Emeryt56,
Akurat tę część Londynu ślędzę od dłuższego czasu pod względem nieruchomości i to mieszkanie wydaje się wyjatkowo tanie. Identyczne, w tym samym bloku zostało sprzedane 4 lata temu za £45 tys. więcej ale w lepszym stanie technicznym.
Teraz tak myślę, że agencja chce uzyskać jak najlepsza cenę i dlatego nadal dopuszcza ogladajacych. Agent od razu mi powiedział, że będę musiała wyrobić się za wszystkim w 2 tygodnie (chodzi o kwestie finansowe). Ten lokal jest chain free a a ja jestem oczywiście first time buyer.
Jedyne co mnie martwi to dość krótki okres lease bo tylko 90 lat.
Ponoć krytyczny punkt to 83 lata i trzeba odnawiać bo poniżej robia się już naprawdę spore koszty.
Richmond
Staram się zebrać jak nawięcej i informacji i takie zjawisko nazywa się “gazumping” i podobno w 2018 roku 1/4 nieruchmości w UK miała podbijana cenę. W Szkocji jest to nielegalne.
Zastanawiam się czy nie wykupić ubezpieczenia na wypadek gdyby i mnie to spotkało czyli złożę ofertę, opłacę prawnika i searches a potem ktoś mnie przebije finansowo.
Ktoś miał takie ubezpieczenie? Czy ogólnie sa jakieś “złote zasady” na uchronienie się przed “wtopa”?
Bardzo zależy mi na czasie, nie chciałabym aby kupno domu przeciagnęło się do jesieni.
[ Ostatnio edytowany przez: Patkia 13-03-2019 00:36 ]