MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 484.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 483.1 | 484.1 | 485.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 484.1 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2016-02-11 09:16:16 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zalezy jakie sa warunki kredytu, jesli chodzi o ponownie wybranie nadplaty. To sie nazywa Draw Down Facility i moze byc opcja przy zwyklym kredycie. Kiedys bylo to w standardzie, ale duzo bankow ucielo te opcje.

"This tends to be an option made available with so-called flexible mortgages. The lender will allow you to "draw" funds out of your mortgage account at any time during the mortgage term providing you do not increase the size of your borrowing over the previous mortgage advance.

As a borrower it means you have access to borrowings in the future without having to resort to a remortgage or filling out reams of paperwork."
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKKirke

Post #2 Ocena: 0

2016-02-11 23:19:44 (9 lat temu)

OKKirke

Kobieta

Z nami od: 16-10-2013

czy korzystał ktoś z usług brokera i prawników z countrywide?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2016-02-12 05:42:20 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Ja korzystam z prawnikow Private Conveyancing, ktorzy sa czescia Countrywide. Generalnie jak poczytasz recenzje dot. uslug zwyklych prawnikow Countrywide, to nie sa zbyt pozytywne.

Oczywiscie polecam poporosic o quote od kilku firm i poczytac recenzje. Tyle, ze zwykle trudno pozytywne recenzje, bo ludzie pisza glownie o negatywach. Obawiam sie jednak, ze nie ma takich prawnikow, ktorzy by sie nie grzebali.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

OKKirke

Post #4 Ocena: 0

2016-02-12 08:40:54 (9 lat temu)

OKKirke

Kobieta

Z nami od: 16-10-2013

Dzięki za szybka odpoweidź :)
Mieliśmy do czynienia z dwoma brokerami z countrywide ale w innych częściach kraju. obaj wydali się w porządku, chętni do pomocy. Pytanie tylko-na ile chętni do pomocy są po podpisaniu umowy i jak przyjdzie co do czego. Na razie wstrzymaliśmy się z podpisywaniem czegokolwiek i wzięliśmy do domu umowy żeby na spokojnie jeszcze raz przeczytać.

Opinie czytałam o nich wczesniej i faktycznie były negatywne, ale z drugiej strony jest tak jak piszesz Richmond-pozytywne opinie rzadko są wystawiane, a negatywne piszą prawie wszyscy.
Z jednej strony koleś sam powiedział, że prawnicy z jego firmy go znają i odbierają telefony, odpisują na maile dość szybko, a z innymi "po sąsiedzku" są spore problemy z samym kontaktem. Nie oddzwaniają, odpisują z opóźnieniem.
Chcę dzisiaj podzwonić jeszcze w parę miejsc i podejmiemy decyzję. Nie mniej jednak jako broker chce (w sumie od załatwienia kredytu, do uzyskania kluczy) 349 funtów, więc nie jest to chyba mega dużo. Kwestia tego ile jego prawnicy sobie policzą. Temat jeszcze do pomyślenia.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-02-12 18:15:50 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Mialam kiedys kontakt z brokerem z agencji, ktory pracowal dla Countrywide i on nie pobieral oplaty za swoja usluge. Pytanie brzmi: czy potrzebny Ci jest broker czy nie?

Druga kwestia: prawnicy maja odbierac maile i telefony od Ciebie. To Ty jestes ich klientem.

To bylo w pierwszym mailu w ofercie uslug Private Conveyancing, lepszej wersji produktu oferowanego przez Countrywide, niby dla bogatszych klientow:

"Once your instruction has been processed you will receive a telephone call from one of our senior property lawyers or their executive assistant, who will firstly introduce themselves and then discuss a communication plan with you. This means you will receive the senior lawyers e-mail address, their direct dial and also their mobile number so that you can always remain updated with your transaction and your lawyer is always able to be contacted. Furthermore we offer online tracking so 24 hours a day you are able to be updated on your transaction. You can discuss with your lawyer then when you would like to be updated and how. "

Faktycznie dostalam nazwisko i namiary na mojego prawnika, ale nikt nigdy do mnie nie zadzwonil przywitac sie czy omowic cokolwiek.

Zaczela przychodzic korespondencja na tony, ktora odsylalam, az w koncu doszlam do punktu, gdzie wszystko zastopowalo. Dostalam umowe kupna, ktora miala bledy i mialam tez liste pytan. Wyslalam maila do mojego prawnika 7 stycznia i nie dostalam zadnej odpowiedzi, dopoki nie wykazalam swojego rozczarowania brakiem kontaktu 28 stycznia. W miedzyczasie rozmawialam przez telefon z asystentka w innych sprawach. Prawnik napisala mi, zeby poprawic recznie umowe i odeslac, a na reszte odpowiedzi czekaja od prawnikow sprzedajacego. Tak jakby nie mogla odpisac od razu z ta sama informacja.

Najlepsze w tym wszystkim jest sledzenie transakcji na stronie Countrywide, ale to oferuja rowniez inne firmy. Pare lat temu korzystalam z prawnikow losowo przypisanych i oplaconych przez bank i nie byli ani lepsi, ani gorsi. W necie oczywiscie negatywne recenzje.

A, to cale Private Conveyancing mialo taka sama cene jak polecany przez druga agencje lokalny prawnik.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mantraa

Post #6 Ocena: 0

2016-02-15 15:24:31 (9 lat temu)

mantraa

Kobieta

Z nami od: 15-02-2016

Witam wszystkich! Jestem na początku całej tej "zabawy" w dom ;) czyli obecnie szukam wymarzonych czterech kątów, co już na początku potrafi bardzo zniechęcić. Ciężko jest znaleźć perełkę w tym kraju w przyzwoitej cenie, dlatego zwracam się do Was, bardziej zorientowanych w temacie. Gdzie jeszcze szukacie, poza najpopularniejszymi stronami typu rightmove, on the market, zoopla. Kilka razy dziennie od wielu miesięcy je przeglądam, a mimo to brak rezultatów. Macie jakieś inne, godne polecenia źródła?

Do góry stronyOffline

minicab

Post #7 Ocena: 0

2016-02-15 16:17:51 (9 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

W sumie to glownie rightmove. Sprawdzaj codziennie. Ewentualnie pomysl nad zmiana kryteriow, ktorymi sie kierujesz aby zwiekszyc liczne domow.
"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

mantraa

Post #8 Ocena: 0

2016-02-15 16:41:00 (9 lat temu)

mantraa

Kobieta

Z nami od: 15-02-2016

Wiesz oglądam wszystko w granicach moich możliwości finansowych, do tej pory jedna oferta była idealna, ale ktoś zaoferował więcej i teraz nic co oglądam nie dorównuje temu. Może być ciężko, a ile Wam zajęło szukanie tego wymarzonego domku/mieszkania?

Do góry stronyOffline

minicab

Post #9 Ocena: 0

2016-02-15 16:50:29 (9 lat temu)

minicab

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

My obejrzelismy ponad 20 domow, zajelo to jakos 2-3 miesiace

[ Ostatnio edytowany przez: minicab 15-02-2016 16:56 ]

"One day you'll leave this world behind So live a life you will remember."

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-02-15 21:35:31 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Mi pare lat, a wcale nie jest wymarzony. A tak bardziej intensywnie to poltora roku, a w tym czasie ogladalam tylko kilka domow, bo mam zbyt duze wymagania.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 484.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 483.1 | 484.1 | 485.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,