Str 439.1 z 655 |
|
---|---|
Bako81 | Post #1 Ocena: 0 2015-06-13 14:25:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2011 Skąd: troszke wieksze |
Sie ma ,dzieki wszystkim za ten temat i rady no ja nic nowego nie dodam do tego tematu.Ale mam kolejne pytanie ktore mnie naszlo teraz heh.Rata bede mial 930£ przez pierwsze 24m-c nadplacac moge kolejny 1000£ m-c . I takie pytanie czy lepiej nadplacac jak bede mial ekstra kase czy zbierac na depozyt do remortgageu ktory bedzie po 24 m-c ? .Bo np.teraz jak bym mial 15% depozytu rata by byla 820£ ,czy to jest juz osobny temat jak sie robi remortgage ? i bez roznicy czy bede nadplacal czy nie ? hmmm zakrecilem zmierzam do tego czy ktora opcja jest moze (nie musi) byc bardziej oplacalna ? pozdr..
|
Post #2 Ocena: 0 2015-06-13 14:36:53 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
tomaszzet | Post #3 Ocena: 0 2015-06-13 14:57:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Pod warunkiem, ze taka wersja rozliczenia nadplaty jest przewidziana w umowie kredytu.
Jezeli dodatkowe splaty wplywaja na zmniejszenie kosztow wysylanych w kosmos, to pewnie ze warto. Porozmawiaj ze swoim bankiem, moze roznica w oprocentowaniu bedzie przemawiala za otwarciem rachunku oszczednosciowego. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 13-06-2015 15:00 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Post #4 Ocena: 0 2015-06-13 15:07:55 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lilka23 | Post #5 Ocena: 0 2015-06-16 09:27:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2015 Skąd: Watford |
Witam jestem tu po raz pierwszy .Mam problem z brokerem ,czy ktoś korzystał z brokera http://www.justmortgages.co.uk/ bardzo proszę o szybką odpowiedż czy można z nim współpracować i jeszcze jedno ile teraz płacicie brokerowi?
|
|
|
lilka23 | Post #6 Ocena: 0 2015-06-16 09:46:51 (10 lat temu) |
Jeszcze jedno pytanie ;czy ktoś kupował dom przez agencje Haart w Luton ?Czy wszystko było ok czy może jakieś problemy ?
|
mierzwin | Post #7 Ocena: 0 2015-06-16 15:11:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2010 Skąd: London |
Cytat: 2015-06-09 18:55:14, mayer77 napisał(a): Witam!A ja mam pytanko w spawie ubezpieczenia bo wlasnie wypelniam aplikacje o ubezpieczenie flatu, i jest pytanie :What is the rebuild cost of the property? no i nie kumam gdzie mam sie o tym dowiedziec bo w papierach jakos tego niewidze? We flatach z reguly jest jedno ubezpieczenie na caly blok ktore jest organizowane przez Landlorada lub przez Management Company. Gdyby kazdy wykupywal oddzielnie jak masz kogos pod soba np to jak ten ktos by nie kupil polisy lub kupil zla to nawet jak ubezpieczysz na 2x tyle co koszt odbudowy to jak nie odbuduja tego pod toba to nic nie zrobisz ![]() |
mierzwin | Post #8 Ocena: 0 2015-06-16 15:17:29 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2010 Skąd: London |
Cytat: 2015-06-13 14:25:14, Bako81 napisał(a): Sie ma ,dzieki wszystkim za ten temat i rady no ja nic nowego nie dodam do tego tematu.Ale mam kolejne pytanie ktore mnie naszlo teraz heh.Rata bede mial 930£ przez pierwsze 24m-c nadplacac moge kolejny 1000£ m-c . I takie pytanie czy lepiej nadplacac jak bede mial ekstra kase czy zbierac na depozyt do remortgageu ktory bedzie po 24 m-c ? .Bo np.teraz jak bym mial 15% depozytu rata by byla 820£ ,czy to jest juz osobny temat jak sie robi remortgage ? i bez roznicy czy bede nadplacal czy nie ? hmmm zakrecilem zmierzam do tego czy ktora opcja jest moze (nie musi) byc bardziej oplacalna ? pozdr.. Sprawdz jak masz naliczane odsetki. Jezeli dziennie to wplacaj najwiecej ile masz i ile pozwala ci limit overpayment. Wtedy jak masz 100k kredytu a jak nadplacisz 1k to placisz tylko odestki za 99k. Sa to male liczby ale nadal wpalcajac na oszczednowsiowe nie zarobisz bo na lokatach masz mniejsze %% niz kredytow wiec najpierw pozbywaj sie dlugu. Co wiecej jak juz nadplacisz to ciezko to wyjac jest, ewentualnie mozesz se payment holiday zrobic, a na oszczednosciowym zawsze kusi i mozna zaraz jakis samochod czy cos innego kupic ![]() I jak robisz nadplaty to ustaw sobie zeby ci skracali dlugosc splacania kredytu a nie zmniejszali rate. My takim sposobem z 30 lat w 2.5 roku zeszlismy juz do 23 lat i 9 miesiecy. Szybciej splacisz = mniej odsetek. Wrzuc se kalkulator i nawet placac £50 miesiecznie mozna oszczedzic sporo przez kilkanascie lat. http://www.moneysavingexpert.com/mortgages/mortgage-overpayment-calculator |
radzik77 | Post #9 Ocena: 0 2015-06-16 19:38:07 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-06-16 15:17:29, mierzwin napisał(a): Cytat: 2015-06-13 14:25:14, Bako81 napisał(a): Sie ma ,dzieki wszystkim za ten temat i rady no ja nic nowego nie dodam do tego tematu.Ale mam kolejne pytanie ktore mnie naszlo teraz heh.Rata bede mial 930£ przez pierwsze 24m-c nadplacac moge kolejny 1000£ m-c . I takie pytanie czy lepiej nadplacac jak bede mial ekstra kase czy zbierac na depozyt do remortgageu ktory bedzie po 24 m-c ? .Bo np.teraz jak bym mial 15% depozytu rata by byla 820£ ,czy to jest juz osobny temat jak sie robi remortgage ? i bez roznicy czy bede nadplacal czy nie ? hmmm zakrecilem zmierzam do tego czy ktora opcja jest moze (nie musi) byc bardziej oplacalna ? pozdr.. Sprawdz jak masz naliczane odsetki. Jezeli dziennie to wplacaj najwiecej ile masz i ile pozwala ci limit overpayment. Wtedy jak masz 100k kredytu a jak nadplacisz 1k to placisz tylko odestki za 99k. Sa to male liczby ale nadal wpalcajac na oszczednowsiowe nie zarobisz bo na lokatach masz mniejsze %% niz kredytow wiec najpierw pozbywaj sie dlugu. Co wiecej jak juz nadplacisz to ciezko to wyjac jest, ewentualnie mozesz se payment holiday zrobic, a na oszczednosciowym zawsze kusi i mozna zaraz jakis samochod czy cos innego kupic ![]() I jak robisz nadplaty to ustaw sobie zeby ci skracali dlugosc splacania kredytu a nie zmniejszali rate. My takim sposobem z 30 lat w 2.5 roku zeszlismy juz do 23 lat i 9 miesiecy. Szybciej splacisz = mniej odsetek. Wrzuc se kalkulator i nawet placac £50 miesiecznie mozna oszczedzic sporo przez kilkanascie lat. http://www.moneysavingexpert.com/mortgages/mortgage-overpayment-calculator Nie kazdy produkt bankowy zezwala na dokonywanie nadplat w taki sposob jak opisujesz. Niektore banki wymagaja np, aby jednorazowa nadplata byla wyzsza niz np.£500 w przeciwnym razie zostaja doliczane koszty operacyjne. Trzeba dokladnie zapoznac sie z produktem, na ktory sie decydujemy. |
lilka23 | Post #10 Ocena: 0 2015-06-17 06:27:02 (10 lat temu) |
Nikt nie odpowiedział na moje pytanie,może doradzicie mi co zrobić.Agencja przy kupnie domu zaoferowała mi swojego prawnika i brokera ,muszę go wziąć inaczej moja oferta kupna będzie nie przejdzie.Ceny mają takie duże ,że wzięłam tylko brokera,a prawnika innego.Podałam agencji dane prawnika i cisza nie odpowiadają ,nie można się dodzwonić ,albo są w danej chwili bardzo zajęci.Prawnik też nic od nich nie otrzymał,brokerka odzywa się ale chce żebym zgodziła się najpierw podpisać umowę z nią nie znając ile co będzie kosztowało ponoć 600f ajeszcze może dojść inne opłaty nic nie chce dać najpierw na papierze ,tylko od razu podpisać ,a angielski znam ale nie aż tak dobrze.Co o tym myślicie jak mam zrobić i jak z tą agencją czy ktoś miał podobnie ? proszę o pomoc!
|