Str 6 z 13 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2016-03-11 16:55:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Izabella mnie przeraża jak masy ludzkie idą do pseudo banku lub pseudo funduszu i zostawiają tam oszczędności życia bo wystarczyło, że zobaczyli reklamę. To mnie naprawdę przeraża. Może gdyby te masy ludzkie miały w szkole więcej konkretów zamiast nauki o chmurach pierzastych i chmurach kłębiastych to nie straciliby swoich pieniędzy?
PS. Ja się w szkole o Jugosławii uczyłam, nie o byłej. Ale człowiek w miarę rozgarnięty ogląda czasami wiadomości, jest tam często mowa o wydarzeniach czy to politycznych, czy sportowych, czy innych, pokazują w tych wiadomościach mapki, robią zbliżenia, wymieniają nazwy krajów chcesz nie chcesz pewne informacja twój mózg rejestruje, ale jak ktoś nie ma zapotrzebowania na informacje inne niż te o celebrytach, powiększonych biustach i eksponowanych pośladkach to żadna edukacje nic nie pomoże. Mózg przyswaja to czym go częstujemy.
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 11-03-2016 17:08 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
Embit83 |
Post #2 Ocena: 0 2016-03-11 17:43:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Wielim tylko proszę Cię, nie ucz mnie tu historii ok  ? Bo to akurat był mój jeden z mocniejszych przedmiotów w trakcie całej mojej edukacji.
Wiem, że Londyn to zlepek wielu tzw. gmin i każda jest inna. Ani City ani West Endu nie znam z punktu widzenia kierowcy. Wiadomo, że jako najstarsze części Londynu mają taką zabudowę i tego nikt nie zmieni.
Też jestem kierowcą ciężarówki i codziennie robię średnio 200-250 km po Londynie.
Baza na Enfield a na trasie zawsze mam klientów na Harrow, Wembley, Perivale. Każdego dnia jeżdzę praktycznie tymi samymi drogami i znam je na pamięć. I wierz mi lub nie ale dziury są miesiącami. Oczywiście czasami łatają. Metody ich latania i efekt jaki to daje to już inna ciekawy temat ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Jako kierowca jakie masz zdanie na temat tej tzw. Cycle Superhighway? Według mnie pomysł poroniony. Grube miliony wydane, a efekt tylko większe korki i utrudnienia dla samochodów.
Wredny Werdew ja jednak się nie zgodzę jeśli chodzi o te skrzyżowania czy ronda. Co do rond to powiedziałbym, że spora cześć kierowców nie ma zielonego pojęcia jak jechać. A szczególnie jak są takie z 4 pasami. Niby wszystko w miarę oznakowane i jasne a tu panie d... Każdy jedzie jak chce.
|

|
 |
|
Kierownik_Pocia |
Post #3 Ocena: 0 2016-03-11 18:19:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2015 Skąd: Manchester |
Cytat:
2016-03-11 16:19:59, karjo1 napisał(a):
Tylko tak wtrace o tym szkolnictwie  .
Kto wie, z jakich krajow/stolic skladala sie Jugoslawia (bez zagladania do ksiazek czy netu)?
Pewnie z tych samych co po jej rozpadzie.
Temat "Brytyjczycy" a my tylko o anglikach.Ciekawi mnie jak ten kraj widza "Nowi" obywatele Zjednoczonego Krolestwa...  Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.
|

|
 |
|
kruuuu |
Post #4 Ocena: 0 2016-03-11 18:44:29 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
To ja z innej strony, jak przyjaznicie sie z kims(bez wzgledu na narodowsc) to wtedy rozmawiacie i zartujecie na przerozne tematy te malo istotne i te bardziej powazne. Kiedy w trakcie takich rozmow orientujesz sie ze on nie kuma bo ma brak podstawowej wiedzy w tym temacie i zaczynasz mu tlumaczyc wszystko od poczatku to robi sie żenujące i dla tego ja np mam takze problem by sie tutaj odnalezc. Finowie sa bardzo mało mówni i strasznie mnie to drażniło, natomiast do tej pory nie spotkalem bardziej błyskotliwych i inteligentnych osob i nawet mi ich troche brakuje.
|

|
 |
|
LondonCalling |
Post #5 Ocena: 0 2016-03-11 18:45:49 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-10-2012 Skąd: London |
Cytat:
2016-03-11 07:54:01, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Ja nie mam problemu z powiedzeniem, że to najbardziej fałszywy naród jaki spotkałem.
Potwierdzam
|

|
 |
|
|
LondonCalling |
Post #6 Ocena: 0 2016-03-11 18:51:57 (9 lat temu) |
Cytat:
2016-03-11 18:44:29, kruuuu napisał(a):
natomiast do tej pory nie spotkalem bardziej błyskotliwych i inteligentnych osob i nawet mi ich troche brakuje.
Kiedy jestes wolny na spotkanie?
|

|
 |
|
LondonCalling |
Post #7 Ocena: 0 2016-03-11 19:05:37 (9 lat temu) |
Cytat:
2016-03-10 17:37:06, Kryzymonek napisał(a):
co dla nich jest podłogą dla wielu z nas jest sufitem.
Drogi Krzywonku, ja nie wiem skad Ty jestes z Polski. To wszystko co napisales jest uwarunkowane twoim zdaniem ktore przytoczylam wyzej.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2016-03-11 19:15:41 (9 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2016-03-11 19:34:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
te wszystkie opowiadania o wiedzy, wyksztalceniu pochodza od osob, ktore przeszly niezla szkole pamieci w Pl w okresie przedkomputerowym, przed ogolnodostepnym kopiuj - wklej, kiedy chyba wiecej rodzicow mialo czas zagonic do nauki, bylo zaangazowanych w wychowanie dzieciakow.
Teraz mamy efekty powszechnego sadzania przed monitorem/tv/tabletem, ba, sami taki model pokazujemy.
I podejrzewam, nawet mam pewnosc, ze specyficzny brak znajomosci pewnych faktow, nazwisk, miejsc na mapie jest wspolny dla wiekszosci krajow rozwinietych. Za to polozenie krain 'Gry o trony' czy strategie Minecraft jest w malym palcu. Jedna wiedza zastapiona inna.
Przy okazji, w Pl, by zdac mature, wystarczy 30%.
|

|
 |
|
ie2ox4-b |
Post #10 Ocena: 0 2016-03-11 19:45:23 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat:
2016-03-11 16:44:35, panika napisał(a):
(...)wszedzie sa rozni ludzie - inteligentni i malo inteligentni, mili, wredni itd. Poczytaj sobie forum i zobacz, jakie ludzie czasem pytania zadawaja.
Jak zawsze masz rację. A Iza... niech sobie odpowie sama dlaczego Anglicy mają takie osiągnięcia, a Polacy tylko osiągnęli wyżyny hipochondrii. Polacy najbardziej uzdolnionych równają do uzdolnionych inaczej. Anglicy, tymi niezaradnymi zasilili inteligencję Aborygeńską. Trzeba więcej przykładów dlaczego Anglicy są zaradni... Naszą inteligencją obdarowano Eskimosów. Zostali tylko tacy którzy tak zakombinowali, że nie załapali się na darmową wycieczkę, czyli kombinatorzy i filozofowie.
|

|
 |
|