MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 99.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 98.1 | 99.1 | 100.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 99.1 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

martag

Post #1 Ocena: 0

2010-04-29 14:26:25 (15 lat temu)

martag

Kobieta

Z nami od: 22-04-2010

nie mozesz miec zadnej nieruchomosci na calym swiecie na sibie bo wtedy juz nie jetses first time buyer. Wiec jak masz cos na siebie w Polsce to niestety trzeba placic!:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-04-29 15:29:12 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Definicja:
http://www.citywire.co.uk/adviser/-/news/property-and-mortgages/content.aspx?ID=390253

http://www.hmrc.gov.uk/budget2010/sdlt-qa-tech-1545.pdf

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grekugreku

Post #3 Ocena: 0

2010-04-30 20:21:36 (15 lat temu)

grekugreku

Konto usunięte

witam
tak przegladam ubezpieczenia na dom i czesto jest opcja do wyboru: accidental damage, co ona wlasciwie oznacza dokladnie?

i po raz drugi spytam : hipotetycznie co sie dzieje jesli konczy sie lease (czekam na wiadomosc od solicitora czy to jest freehold czy leasehold), ciekawi mnie to, co jest w przypadku jesli powiedzmy termin konczy sie za rok , przedluzane automatycznie czy jakies inne opcje?

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #4 Ocena: 0

2010-05-05 10:57:34 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

pytanie

czy po podpisaniu exchange of contracts( tzn papierow ktore osdylam do prawnika i on robi exchange) podpisuje cos jeszcze????? czy wtedy okresla sie date completion i odbieram klucze z agencji etc?

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2010-05-09 22:04:49 (15 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Witam.
Czy ktoś z Was miał w korespondencji od prawnika zapis:
"...the property you are proposing to purchase is within an area whereby you could become responsible to pay for the restoration of the Chancel in a Church local to the property." ?

Jest to wynik Chancel Check Search.

Ciekawa to jest sprawa, bo... Ciągnie za sobą dodatkowe ryzyko na przyszłość. Kupujesz nieruchomość obciążoną na mocy obowiązującego prawa!!!

Chyba nie ma nieruchomości, która nie byłaby objęta tym ryzykiem.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2010-05-10 15:10:59 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-04-30 20:21:36, grekugreku napisał(a):
witam
tak przegladam ubezpieczenia na dom i czesto jest opcja do wyboru: accidental damage, co ona wlasciwie oznacza dokladnie?

i po raz drugi spytam : hipotetycznie co sie dzieje jesli konczy sie lease (czekam na wiadomosc od solicitora czy to jest freehold czy leasehold), ciekawi mnie to, co jest w przypadku jesli powiedzmy termin konczy sie za rok , przedluzane automatycznie czy jakies inne opcje?

Gdyby lease by bardzo krotki - powiedzmy 20-40 lat to byloby to zaznaczone od razu w ogloszeniu, bo krotki lease bardzo obniza cene. By przedluzyc lease trzeba byc wlascicielem danej nieruchomosci minimum dwa lata i przejsc przez cala procedure, ktora jest dluga i kosztowna. Nie wspomne o tym, ze bank nie dotknal by finansowania takiej nieruchomosci.

Accidental damage: stluczone/uszkodzone/zniszczone przypadkowo wyposazenie mieszkania, plama na dywanie itp. Wszystko jest opisane w polisie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

martag

Post #7 Ocena: 0

2010-05-10 16:16:11 (15 lat temu)

martag

Kobieta

do tomaszzet:
tak u mnie tak jets.olej to. tzn wykup sobie ubezpieeczenie od tego na 25 lat i czy wiecej za jakies 100 ft (tyle bylo i umnie) i po klopocie:) ubezpieczenie pokryje koszty jakby jakies byly i tyle. To taka pierdola z dawnych czasow wiec olej to:) pozdro

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2010-05-10 18:25:02 (15 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Martag, nie zwykłem olewać sytuacji, gdy ktoś mi pętlę na szyję zakłada, a tu z tym mamy doczynienia. Ta "pierdoła" z dawnych czasów jest jak najbardziej obowiązującym prawem w tym kraju i będzie jeszcze bardziej uciążliwa jeśli oni nic z tym nie zrobią. Ten przywilej dawni właściciele gruntów /kościół/ uzyskali nie po to by z niego nie korzystać. Z tego co czytałem i słyszałem to do 2013 roku ta instytucja /na k.../ ma czas by zewidencjonować nieruchomości, które to prawo obejmuje. Mają one być oznaczone poprzez odpowiedni zapis w ichnich księgach wieczystych.
Ciekawi mnie czy nieruchomość z takim zapisem da się później sprzedać ? :)
Prawnicy przysyłają to co mają uszykowane według szablonów, a kupujący podpisują nie myśląc co w papierach się znajduje.
Jednego dnia przyszły papiery do podpisania, a następnego przyszło info, że nieruchomość ma takie obciążenie. Dobry chwyt. Gdybym wysłał podpisane papiery ciesząc się, że tak ładnie sprawnie im to idzie to by dopiero było. Zamiast podpisanych papierów wysłałem im kilka prostych pytań, na które jak mniemem nie znają odpowiedzi. Chyba mają problem bo jakoś korespondencje przestały przychodzić, a na emailu też nic :) Więc coś z tym chyba jest na rzeczy.
Pozdrawiam
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #9 Ocena: 0

2010-05-10 21:32:03 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

ktos z was kupil dom z repossession?jak z podlaczeniem mediow sytuacja wyglada?

Do góry stronyOffline

martag

Post #10 Ocena: 0

2010-05-10 21:53:20 (15 lat temu)

martag

Kobieta

tomaszzet:
to rob sobie co chcesz jak jestes taki madry?po co sie ludzi pytasz jak znasz odpowiedz?ja sie ubezpiecvzylam i mam spokoj .ty tez mozesz.pozdro

Do góry stronyOffline

Strona 99.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 98.1 | 99.1 | 100.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,