MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 530.9 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 529.9 | 530.9 | 531.9 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 530.9 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Marta2509

Post #1 Ocena: 0

2016-08-09 16:16:30 (9 lat temu)

Marta2509

Kobieta

Z nami od: 06-04-2016

Cytat:

2016-08-09 16:10:17, kasiapool napisał(a):
Cytat:

2016-08-09 15:47:45, Richmond napisał(a):
Ale nie ma potrzeby robic kolejnego AIP, zrobila raz, dostala wstepna zgode i wystarczy. Niech sobie szuka domu, jak znajdzie, to wystapi o kredyt, w tym samym banku, gdzie miala AIP albo w innym.

Mam rozumiec ,że te AIP jest przyznawane na nas a nie na konkretną aplikacje i nawet jak minie 14 sierpnia to mogę iść do nowego brokera poinformować go o tym i składać wniosek o kredyt ( oczywiście jak znajdziemy odpowiedni dom ) .
Z naszym starym brokierem podpisalismy standardową umowe nie brał od nas żadnych pieniędzy .

My mielismy dwa AIP, pierwszy w lipcu i byl wazny przez 3 miesiace, nic nie znalezlismy a pozniej przestalismy szukac az do lutego i w lutym zrobilismy drugi AIP, tez wazny przez 3 miesiace.
A co masz w umowie? Jest napisane ze mozesz isc do innego brokera bez oplat czy jest np ze w takim wypadku musialabys zaplacic za AIP? Rozne sa umowy...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-08-09 16:18:42 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2016-08-09 16:10:17, kasiapool napisał(a):
Mam rozumiec ,że te AIP jest przyznawane na nas a nie na konkretną aplikacje i nawet jak minie 14 sierpnia to mogę iść do nowego brokera poinformować go o tym i składać wniosek o kredyt ( oczywiście jak znajdziemy odpowiedni dom ) .
Z naszym starym brokierem podpisalismy standardową umowe nie brał od nas żadnych pieniędzy .

AIP to tylko wstepna obietnica przyznania kredytu i tak zawsze trzeba zlozyc pelny wniosek. Nie trzeba wystepowac o AIP w ogole, brokerzy i agenci na to naciskaja, ale mozna od razu skladac wniosek o kredyt, jak oferta na nieruchomosc zostanie zaakceptowana przez sprzedajacego.

Jak Marta napisala, jak ktos sie zapyta czy masz AIP, to zawsze mozesz powiedziec, ze masz (bo masz), w ten sposob unikniesz nalegania na spotkanie z brokerem w kazdej agencji. Chociaz to zalezy od okolicy i rynku, czasami zupelnie nie pytaja sie o to.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ksosksos

Post #3 Ocena: 0

2016-08-10 09:26:39 (9 lat temu)

ksosksos

Konto usunięte

Jak sie ma sprawa z kupnem nowego domu przed sprzedaniem starego. Czy wystarczy oszacowac cene obecnej nieruchomosci i powiedziec borkerowi ze dpoezyt bedzie z tych pieniedzy czy trzeba bedzie robic dokladnie valuation ? Jak kiedys mowilem chcialbym kupic nowy dom i sprzedac swoje shares z obecnego mieszaknia bez dokladnia gotowki z konta. Patrzac po cenach i rozmowach z sasiadami sprzedajacych mieszkania z tego samego bloku i liczac ze hipoteka wzrosla okol 15% w ciagu trzech lat stac mnie na kupno nowego bez dokladania. Wizyte u brokera mam w przyszlym tygodniu i chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej. Czy sprzedawcy niechetnie wchodza w chain z osobami ktore czekaja na kupno swojego mieszaknia czy nie ma to roznicy ?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-08-10 09:58:32 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Czy nowa nieruchomosc jest od dewelopera?
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ksosksos

Post #5 Ocena: 0

2016-08-10 10:22:22 (9 lat temu)

ksosksos

Konto usunięte

Nie ,jeden dom jest od prywatnego wlasiciela ,a drugi ktory mam na oku jest shared ownership resale z housing association (oczywiscie wlascicielm shares jest prywatna osoba).

[ Ostatnio edytowany przez: ksosksos 10-08-2016 10:23 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-08-10 11:18:40 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

To robisz chain, jak pisalam Ci juz wczesniej. W jeden transakcji sprzedajesz dom, w ktorym mieszkasz i kupujesz kolejny. Informujesz wszystkich zainteresowanych, ze moze to potrwac, zeby wiedzieli z gory i tyle.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ksosksos

Post #7 Ocena: 0

2016-08-10 12:58:21 (9 lat temu)

ksosksos

Konto usunięte

Ok dzieki

Do góry stronyOffline

sabriel

Post #8 Ocena: 0

2016-08-14 16:43:08 (9 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

Patrzac na dzisiejsze interest rates to nie moge sie juz doczekac kiedy bede robila remortgage. Za 90%LTV ponad rok temu dostalismy 2yrs ft prawie 4% co wg mnie bylo drogim produktem ale nie mielismy innego wyjscia.

na stronie mojego banku (nationwide) czytalam ze mozna wybrac juz nowy product na 3 miesiace przed koncem instniejacego co u nas bedzie 1 kwietnia 2017. Wiec juz teraz robie research I mam kilka pytan:
-na zoopla wartosc naszej chaty obecnie to 270k, a my kupilismy ponad rok temu za 240k - czy te 30k to wlicza sie nam jako nasze dodatkowe LTV? czy tez wzrost chaty ma tylko znaczenie przy jej sprzedarzy?

- czy jak mamy teraz 2 yrs ft to czy mozemy przesc teraz na tracker rate czy to bedzie traktowane jako wybor nowego produktu I bedziemy musieli zaplacic early repayment fee?

-poniewaz teraz interest rates sa niskie - czyoplaca sie bardziej przy remortgage zdecydowac na 2 lub 5 years ft bo jednak nie wiadomo zo bedzie z tym Brexit'em czy najpier wziasc na tracker, poczekac troche I jak zaczna rosnac to wziasc na fixed term?

Z gory dzieki za podpowiedz.

Do góry stronyOffline

minicab

Post #9 Ocena: 0

2016-08-14 21:24:17 (9 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Extra wartosc domu wliczy sie do LTV pod warunkiem ze Wasz dotychczasowy lub przyszly bank zrobi od nowa wycene. Jesli po prostu zrobisz remortgage w swoim banku to prawdopodobnie uzyja starej wyceny tj 240k.

Co do dlugosci fixa to Twoj wybor. Jednakze duzo taniej juz nie bedzie, a moga nadejsc gorsze czasy.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-08-14 22:08:46 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nationwide uzywa swojego wlasnego indeksu do wyliczenia aktualnej wartosci domu. Przy zmianie produktu system wyliczy to automatycznie podczas wnioskowania.

Zmiana produktu przed zakonczenieme okresu fixed zaowocuje oplata ERC. Oprocz tego okresu 3 miesiace przed koncem, o ktorym wspominasz.

Musisz sama zdecydowac czy chcesz ryzykowac i miec elastycznosc czy stala rate na ustalony z gory okres.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Strona 530.9 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 529.9 | 530.9 | 531.9 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,