Cytat:
2015-03-17 22:52:18, radzik77 napisał(a):
Cytat:
2015-03-17 22:27:19, sabriel napisał(a):
A dlaczego ciala dales? Ze za duzo dales?
Pomyslalem ze nikt nie podbija setkami a raczej tysiacami jesli chodzi o nieruchomosci. To jak ktos dal 1 lub 2 wiecej to zniechece ich skutecznie i dam 5.
Bo jak ja dam 3 lub 4 to wtedy oni dadza 5 i ja bede musial przebic ta piatke, wiec bedzie jeszcze drozej
Tak mi sie te mieszkanie spodobalo, ze zrobilem najgorszy manewr z mozliwych.
Moglem spokojnie po tysiaczku dokladac a ja spanikowalem i coz, slowo sie rzeklo...
Moze cena doszlaby do tych 5tys wiecej, kto wie, nie znam i nie poznam drugiej oferty. Moze to i lepiej
Jedyne pocieszenie, to ze ta piatka nie bedzie az tak bardzo bolesna w mortgage. Depozyt troche podskoczyl :/ ehhh ale za to nic dosłownie nic nie trzeba tam remontować. Mieszkanie po polskiej rodzinie. Pan domu jest budowlańcem i to widać
[ Ostatnio edytowany przez: <i>radzik77</i> 17-03-2015 23:12 ]
No to zaszalales
Moze znalazbys inne, tansze i 5 wpakowalbys w remont

A tak to chata Wasza I remont nie jest potrzeby
Zawsze mozesz po zrobieniu survey I otrzmniu kredytu 'potargowac' sie o cene jeszcze
Z tymi agencjami I wlascicielami to nigdy nic nie wiadomo. Nam w agencji powiedziano ze po tym jak juz wytargowalismy cene to ktos zlozyl troche wyzsza, ale ponoc wlasciciel powiedzial ze zgodzil sie juz na nasza oferte I dal juz nam slowo wiec tamta odrzucil. Po naszej stronie bylo tez to ze zamykamy ich chain, a ze ich oferta kupna domu tez byla zaakceptowana wiec chca wszystko zalatwic szybko. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ja sie tylko denerwuje tym ze jutro bedzie tydzien od zaakceptowania naszej oferty a my jeszcze mortgage nie mamy zalatwionej. Jutro nasz 'dzisiejszy' advisor przesle nam quotes z rana co proponuje konkretnie w naszej sytuacji (stwierdzil ze zrobi dzis wieczorem kilka symulacji I wyliczen) I bedziemy wiedziec na czym stoimy. Dobrze ze AIP zalatwia sie od reki to byc moze jutro damy juz agencji informacje z kim bierzemy mortgage. Powiedzieli w agencji ze dopoki nie podamy im z kim bierzemy mortgage I kto jest prawnikiem to ne sciagna chaty z neta! A my w powijakach jestesmy
Super ze znalezliscie chate ktora sie Wam podoba - to juz duzy sukces!!