MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 68.9 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67.9 | 68.9 | 69.9 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 68.9 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gierza

Post #1 Ocena: 0

2010-02-06 21:43:04 (15 lat temu)

gierza

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2010

Jeszcze jedno pytanko do grona forumowiczow.
Wiem ze Andy97 gdzies na poczatku forum dal namiar na fachowca od MORTGAGE, ale chce zapytac czy macie jakichs uczciwych i "normalnych" przedstawicieli tego typu? Jak Andy moze, to prosze o przypomnienie namiarow.
Rozmawialem z dwoma i jeden zalatwil pazyczke po 2-uch tyg. max 120k.Moje zarobki(bez zony) 30k. Nastepny podobnie, ale ten za wszelka cene chcial zebym kupil jakis dom.
Dzwonil w moim imieniu i wypytywal o szczeguly.... Zdawalo by sie ze chce dobrze, ale jak mu pokazalem dom(ten o ktorym pisalem w moich pierwszych postach) to troszke zaczol nas naciagac.
A mianowicie...
dom jest za 90k, poprzedni fachowiec nie dal nam kredytu na ten dom(pisalem o tym), a ten mowi-ze zalatwi.
ale pytam ile dom jest zadluzony, bo nie chce kupic domu za 90k +50k dludu.
Zadzwonil do agencji i wypytal o szczeguly, powiedzial ze ktos dal wiecej i ze mozemy przebic cene.a zadluzenie to pare nie zaplaconych rachunkow...1-2tys Ł,A moze nie.
Powiedzial ze ktos dal 95k, i czy damy 100k?
Powiedzalem ze nie i wiecej jak 90k nie dam, bo z domem wiaze sie zmiana pracy, lub godzinny dojazd do pracy. A on na to ze moze nikt nie dal 95k tylko miej i ze moze warto sie potargowac?
mysle ze procenty jakie dostaje od kwoty pozyczki tu sa napedem tej sytuacji. Dodam ze gosc jest jak-by-to-powiedziec... starym wyjadaczem, i trudno bylo wydostac sie z jego biora...
Wiec jak macie kogos sprawdzonego to dajcie kontakt, ja z angielskim na tym poziomie jako tako, ale corka dosc dobrze. Wiec pozdro dla wszystkich.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-02-06 22:12:57 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mortgage Advisor dostaje dosc niska prowizje za pozyczke i nie jest ona warta tego, zeby zabijac sie o klienta. Moze po prostu chce dobrze. Przeciez nawet jak zlozysz oferte to wcale nie znaczy, ze w koncu kupisz ten dom i on bedzie mial prowizje. Mozesz wycofac sie w kazdej chwili.

Jesli znajduje Ci najlepsza oferte kredytowa to ok, taka jest jego rola. Naganianie na konkretna nieruchomosc nie lezy w obowiazku doradcy finansowego.

Oczywiscie nie musisz korzystac z jego pomocy przy szukaniu domu. Po prostu dziekujesz grzecznie i szukasz sobie sam dalej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

berenika

Post #3 Ocena: 0

2010-02-06 22:33:24 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Mam pytanie czy ktos z was kupił dom tutaj za kredyt uzyskany w pl?Mam w pl nieruchomosc na która chciałabym zaciagnac pozyczke hipoteczna aby kupic dom tutaj.Co o tym sadzicie?Bo raczej tutaj nie dostane kredytu którego zabezpieczeniem byłaby nierychomosc w pl?
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-02-06 22:55:08 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

W takim przypadku kupisz po prostu dom za gotowke w UK, a pozyczka hipoteczna w Polsce bedzie oddzielna sprawa. Nie widze przeszkod, zeby tak zrobic. Jedyny problem to jakas drastyczna zmiana kursu walut. Oplacaloby sie przewalutowac zlotowki przy jak najnizszym kursie i splacac raty po jak najwyzszym.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

berenika

Post #5 Ocena: 0

2010-02-06 23:01:09 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Cytat:

2010-02-06 22:55:08, Richmond napisał(a):
W takim przypadku kupisz po prostu dom za gotowke w UK, a pozyczka hipoteczna w Polsce bedzie oddzielna sprawa. Nie widze przeszkod, zeby tak zrobic. Jedyny problem to jakas drastyczna zmiana kursu walut. Oplacaloby sie przewalutowac zlotowki przy jak najnizszym kursie i splacac raty po jak najwyzszym.

Własnie moja najwieksza obawa sa zmiany kursu walut bo okres spłaty jest dosc długi wiec trudno o jakies rzeczowe prognozy.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2010-02-06 23:13:52 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jesli chcesz kupic dom w UK to mozna zalozyc, ze bedziesz tu mieszkac wiele lat. Z biegiem czasu Twoj dlug zje inflacja, jest rowniez szansa, ze Twoje zarobki wzrosna.

Nie wiem czy zlotowka umocni sie jakos drastycznie w najblizszych latach.

A nieruchomosci w Polsce nie mozesz wynajac, zeby splacala Ci sie czesc kredytu?

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

berenika

Post #7 Ocena: 0

2010-02-06 23:24:43 (15 lat temu)

berenika

Kobieta

Cytat:

2010-02-06 23:13:52, Richmond napisał(a):

A nieruchomosci w Polsce nie mozesz wynajac, zeby splacala Ci sie czesc kredytu?

Otóz nie, gdyby była taka mozliwosc to sprzedałabym ja po prostu i byłby po problemie.Zastanawiałam sie nad takim rozwiazaniem bo z kalkulacji wynika ze taka pozyczka w pl wychodzi taniej niz kredyt zaciagniety tutaj istnieje tylko ryzyko zwiazane z kursami walut.Zastanawia mnie jeszcze jak sytuacja bedzie wygladac po wejsciu Polski do strefy euro

Dzieki za poprzednie odpowiedzi

Do góry stronyOffline

Edina1212

Post #8 Ocena: 0

2010-02-07 01:32:59 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-02-2010

Ja tez kupuje swoj pierwszy dom.Czekalismy z mezem ponad dwa lata i zdecydowalismy sie niedawno, jak bylismy pewni, ze poprostu nas na to stac.W tej chwili szukamy, czegos w Edinburghu, ale tutaj wciaz ceny czegos interesujacego sa wysokie.Rodzina nam sie powiekszy w czerwcu i chcemy zdarzycze wszystkim.Zreszta landlord juz nas uprzedzil, ze zamierza sprzedac mieszkanie, ktore wynajmujemy.Poczeka, az my kupimy cos swojego.

Do góry stronyOffline

Edina1212

Post #9 Ocena: 0

2010-02-07 01:40:55 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-02-2010

Cytat:

2010-02-05 18:48:54, leonka napisał(a):
Cytat:

2010-02-05 18:38:08, okidoki29 napisał(a):
pisze pkt 9 nazywa sie insurance i tak tam napisali a mnie galy wyszly ze zdumienia:)))
Specjalnie czekalam az przyjdzie mortgage offer,bo moj advisor od dawna mnie naciska na kupno ubezpieczenia-ale jak widac w papierach z banku jest to tak napisane ze niech ich szlag!!Teraz sama nie wiem co musze a czego nie musze???

Musisz ubezpieczyc sie w razie utraty zrodla utrzymania.Bank nie podpisze zgody na pozyczke, bez tego, bez potwierdzenia wykupu ubezpieczenia, ktore gwarantuje ci odszkodowanie w wysokosci, ktora zblizona jest do najwyzszej raty kredytu.Musisz tez ubezpieczyc nieruchomosc, ktora zakupisz.Te sa wymagania, ktorych nie zmienisz.

I nie podaja na co ten insurance??? A advisor tez nie powiedzial jakie to ubezpieczenie chce ci wcisnac???

Do góry stronyOffline

gierza

Post #10 Ocena: 0

2010-02-07 12:09:50 (15 lat temu)

gierza

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2010

Dzieki Richmond.
Moze faktycznie jest tak kompetentny ze sprawia wrazenie naciagacza? Nie wiem.
Nie podziekowalem mu ostatecznie, bo nie chce palic mostow.
Badam teren, chce jeszcze paru "fachowcow" zapytac o pozyczke i wtedy wybiore najlepsza oferte. Nie pali mi sie tak bardzo bo wciaz domy leca mi miedzy palcami.
Pozdrowienia dla wszystkich.

Do góry stronyOffline

Strona 68.9 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67.9 | 68.9 | 69.9 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,