MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 412.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 411.1 | 412.1 | 413.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 412.1 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2015-03-10 10:29:36 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zapewne mieli na mysli to, ze w jego historii kredytowej jest cos nie tak i nie zgadzaja sie na zmiane licznika.

Niezleznie od tego czy kiedykolwiek zalozysz konto na Experian lub sprawdzisz swoja historie kredytowa, dane i tak beda zbierane.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-03-10 10:56:54 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sabriel

Post #3 Ocena: 0

2015-03-10 11:42:26 (10 lat temu)

sabriel

Konto usunięte

No wiec skontakowalam sie z brokerka nasza I zlozylismy offer na dom 240k, ale zostala odrzucona. Agencja powiedziala ze za 250k sie zgodza. Cala noc z mezem debatowalismy I stwierdzilismy ze mimo iz mozemy dac 250k to jednak nie bedziemy podbijac. Jesli w ciagu 30 min (tyle bylo od momentu zlozenia naszej oferty do jej odrzucenia) zeszli te 5k to moze kolejne 10k tez zejda. Z tego co wiem to jestesmy jedynimi bidujacym ten dom jak na razie. A oni chca szybko sprzedac bo znalezli juz nowy I sa w chain, wiec my I nasza oferta jest idealna gdyz zamyka caly chain. Albo tak sie tylko ludze I tkwie w mojej naiwnosci???

Countrywide - jestesmy umowieni na sobote porownac oferty I serwis. Dobaczymy co wylicza I doradza.

Mam pytanie: dom ktory kupujemy jest 'freehold' czyli bedziemy placic tylko council tax? Czy to znaczy ogolnie ze dom, ogrod I cala ziemia nalezaca do wlasciciela to jest freehold - I to rozumie sie juz samo przez sie, czy tez musze upewnic sie ze np. ogrod, czy garaz tez jest na freehold? W moim rozumieniu cala posiadlosc to jest juz freehold, lecz chcialabym sie upewnic.

Chcialabym tez porownac ceny - czy ktos jest moze z Southampton I Hampshire I kozystal z uslug prawnika ktorego moze polecic? Albo jest jakas nationwide firma prawnicza? Nasza broker poleca nam prawnika sprawdzonego ale za £1,000. Na tym forum wyczytalam ze w innych miastach ludzie placa po £500-600. Czy drozszy prawnik to zazwyczas lepszy I szybszy prawnik w UK? Czy tez to nie regula?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2015-03-10 11:48:41 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Mozesz powiedziec agentowi, ze Twoja oferta jest ciagle "on the table" i jakby wlasciciel zmienil zdanie, to chetnie wrocicie do negocjacji. Byc oze jak nie beda mogli znalezc kupca, to zwroca sie do Ciebie z oferta 245K.

Cala dzialka powinna byc freehold.

Cena prawnikow nie swiadczy o jakosci uslug.

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2015-03-10 12:20:58 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2015-03-10 10:29:36, Richmond napisał(a):
Zapewne mieli na mysli to, ze w jego historii kredytowej jest cos nie tak i nie zgadzaja sie na zmiane licznika.

Niezleznie od tego czy kiedykolwiek zalozysz konto na Experian lub sprawdzisz swoja historie kredytowa, dane i tak beda zbierane.

Tylko co jest nie tak skoro tydzień temu odebrał klucze, jeszcze nawet jednej raty za mortgage nie spłacil, ale musiał mieć dobrą historie kredytową skoro dostał mortgage niedawno a tu taka blahostka w porównaniu do kredytu nie zgadza się :-D

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2015-03-10 12:26:55 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Wielim, wystarczyło iż poprzedni właściciel miał kłopoty z rachunkami i w systemie firmy energetycznej będzie figurowało jako "skucha". A formułka o sprawdzeniu w "credit reference agencies" jest zawsze.
Niech kolega sprawdzi inna firmę i zobaczy co mu powiedzą.

Ja z bardzo złą historią kredytową nie miałem problemu aby przejść na DD. Ale i w ostatniej chwili zrezygnowałem i zostaliśmy na przedpłacanym liczniku.

Do góry stronyOffline

rybkaszark

Post #7 Ocena: 0

2015-03-10 12:50:33 (10 lat temu)

rybkaszark

Kobieta

Z nami od: 15-11-2008

A ja bralam kredyt przez polska brokerke Zosie- z tego co wiem to jest niezalezna i ma dostep do wszystkich produktow- super dziewczyna polecam!

Opinia moderatora: Zosia czy Basia bez różnicy...(11+1)

Kasia

Do góry stronyOffline

smialo

Post #8 Ocena: 0

2015-03-11 01:32:30 (10 lat temu)

smialo

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2008

witam
Czy ktoś z Was nadpłaca mortgage?( overpayment mortgage ). mam opcje 10% i niewiem czy to jest rocznie czy na dany produkt ( na 3 letnie fixed rate). Czy nadpłata zmiejsza kapitał?
przepraszam za niewiedze.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2015-03-11 08:09:44 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Wszystko jest w umowie kredytowej, nalezy ja odgrzebac i przeczytac dokladnie warunki. Zwykle jest to 10% w kalendarzowym roku ale moze byc w roku liczonym od daty wziecia kredytu.

Tak rata zmniejsza kwote kapitalu, bo nadplacasz kapital, a odsetki naliczane sa od kapitalu. Musisz sie tylko dowiedziec czy bank zmniejszy Ci z tego powodu raty czy nie. Jak zmniejszy raty, to bedzie to mniej efektywne niz pozostawienie rat na takim samym poziomie i automatyczne skrocenie okresu kredytowania.

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

smialo

Post #10 Ocena: 0

2015-03-11 10:39:57 (10 lat temu)

smialo

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2008

Znalazłem w kontrakcie że nadpłata 10% występuje w 12 miesięcznych okresach rozliczeniowych. To jest jasne.
Richmond czy mogłabyś przetłumaczyć jedną kwestię:
your benefit immediately from overpaying directly to your mortgage. If you make an overpayment or lump sum payment then the amount you owe, and the amount of interest you pay is reduced immediately.
Dobrze rozumiem gdy zacznę nadpłacać kredyt, wpłacać pieniądzę itd. Odsetki zmniejszą się natychmiast ponieważ robimy nadpłatę?
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 412.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 411.1 | 412.1 | 413.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,