MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brytyjczycy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-03-10 17:37:06 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

GRZEGORZ69

Post #2 Ocena: 0

2016-03-10 18:46:28 (9 lat temu)

GRZEGORZ69

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2009

skopiuj ten artykol i zachowaj go,za klika miesiecy lat przeczytaj,daje glowe ze zmienisz szybko zdanie.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-03-10 18:50:40 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2016-03-10 18:55:32 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

To jest temat rzeka, morze, ocean :-)
Ich system edukacji nie jest idealny, tak samo jak nie jest polski. Oba mogłyby się uzupełniać nawzajem i wtedy może wyszłoby coś bliskie ideałowi.
Jeśli chodzi o życzliwość to oni są bardziej skryci i nie powiedzą wprost co myślą, jeśli nie znają cię wystarczająco długo. Stąd twoje wrażenie, że wszyscy są tacy mili. Poza tym w angielskim języku jest mnóstwo niuansów językowych, w które zagłębisz się z czasem, żeby rozumieć co Brytyjczyk mówi i co Brytyjczyk przez to rozumie. Tu musisz też pamietać, że inaczej mają Aglicy, a trochę inaczej już np Szkoci.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #5 Ocena: 0

2016-03-10 19:47:08 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Mam podobne zdanie co autor po 10 latach mieszkania tutaj. To moj dom. Dobrze mi tu.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2016-03-10 19:57:12 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-03-10 19:47:08, epsilon napisał(a):
Mam podobne zdanie co autor po 10 latach mieszkania tutaj. To moj dom. Dobrze mi tu.

Troszkę mniej mam doświadczeń, bo tylko 8 lat, ale zdanie też mam takie jak autor.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-03-10 21:06:44 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +1

2016-03-10 21:15:19 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #9 Ocena: 0

2016-03-11 00:24:29 (9 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Czy bardzo logicznei myslacy... Hmmm, wlasnie bym powiedziala ze nie za bardzo, czesto mam wrazenie, ze kompletnie nie umieja wiazac faktow ani wyciagac wnioskow. Tnz rozumieja zdarzenie A, rozumieja zdarzenie B ale sami nie wpadna na to, ze pomiedzy tymi dwoma zdarzeniami moze istniec jakas zaleznosc. To ponoc wynika ze specyfiki jezyka, tak kiedys czytalam :) Przykre wg mnie rowniez to gleboko zakorzenione w ich mentalnosci myslenie klasowe. Lubie natomiast to ze nigdy nie pokazuja co naprawde mysla (bo mnie to tak za bardzo nie obchodzi co jakies przypadkowe osoby sobie mysla) i fajnie ze maja tradycje akcji charytatywnych, pro-spolecznych etepe. Generalnie zawsze sa jakies plusy i minusy.
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-03-11 07:07:58 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

co do nie powiedzenia wprost.

Mnie się to strasznie nie podoba, nie lubię tego.
Wolę pod tym względem ludzi z południa europy, wykrzyczy co mu nie pasuje i przynajmniej można oczyścić atmoswere, wyjaśnić lub zmienić swoje postępowanie i wszytskim żyje się lepiej.
Bo przecież czasami robimy coś przykrego albo głupiego zupełnie nie świadomie.

A tu takie podchody, smrodek wisi...
Ale fakt, być może pamiętacie film o imigrantach ze wschodu i był motyw gdy budowlaniec Anglik narobił dziadostwa, ukrainiec zgodnie z naszą wsochodnią kulturą w jego obecności, pokazał majstrowi co tamten zrobił źle, bo faktycznie nabroił.

I anglik wpadł we wściekłość, dlaczego on to powiedział przy nim, że przecież mógł to powiedzieć gdy go nie będzie.
U nas to się mówi że mu dupe obrabia u szefa nie?

Ktos kto słabo zna Anglików i język trudno wychwycić różnice w emocjach z jakimi odpowiadają. Choćby słowo dziękuje, potrafi być równie uszczypliwe,(bo aż w oczy szczypie że w głowie ma FCKY) olewające co szczere i z zachwytem.

Potrafią być niesamowicie upierdliwi i utrudniać sobie życie na wzajem. Czasami totalnie absurdalnie. Spotykam się z tym na co dzień. Już nie raz pisałem, im bliżej centrum, im niby większa "szyszka" tym większa gnida i powalony w trąbę.

Tak że angielska mentalność to co najmniej dwulicowość. A do tego się nigdy nie przyzwyczaję, bo po prostu to nie nawidzę.
Pozostaje mi tylko akceptować. *DONT_KNOW*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,