Str 415.1 z 655 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2015-03-13 08:39:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Drogi prawnik, ale moze specyfika Poludnia.
Nasz wzial niecale 800£ z VAT za calosc pracy, searches itp. |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2015-03-13 08:39:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2015-03-12 22:04:41, sabriel napisał(a): No to kupilismy!!! 240k - I utargowalismy 15k. Teraz to sie trzese zeby wlasciciele sie nie rozmysleli - tfu, tfu ![]() Kupicie jak dojdzie do wymiany kontraktow ![]() Cytat: Pytania, prosze doradzcie gdyz umieram juz ze steresu ![]() - czy najpierw zalatwiam mortgage czy prawnika? czy rownoczesnie? - jak szybko teraz wszystko rozwiazac: czy prawnika lepiej I szybciej brac z agencji u ktorej kupilismy, czy tam gdzie bede brala mortgage??czy to nie ma znaczenia? Nie spiesz sie, to wszystko trwa i nie ma znaczenia czy juz dzisiaj rzucisz sie na ksiazke telefoniczna czy brokera. I tak wszystko potrwa pewnie z 2 miesiace minimum. Cytat: Nie wiem sama dlaczego sprawy zwiazane z zakupem chaty zalatwiam ja a nie moj maz??? Jezeli planujecie zakup chaty kobity, to koniecznie zrzuccie wszystkie formalnosci na mezow - bedziecie mialy o wiele mniej siwych wlosow ![]() Zapewne dlatego, ze chcesz miec decydujacy glos ![]() Carpe diem.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2015-03-13 08:42:33 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-03-13 08:39:12, karjo1 napisał(a): Drogi prawnik, ale moze specyfika Poludnia. Nasz wzial niecale 800£ z VAT za calosc pracy, searches itp. Zgadzam sie, prawnik drogi. Co do oprocentowania kredytow, to chyba nie czytalas wiadomosci przez ostatnie pare lat ![]() Jak poczytasz wiadomosci, to dowiesz sie, ze co chwila jest informacja o nowym, rekordowo nisko oprocentowanym kredycie. Skoro chcesz rozmawiac z kilkoma doradcami i placic im za to, to zapytaj sie ktory produkt jest dla Ciebie najlepszy, adekwatnie do Twoich okolicznosci. Mozesz tez cofnac sie pare stron w tym watku i poczytac wczesniejsze wypowiedzi na temat wyboru kredytow. Carpe diem.
|
sabriel | Post #4 Ocena: 0 2015-03-13 13:32:00 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Richmond – tak na serio to chcialabym zeby mój maz się tym zajal
![]() Dzis mam inny kolejny problem. Osorz wlasnie rozmawiałam przez telefon z nasza brokerka w Money Sprite, która zbyt dobra brokerka chyba nie jest i myslalam ze zawal serca dostane!!! Mielismy z nia spotkanie -> wyliczyla nam mniej więcej ile możemy pozyczyc. Nie wybraslismy od niej zadnego produktu, nic nie podpisaliśmy, stwierdziliśmy ze musimy się zastanowić. Stwierdzila ze ok ze jak znajdziemy jakas oferte to ze ona jest ‘happy’ zaswiadczyc ze jesteśmy ‘financially checked’ i do jakiej kwoty. Jak pisałam wyżej, znaleźliśmy chate, zlozylismy oferte, została zaakceptowana. Z agencji ktorje bioerzemy chate chcieli potwierdzenia ze jesteśmy financially checked albo przez ich advisora albo przez naszego/nasza. Ok -> skontaktowałam się z nasza brokerka i poprosiłam ja by potwierdzila ze stać nas na ta chate. Dzis cos mnie tknelo ze w sumie to ja nie wiem co ona im wyslala!?? Pytam się czy to było AIP?! Ona ze tak. Ja jej ze przecież my nie wybraliśmy jeszcze zadnego produktu!!! Pytam dalej, czy już zrobila nam oficjalny credit check, a ona ze ‘soft bits’ have been already checked i ze jej mortgage providers sa happy by dac nam kredyt. Wiem zabraliśmy się dupy strony bo powinnismy najpierw miesc AIP a potem szukac chaty. Ale uważam ze brokerka powinna mnie poinformować co dokładnie robi i ze teraz sprawdza nam credit check oficjalnie!!! Boje się teraz ze jak nie zostaniemy z nia tylko znajdziemy oferte lepszego mortgage to znowu sprawdza nam nasz credit check i obniży się nam zdolność kredytowa. Zaraz pisze jej by potwierdzila mi na pismie co ona dokładnie już zrobila. Dzis tez jedziemy do agencji gdzie kupujemy chate by spotkać się z ich doradca kredytowym wiec dowiem się dokładnie co zostało im przeslane. Swoja droga jeśli to było faktycznie AIP to chyba najpierw powinna ja NAM przeslac. Tymczasem MY nic od niej na pismie nie dostaliśmy. Kolejna rzecz to taka ze nie wiem czy zostaniemy przy niej, a to dlatego ze na pierwszej lepszej stronie internetowej sa lepsze deale niż od niej. Jej najlepszy deal, mortgage na 28 lat, wartość mortgage 216k, depozyt 10%, 90%LTV to: 2 years fixed term: 3.39% -> rata miesieczna 996f 5 years fixed term to 4.19%-> rata miesieczna 1093f Obie oferty z Nationwide. Nie sadze ze to faktycznie najlepsze deale, bo na stronce http://www.moneysupermarket.com/mortgages/search/results/?ltv=90.0&goal=MOR_FTB Mam o wiele lepsze warunku kredytu. Nie za bardzo wierze wiec jakie to jest special deal który ona możne nam zalatwic tylko przez nia. Osiwieje zaraz. Doslownie. Rycze teraz. |
radzik77 | Post #5 Ocena: 0 2015-03-13 15:46:03 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-03-13 13:32:00, sabriel napisał(a): ... Osiwieje zaraz. Doslownie. Nie martw sie na zapas. Nawet jak dostaniecie kredyt, z ktorego oprocentowania nie bedziesz zadowolona, to po zakonczeniu fixed bedziesz mogla zastanowic sie nad re-mortgage. Wiadomo, ze to dodatkowe koszty ale ludzie wieksze problemy w zyciu maja ![]() Jesli nie macie AIP to zdolnosc kredytowa pozostaje bez zmian. Nie sadze, zby bez Waszej wyraznej zgody wystapila do banku o AIP. Nie wiem jak to sie odbywa, ale jakies podpisy na pewno bylyby potrzebne. Ja tam znowu dostalem zupelnie inna rade od brokera, znajdz dom i wtedy pogadamy ![]() Nie mam AIP jeszcze, ale agancje mieszkaniowe problemu z tego powodu nie robia. Moze bedzie problem z zaakceptowaniem oferty moze nie ![]() ![]() I jeszcze raz, glowa do gory. To dopiero poczatki wiec nie ma co tracic zapalu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 13-03-2015 15:51 ] |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2015-03-13 16:00:42 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-03-13 13:32:00, sabriel napisał(a): Jej najlepszy deal, mortgage na 28 lat, wartość mortgage 216k, depozyt 10%, 90%LTV to: 2 years fixed term: 3.39% -> rata miesieczna 996f 5 years fixed term to 4.19%-> rata miesieczna 1093f Obie oferty z Nationwide. Nie sadze ze to faktycznie najlepsze deale, bo na stronce link Mam o wiele lepsze warunku kredytu. Nie za bardzo wierze wiec jakie to jest special deal który ona możne nam zalatwic tylko przez nia. Osiwieje zaraz. Doslownie. Rycze teraz. Skoro uwazasz, ze sama znajdziesz lepszy produkt, to po co biegasz po brokerach? Credit Search nie obnizy Ci zdolnosci kredytowej, nie rob tylko 10 na raz. I tak, pani broker powinna Ci przeslac dane, ktore przesyla do agencji. Nie moze byc tak, ze Ty nie wiesz co ona wyslala w Twoim imieniu. Usiadz, przemysl wszystko na spokojnie i nie panikuj. Dom Ci nie ucieknie w jeden czy dwa dni. Carpe diem.
|
ambrozja89 | Post #7 Ocena: 0 2015-03-13 22:55:30 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2015 Skąd: leeds |
a ja mam takie pytanie
Czy lender moze mi napisac w mortgage offer ze warunkiem jest splacenie moich personal loans zeby dostac kredyt??? |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2015-03-14 12:39:17 (10 lat temu) |
Moze jak najbardziej, w koncu pozycza Ci pieniadze i narzuca swoje warunki.
Carpe diem.
|
ambrozja89 | Post #9 Ocena: 0 2015-03-14 13:27:56 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2015 Skąd: leeds |
Tak tylko ze zostal juz zaakceptowany. I po miesiacu dostalismy zmieniona oferte wlansie z tym dopiskiem.
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2015-03-14 13:41:52 (10 lat temu) |
Widocznie dokonali dokladniejszej analizy Waszej sytuacji finansowej. Bank moze odwolac oferte do ostatniej chwili.
Carpe diem.
|