MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jazda po alkoholu UK!!

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2016-02-29 08:44:41 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-02-29 08:32:31, radiesteta napisał(a):
Jak pisałem dziwne to. W PL max to 0,19‰. W UK to chyba 4x więcej 0,8. Nieraz wieczorem wypiłem nawet 2 lampki wina lub nalewki domowej roboty a rano akcja trzeźwy poranek czyli dla niewtajemniczonych masowe kontrole trzeźwości każdego kto się nawinie policji i zawsze był i jest trzeźwy. Zatem nie trzeba być abstynent tylko pić rozsądnie by nie mieć problemów.

londynek.net/ukipedia/article?jdnews_id=3410294

[ Ostatnio edytowany przez: <i>radiesteta</i> 29-02-2016 08:34 ]

Te normy wynikają z bycia bardziej papieskim od ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radiesteta

Post #2 Ocena: 0

2016-02-29 12:25:36 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

Mnie najbardziej dziwi to że w krajach o większej dozwolonej porcji alkoholu we krwi śmiertelność w wypadkach na drogach wcale nie jest wyższa niż tam gdzie jest ostro lub nawet 0,0. W PL zresztą większość tych co teraz łapią to ludzie wg normy większości cywilizowanych krajów trzeźwi. Gdyby u nas była norma choćby do 0,5 to mieliśmy jeden z najniższych w Europie wskaźników pijanych kierowców.

motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-pijani/pijani/news-80-proc-pijanych-kierowcow-jest-trzezwych-zaskakujace-dane,nId,2150712
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-02-29 17:29:35 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

W UK generalnie jeździ sie wolno bo nie da się jechać szybko, niewiele jest okazji zeby się rozpędzić, bo nawet na autostradach są spore korki przez pół dnia i nawet w nocy, wiem im dalej od Londynu tym więcej luzu, ale zazwyczaj pijany nie jedzie po autostradzie tylko po lokalnych drogach. A tam tak ciasno że na trzeźwo jedzie się jak pijany.

A niska prędkość to mniejsze szanse na wypadek śmiertelny. Ale nawalonych to jeździ w cholere i to nie tylko chłoporobotnicy, nie raz widziałęm jak damulki na Sloana SQ obaliły po butelce wina do obiadu :))) a potem w 4x4 i jadą, bo przecież ma bezpieczny samochód :>

Natomiast wiadomo jak jest w PL, zima nie zima, 120 przez miasto, po wysepkach, przez chodnik... (taksówkarz mnie tak wiózł i wyglądał na trzeźwego) to przecież nie powoduje zagrożenia panie władzo...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,