Str 411.1 z 655 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2015-03-09 09:33:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie musisz miec na koncie, pytanie o pochodzenie depozytu tez bedzie pozniej. Jak pojdzie przelew bankowy, np. z polskiego konta, to bank nie wnika, a prawnicy upewniaja sie, ze to oszczednosci.
|
sabriel | Post #2 Ocena: 0 2015-03-09 15:13:27 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzieki za rade Richmond.
Krotkie zapytanie co do mortgage advisor gdyz dzis z tym wlasnie sie mecze. Mamy jedna babeczke z Money Sprite - czy tos z Was z nimi wspolpracowal I moze sie wypowiedziec na tamat jakosci ich uslus? W jakim stopniu sa to faktycznie niezalezni doradcy skoro ich porada jest na free a maja prowizje od sprzedazy produktu? I druga firma: Countrywide - czy ktos mial mortgage advisora od nich? Oni pobieraja ok 250f za doractwo - ale moze przez to wlasnie sa bardziej obiektywni I nie beda nam chcieli nam wszystkiego wcisnac? Dostalam tez dzisiaj namiar od jednej osoby na polaka - mortgage borkera I znajoma mnie na dzien dobry ostrzega ![]() Tak wiec nie wiemy jak znalesc solidnego mortgage brokera na dzien dobry!!! Na nasza Money Sprite wydawala mi sie obrotna I rzeczowa ale teraz jak przychodzi co do czego to ten rzeczowosci nie widze. Dzis mielismy skladac oferte na zakup domu. Wszystkie dokumenty jej przeslalismy, miala sie odezwac w piatek, napisala ze sie odezwie w poniedzialek. Dzis czekamy I jak na razie zero odzweu a my chcielismy zlozyc juz oferte na zakup domu, tylko musimy miec od niej potwierdzenie mortgage promis ile mozemy pozyczyc by pokazac ze jestemy zdecydowanymi kupujacymi..ahahhh ![]() ![]() ![]() Do tego zrobilam jeszcze research online co do domu ktory chcielismy, w sumie nadal chcemy kupic. Otoz obecnie jest on wystawiony za 255k. Co jak pisalam w poprzednim poscie moim zdaniem I jak na remont ktory musimy zrobic 9lazienka na dzien dobry w podlogi w calym domu) to jest troche za duza cena. Ale znalazlam na necie ze ten sam dom byl wystawiony w listopacie 2014 za 'offers over 260k'. A my chcemy zaoferowac 235 k ![]() Jeszcze pytanie o fixed interest rates - czy obecnie trend jest malejacy czy rosnacy? - Tzn. czy oplaca sie brac na 5 years fixed term czy na 2-3 I liczyc ze ekonomia sie poprawi I beda nizsze? |
Qmas_84 | Post #3 Ocena: 0 2015-03-09 15:46:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2009 Skąd: Manchester |
Cytat: 2015-03-09 15:13:27, sabriel napisał(a): I druga firma: Countrywide - czy ktos mial mortgage advisora od nich? Oni pobieraja ok 250f za doractwo - ale moze przez to wlasnie sa bardziej obiektywni I nie beda nam chcieli nam wszystkiego wcisnac? Jeszcze pytanie o fixed interest rates - czy obecnie trend jest malejacy czy rosnacy? - Tzn. czy oplaca sie brac na 5 years fixed term czy na 2-3 I liczyc ze ekonomia sie poprawi I beda nizsze? My swoj dom przez ta firme bralismy i jestesmy zadowoleni wszystko poszlo dobrze. Teraz po 2 latach bank zaoferowal na fix rate i brooker z tej firmy powiedzial zeby brac bo nie ma korzystniejszej ofert dla nas. |
Post #4 Ocena: 0 2015-03-09 16:22:39 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2015-03-09 16:29:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Money Sprite - nie slyszalam. Wez pod uwage, ze maja prowizje od sprzedazy kazdego produktu, wiec ktory bys kredyt nie wziela, to i tak dostana prowizje. Innych produktow poza kredytem nie musisz brac od brokera.
Contrywide to duza firma, chociaz czytalam, ze biora glownie proste sprawy. Po co czekasz, nie mozesz zadzwonic sama do brokera? Mozesz oferowac tyle ile chcesz, ale to od sprzedajacych zalezy co zaakceptuja. Jak im nie pasuje, to odrzuca, moze dadza kontr propozycje, itp. Carpe diem.
|
|
|
sabriel | Post #6 Ocena: 0 2015-03-09 16:32:04 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
X-fish mowisz jak moj maz z ta lokalizacja
![]() Mortgage advisor z money sprite powiedziala nam ze mozemy razem pozyczyc max 244k. Do tego mamy jeszcze oszczednosci na depozyt 10%. Ale ja sie boje o te miesieczne raty co potem za taka chate beda przychodzi. Baba ze wsi ze mnie ![]() ![]() ![]() Q-mas_84 dzieki to wybierrzemy sie jeszcze na konsultacje do Countrywid przed 'kupnem' kredytu - jak to dziwnie stylistycznie brzmi hehe ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2015-03-09 16:39:08 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
morisroe | Post #8 Ocena: 0 2015-03-09 16:51:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2010 Skąd: Londyn |
mam pytanko do osob zorientowanych w temacie kredytow
![]() [ Ostatnio edytowany przez: morisroe 09-03-2015 16:53 ] |
kasiapool | Post #9 Ocena: 0 2015-03-10 09:21:59 (10 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2011 Skąd: watton |
W internecie znalazłam stronę internetową z firmą która pomaga w załatwieniu formalnosci z kupnem domu . Wystarczy wpisac w google dom w uk i się wyswietli. Mam pytanie czy ktos juz korzystał z takiej oferty ? Czy można jakos sprawdzic taką firmę.
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2015-03-10 09:53:06 (10 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Moj kolega dostał mortgage na 150k i kupił juz dom. Ma problem z gazem bo ma na kartę a chciał zmienić na rachunkowy, wczoraj dzwonił do British Gas i odmówili mu tłumacząc ze konto na Credit Experian blokuje mu w jakiś sposób jego historię kredytową. Czy to możliwe czy coś źle zrozumiał? Jego angielski pozostawia dużo do życzenia a sam mam konto na Credit Experian i on mi mówi żeby lepiej usunąć. .. co mi się wierzyć nie chce ... czy te konto może mi jakoś zaszkodzić w decyzji o mortgage? Obecnie mam wynik 980 punktów
|