w porownaniu do Polski...

Ktos wspomnial o wyksztalceniu podstawowym w takim wydzwieku jakby w Polsce podstawowki nie konczyc mozna bylo skonczyc z mierna ocena i jakby ci co z mierna koncza mieli w malym palcu wiedze ogolna... w palcu moze maja ta wiedze ale raczej w srednim palcu uniesionej w gore dloni nawet w Polsce.
Ada

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2016-03-12 07:19:04 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ada... nie poznaję Cię! W tej ocenie Polaków masz rację. Tylko nie wrzucaj wszystkich... ja też Polakiem jestem. Ci co oceniają angielski humor, to najpierw muszą go zrozumieć aby krytykować. Najlepszym przykładem to będzie to, że wg ich mniemania, to ich szefowie są idiotami. Sami opuścili Polskę, mądrą Polskę, przyjechali do UK aby pracować jako wyrobnicy, prości wyrobnicy. Szczycą się tym, że żadna praca nie hańbi. Trzeba oddać im honor... mają wysokie mniemanie o sobie. Co im pozostało... tylko honor... a że unurzany przy myciu kibli... umyją go w pubie, czy na trawniku w parku.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-03-12 09:33:50 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2016-03-12 09:55:40 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Polacy tacy najmadrzejsi, najsprytniejsi, najlepsi we wszystkim , tak samo jest z polskimi kierowcami , uważają się za najlepszych na świecie tymczasem to w Polsce jest największy wskaźnik wypadków na liczbę ludności i 90% z nich wynika z nieumiejętnośći kierowców lub alkoholu. Skoro tacy mądrzi wszyscy to czemu wyjechali z Polski do UK , Niemiec czy Holandii? Jak tacy mądrzi to nie mogli tego wykazać u siebie ? Prawie 30 lat mamy demokrację u siebie a Polacy nie mogą zrobić porządku na swoim podwórku , dalej rządzą postkomunisci, ale najlepiej zniszczyć okręt i z niego uciec jednocześnie narzekajac na innych i wywyzszajac się. Polska ma potencjał być jednym z najbogatszych krajów Europy. Położenie jak i zasoby naturalne a także bogactwo piękna przyrody i co ? I nic bo takie to wyksztalciuchy po studiach humanistycznych pracują na zachodzie na zmywarki czy fabryce a co "lepsi" idą na superwajzera za 50p na godzinę więcej za to niszczą swoich rodaków niżej i uważają się za pepki świata. Śmiech na sali. A Anglicy to idioci i debile, no jak się nie zna nikogo spoza taśmy który został zmuszony przyjść do pracy z nudów albo braku benefitow , po kilku latach szkoły albo nawet bez jednej klasy to oczywiście ze będzie glupszy od Polaka po średniej szkole. Ale Anglików jest więcej. Przez tysiące lat wiedzieli jak przetrwać. Grabili i wykorzystywali innych ale umiejętnie się na tym bogacili. To stąd jest najwięcej uczonych na świecie , poetów czy pisarzy a nawet muzyków. To oni skolonizowali Amerykę Północna i do dziś są jednym z największych mocarstw świata chociaż ich pozycja spadła po II wojnie światowej.

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #7 Ocena: 0

2016-03-12 09:59:27 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-03-12 09:55:40, Wielim napisał(a):
Skoro tacy mądrzi wszyscy to czemu wyjechali z Polski do UK , Niemiec czy Holandii? Jak tacy mądrzi to nie mogli tego wykazać u siebie ?

Sam sobie zadaj to pytanie ...
Przecież jesteś jednym z nich ...jednym z nas.

[ Ostatnio edytowany przez: Kierownik_Pociagu 12-03-2016 10:42 ]

Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-03-12 10:08:40 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

GRZEGORZ69

Post #9 Ocena: 0

2016-03-12 10:28:08 (9 lat temu)

GRZEGORZ69

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2009

Cytat:

2016-03-12 09:55:40, Wielim napisał(a):
Polacy tacy najmadrzejsi, najsprytniejsi, najlepsi we wszystkim , tak samo jest z polskimi kierowcami , uważają się za najlepszych na świecie tymczasem to w Polsce jest największy wskaźnik wypadków na liczbę ludności i 90% z nich wynika z nieumiejętnośći kierowców lub alkoholu. Skoro tacy mądrzi wszyscy to czemu wyjechali z Polski do UK , Niemiec czy Holandii? Jak tacy mądrzi to nie mogli tego wykazać u siebie ? Prawie 30 lat mamy demokrację u siebie a Polacy nie mogą zrobić porządku na swoim podwórku , dalej rządzą postkomunisci, ale najlepiej zniszczyć okręt i z niego uciec jednocześnie narzekajac na innych i wywyzszajac się. Polska ma potencjał być jednym z najbogatszych krajów Europy. Położenie jak i zasoby naturalne a także bogactwo piękna przyrody i co ? I nic bo takie to wyksztalciuchy po studiach humanistycznych pracują na zachodzie na zmywarki czy fabryce a co "lepsi" idą na superwajzera za 50p na godzinę więcej za to niszczą swoich rodaków niżej i uważają się za pepki świata. Śmiech na sali. A Anglicy to idioci i debile, no jak się nie zna nikogo spoza taśmy który został zmuszony przyjść do pracy z nudów albo braku benefitow , po kilku latach szkoły albo nawet bez jednej klasy to oczywiście ze będzie glupszy od Polaka po średniej szkole. Ale Anglików jest więcej. Przez tysiące lat wiedzieli jak przetrwać. Grabili i wykorzystywali innych ale umiejętnie się na tym bogacili. To stąd jest najwięcej uczonych na świecie , poetów czy pisarzy a nawet muzyków. To oni skolonizowali Amerykę Północna i do dziś są jednym z największych mocarstw świata chociaż ich pozycja spadła po II wojnie światowej.

Dla mnie chlopcze to jestes zwyklym obszczymurem, ktory sra w swoje gniazdo.Jaki z ciebie kierowca ? kilka dni temu kupiles jakies rechadlo,nawet nie potrafiles zarejestrowac tego,co ty mozesz wiedziec o ludziach ktorzy tutaj przyjechali a tym bardziej o demokracji w Polsce,jestes jeszcze mlody i glupi.Zastanow sie jak bedziesz ponownie Polakom pod gorke robic zebys sie nie przejechal.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2016-03-12 10:29:01 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2016-03-12 01:06:55, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2016-03-11 23:36:59, SweetLiar napisał(a):

Czyli do Polakow maja bardzo zblizone podejscie do krytyki.

W tych wczesniejszych wypowiedziach o wyzszosci polskiej edukacji najbardziej bawi to ze obroncy tej wyzszosci nie potrafia sie wysilic zeby napisac Polak czy Polska z duzej litery... pewnie praktykuja kolejna polska ceche oszczednosci... wysilku.

Ciekawe ze tyle osob z orderem wyzszosci w kazdej kategorii skazanych jest na prace pod dyrygenture kraju tak nisko rozwinietego niby w porownaniu do Polski...

Ktos wspomnial o wyksztalceniu podstawowym w takim wydzwieku jakby w Polsce podstawowki nie konczyc mozna bylo skonczyc z mierna ocena i jakby ci co z mierna koncza mieli w malym palcu wiedze ogolna... w palcu moze maja ta wiedze ale raczej w srednim palcu uniesionej w gore dloni nawet w Polsce.

Ada, co do wyższości polskiej edukacji, to może lepiej po prostu przytoczyć statystyki. Liczby nie kłamią.
Oni są niżej nie tylko od Polski, ale od wielu innych krajów Europy i Azji.
Jest tu duża polaryzacja - świetne wprost ośrodki naukowe o wspaniałych osiągnięciach; i stada kretynów, co to nie potrafią wskazać Londynu na mapie.
Ja też lubię angielskie poczucie humoru i jest tu generalnie wiele rzeczy, które mi się podoba. Nie powoduje to jednak, że nic nie ma prawa mi się nie podobać.
Polacy są generalnie zaradni, lepiej wykształceni (osobną sprawą jest sens danego typu czy poziomu wykształcenia), umieją przystosowywać się do różnych warunków, radzić sobie w trudnych sytuacjach. A jest u nas jak jest w znacznej mierze przez położenie geopolityczne.
Anglia istnieje, bo jest wyspą. Tzn. zawsze by jakaś była, tylko mogłaby być bardziej hiszpańska albo francuska - i wdeptana w ziemię kopytami koni polskich szwoleżerów również.

Natomiast organizacja tu w znacznym stopniu totalitarna, państwo (lub niektóre jego agencje) wciska się w życie rodzinne, narzuca poglądy (lub próbuje narzucać), istnieje rodzaj cenzury. Zakłamanie, klapki na oczach, przewaga procedury nad logicznym myśleniem, tradycja - czyli skostnienie itd.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,