[ Ostatnio edytowany przez: czerwiec80 03-03-2008 23:03 ]
Str 19.9 z 655 |
|
---|---|
czerwiec80 | Post #1 Ocena: 0 2008-03-03 23:01:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2008 Skąd: Norhamptonshire |
Serdecznie dziękuję za odpowiedz!Właśnie od dzisiaj zaczęłam zbierać informacje od prawników.Jutro idę złożyć ofertę kupna , zobaczę co powiedzą mi w agencji.Mam nadzieję ,że szybko zakupimy nasz dom ,a formalności z tym związane nie doprowadzą nas do obłędu.Postaram się także na bieżąco informować o sytuacji ,bo może ktoś skorzysta.Jeszcze raz dziękuję
![]() [ Ostatnio edytowany przez: czerwiec80 03-03-2008 23:03 ] |
marta12 | Post #2 Ocena: 0 2008-03-04 17:11:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2007 |
Kancelaria w ktorej pracuje zajmuje sie rowniez obsluga prawna transakcji kupna nieruchomosci. Majac na uwadze, ze jest to dosc powazna transakcja swiadczymy uslugi rowniez w jezyku polskim.
Zainteresowanych prosze o kontakt: 07940 859 318 lub arta@mchaleandco.co.uk">marta@mchaleandco.co.uk Pozdrawiam Marta
|
czerwiec80 | Post #3 Ocena: 0 2008-03-09 17:34:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2008 Skąd: Norhamptonshire |
Witam w niedzielne popołudnie!Bardzo dziękuję Pani Marcie ,że tak szybko odpowiedziała na mój telefon.
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: czerwiec80 09-03-2008 17:35 ] |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2008-03-09 18:07:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Pozostaje trzymac kciuki by nic nie wyskoczylo po drodze i wszystko zakonczylo sie pomyslnie
![]() Carpe diem.
|
portowiec | Post #5 Ocena: 0 2008-03-09 19:44:46 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2008 |
Mam maly problem z moim domem i mortgagem, a moze duzy, sam nie wiem, dlatego chcialem sie kogos spytac o zdanie.
Miszkamy w anglii od 4 lat ,poltora roku temu wzielismy z zona slub w polsce. Po slubie wrocilismy do Anglii. NIe mielismy czasu wymieniac wszystkich dokumentow dla zony wiec wrocilismy na tych ze starym nazwiskiem. Rok temu zaczelismy rozgladac sie za mieszkaniami do kupna i prawie od razu trafila nam sie swietna okazja (cena i lokalizacja). Nie myslac duzo zlozylismy oferte, pozniej jednak powrocilo do nas pytanie co z dokumentami zony. Wydaje mi sie ze glupio postapilismy i caly proces kupna rozpoczelismy ze starymi dokumentami zony i figurujemy na wszystkich papierach jako partnerzy a nie jak malzenstwo. Predzej czy pozniej bedziemy musieli ta sprawe zalatwic. Zona ma juz wszystkie nowe dokumenty. Jednak nie jestem pewniemn czy nie popelnilismy wykroczenia deklarujac falszywie ze nie jestesmy w zwiazku malzensim. Wydaje mi sie ze mam tylko 2 opcje. 1 - zaryzykowac i zwrocic sie z ta sprawa do solisitorow 2 - sprzedac mieszkanie i za jakis czas kupic nowe z prawdziwymi danymi (zakladajac ze przy sprzedazy nie beda sprawdzac tozsamosci) moze ktos sie zna i moglby nam doradzic. dziekuje za kazdy odzew |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2008-03-09 21:26:16 (17 lat temu) |
Mam rozumiec to tak: powiedzieliscie, ze nie jestescie malzenstwem, bo zona nie wymienila dokumentow na nowe? W takim razie poswiadczyliscie nieprawde. Nie rzutuje to jednak na kwestie wlasnosci nieruchomosci. Liczy sie to czy jestescie tenants in common czy joint tenants. A to czy jestescie malzenstwem nie ma znaczenia.
Czy nieruchmosc zostala juz kupiona i jest w papierach stare nazwisko zony, czy jestescie ciagle w czasie zalatwiania, bo nie wynika to z Twojego postu? Jesli juz kupiliscie to wystarczy zglosic prawnikom i zmienia dane zony na dokumentach wlasnosci. Jesli nie kupiliscie to rowniez poinformowac prawnikow o zmianie danych. Nie licz na to, ze sprzedasz nieruchomosc bez potwierdzenia danych. Prawnicy sa zobowiazani sprawdzic dokumenty osob przystepujacych do transakcji. Carpe diem.
|
portowiec | Post #7 Ocena: 0 2008-03-09 21:43:50 (17 lat temu) |
kupilismy mieszkanie juz rok temu. boje sie tylko ze jak im znac ze jestesmy malzenstwem to napewno zazadaja akt slubu a na akcie jest data slubu 6 miesiecy przed zakupem mieszkania.
byloby super gdyby to telefonicznie bez zadnych dokumentow udalo sie zalatwic, ale cos czuje ze tak latwo nie bedzie |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2008-03-09 22:05:37 (17 lat temu) |
W takim razie bedziesz musial poinformowac bank o zmianie danych i zmienic dane na dokumentach wlasnosci. Zawsze mozesz powiedziec, ze zona zalatwila zmiane dokumentow dopiero niedawno i dlatego dopiero zglaszasz. Takie sprawy przeciez trwaja.
Nie ma co dramatyzowac tylko pozalatwiac to na spokojnie. Musisz to zrobic predzej czy pozniej. Zalatw to i miej z glowy, inaczej bedziesz martwil sie tym przez najlblizsze lata. Gdybys mogl to zalatwic bez okazywania zadnych dokumentow, to kazdy moglby sie podac za Ciebie i powiedziec co chce. Bedziesz musial przedstawic bankowi/prawnikom dokumenty na zmiane nazwiska zony. Carpe diem.
|
portowiec | Post #9 Ocena: 0 2008-03-09 22:11:53 (17 lat temu) |
dzieki za odpowiedz
zdaje sobie sprawe ze bez dokumentow sie nie obejdzie, nie bylem tylko pewny czy to co zrobilismy bedzie traktowane jako przestepstwo. zona nie chce ze mna nawet o tym rozmawiac bo boi sie ze bedzie z czarna w jednej celi siedzila. troche mnie uspokoilas, ale bede spokojniejjszy jak wszystk zostanie wyjasnione |
simari1980 | Post #10 Ocena: 0 2008-03-13 14:35:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2008 |
Witam!!!!
Wlasnie zlozylismy oferte na dom. 3 bed, duzy, juz sie nie mozemy doczekac. Oby tylko udalo nam sie dostac kredyt, co juz jest zalatwiane. Czy ktos moze polecic dobry tani pakiet ubezpieczeniowy na zycie i na dom. Z gory dziekuje |