MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 17 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ania24

Post #1 Ocena: 0

2007-08-22 22:11 (18 lat temu)

ania24

Z nami od: 22-08-2007

Dzieki ze poswiecasz swoj czas i dzielisz sie swoimi doswiadczeniami, to bardzo pomocne i mysle ze zachecajace dla wielu ludzi, ktozy nie maja pojecia o tym jak to wszystko dziala i dlatego przedsiewziecia takie jak kupno domu wydaja im sie nie osiagalne, a nie jest to wcale takie trudne i niedostepne, zwlaszcza ze wielu z nas placi ogromne pieniadze za wynajem zamiast splacac wlasny dom, dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Yena

Post #2 Ocena: 0

2007-08-25 08:49 (18 lat temu)

Yena

Z nami od: 16-05-2007

Racja, dzieki Wszystkim, którzy służą radą na tym Forum. Ja też juz mam to za sobą - klucze już odebrane i po małym remoncie zamieszkamy na swoim. 8-)
Proces kupna domu nie jest łatwy, gdy robi sie to poraz pierwszy i bardzo przydały mi sie rady osób, które juz przez to przeszły.

Polecam też gorąca dwa artykuły:

http://www.polskachata.co.uk/content/view/462/57/

http://www.polskachata.co.uk/content/view/478/57/

[ Ostatnio edytowany przez: Yena 25-08-2007 08:51 ]

Do góry stronyOffline

wisnicz

Post #3 Ocena: 0

2007-10-16 02:41 (18 lat temu)

wisnicz

Z nami od: 16-10-2007

czesc
Andy - pytanko - mam zamiar przeniesc sie do uk z us....mam zaoszczedzone okolo 100K funtow....jak myslisz - czy przy takiej kwocie wplaty wlasnej - bedzie problem z uzyskaniem kredytu w wysokosci okolo 30 K ? - bez zadnej historii kredytowej w uk?
czy takowa z us bedzie sie moze liczyc?
dzieki.

Do góry stronyOffline

Julia85

Post #4 Ocena: 0

2007-11-05 09:43 (18 lat temu)

Julia85

Z nami od: 12-08-2007

Hej,
mam pytanie. Czy ktos z Was wie jakie oprocentowanie kredytu jest najlepsze. Czy 7 proc?? To odpowiednio. czy znacie coś lepszego?? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Kane

Post #5 Ocena: 0

2007-11-06 08:01 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Cytat:

2007-10-16 02:41, wisnicz napisał(a):
bedzie problem z uzyskaniem kredytu w wysokosci okolo 30 K ? - bez zadnej historii kredytowej w uk?

Moim zdaniem nie bedzie problemu. Ja niedawno, po 4 miesiacach pobytu w UK i przy braku lokalnej historii kredytowej dostalem kredyt na kilka razy wiecej, niz Ty potrzebujesz. A depozyt mialem znacznie mniejszy niz 100K. Wysokosc kredytu zalezy jeszcze od lokalnych dochodow, jakie mozesz wykazac - oczywiscie musisz pokazac, ze masz z czego kredyt splacic (mozesz liczyc na chyba ok 4x dochod roczny brutto).

Co do przeniesienia historri kredytowej to nie wiem, ale jestem sceptyczny. W moim przypadku nic co poza granicami UK sie nie liczylo.
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Kane

Post #6 Ocena: 0

2007-11-06 08:28 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Cytat:

2007-11-05 09:43, Julia85 napisał(a):
mam pytanie. Czy ktos z Was wie jakie oprocentowanie kredytu jest najlepsze. Czy 7 proc?? To odpowiednio. czy znacie coś lepszego??

7% to bardzo pesymistyczna opcja ale zalezy, jaki kredyt bierzesz. Jesli konsumpcyjny to pewnie mozesz zaplacic i wiecej. Jesli hipoteczny, to znow zalezy jaki typ i gdzie wybierzesz/dostaniesz.

Co do hipotecznego mozesz wziac fixed rate, obecnie jedna z najlepszych opcji to na 2 lata w Nationwide (tzn. na 2 lata sie wiazesz z kredytodawca), 499 GBP oplaty, 5.8x% gwarantowana wysokosc w ciagu tych 2 lat. Mozesz tez wziac tracker rate - oprocentowanie obecnie nieco wyzsze ale patrzac na to co sie dzieje w US ceny kredytow beda powoli spadac. Wczoraj Bank of England mial nieco obnizyc oprocentowanie (czy to zrobil nie sprawdzalem) a za tym pojda (co powazniejsi) kredytodawcy.

No ale to sie zmienia z tygodnia na tydzien. To, ze podalem nazwe kredytodawcy powyzej to nie kryptoreklama bo w zeszlym tyg. jak dogadywalem kredyt to tak bylo ale w tym moze juz ktos inny oferowac lepszy produkt. Najlepiej przejsc sie do 2-3 brokerow (mortgage advisor) - to nic nie kosztuje a znajda ci najlepsza na chwile obecna oferte zgodnie z Twoimi oczekiwaniami i mozliwosciami i wsystko wytlumacza. Kazda (wieksza) agencja nieruchomosci ma swojego brokera wiec latwo ich znalezc.

Pozdrawiam.
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

taxan22

Post #7 Ocena: 0

2007-12-09 15:27 (18 lat temu)

taxan22

Kobieta

Z nami od: 02-02-2007

Rozwazam wlasnie wziecie kredytu hipotecznego. Informacja podana ponizej bardzo mnie zaniepokoila, co wy na to?

"Dla ponad miliona osób spłacających kredyt hipoteczny już niedługo to obciążenie może zwiększyć się o 60%. Sytuacja jest na tyle poważna, że Council of Mortgage Lenders sugeruje rozważenie sprzedaży nieruchomości.
Michael Coogan, dyrektor generalny CML, zwraca uwagę na 1,4 miliona Brytyjczyków, którzy spłacają kredyt hipoteczny (mortgage) z oprocentowaniem 5%. W ciągu najbliższych 12 miesięcy, oprocentowanie ich zobowiązań może wzrosnąć nawet do 8 %. - To będzie prawdziwy szok dla wielu kredytobiorców - mówi Coogan.
Jednym z możliwych rozwiązan może być sprzedaż obciążonej kredytem nieruchomości i kupno innej, w tanszej okolicy. Coraz więcej osób rozważa podjęcie pracy kolejnym etacie, aby spłacić kredyt."

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #8 Ocena: 0

2007-12-09 16:38 (18 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Chodzi o ludzi, ktorzy brali "fixed mortgage" 2-3 lata temu, czyli w czasach, kiedy stopy procentowe byly na poziomie chyba ok. 3-4%. Teraz ten okres stalego oprocentowania sie im konczy i beda placic 7-8%, albo zrobic remortgage (ale to sie wiaze z dodatkowymi kosztami).

Do góry stronyOffline

Andy98

Post #9 Ocena: 0

2007-12-23 17:03 (17 lat temu)

Andy98

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Witam i pozdrawiam internautow czytajacych moje posty dotyczace kupna domu w Anglii. Już ponad rok temat ten gosci na pierwszych stronach tego forum i powiem szczerze , ze nie spodziewalem się az tylu odwiedzin ,gosci , wpisow itp. sadze, ze to dobry czas na podsumowanie . Na poczatek slow kilka skad pomysl na taki temat na forum , otoz wszystko zaczelo się w marcu 2006 kiedy dojrzalem z zona do kupna wlasnego domu , poszukiwalem w necie jakichkolwiek informacji na ten temat w naszym jezyku ale spraw dotyczacych kupna w Anglii i srodze się zawiodlem bo mimo usilnych wielogodzinnych poszukiwan nie znalazlem wiele ,czasem jakies bardzo skromne szczatkowe informacje , nie zrazony tym brakiem zdecydowalem się rozpoczac procedure kupna domu , mój optymizm gasily ciagnace się w nieskonczonosc procedury i przyslowiowa angielska flegma ,czasem puszczaly mi nerwy i wyladowywalem zlosc na pracownikach agencji nieruchomosci która posredniczyla w transakcji kupna-sprzedazy czy prawniku który nie potrafil odpowiedziec na proste pytanie kiedy koniec tego cyrku i kiedy dostane wreszcie klucze do wlasnego domu, po blisko 6 miesiacach wszystko szczesliwie się skonczylo i 1 sierpnia 2006 roku dostalismy upragnione klucze .Znajomi zaczeli mnie zasypywac dziesiatkami pytan dotyczacych kupna domu, postanowilem opisac swoje doswiadczenia na tym forum , dzisiaj mam satysfakcje ,ze komus moje informacje się przydaly ,wiele osob pisalo do mnie lub rozmawialo ze mna przez skypa lub gg , a kilku rodzinom pomoglem w spelnieniu marzen zwiazanych z kupnem domu dzielac się wiedza jak nabylem w trakcie kupna domu oraz kontaktujac ich z moim sprawdzonym brokerem Jonem i teraz mieszkaja juz we wlasnych domach ,czasem przysylajac mi zdjecia lub zapraszajac mnie do siebie ,konczac chcialem zlozyc wam zyczenia zdrowych wesolych , radosnych, rodzinnych swiat oraz szczesliwego Nowego Roku, spelnienia marzen dla tych którzy planuja dluzszy pobyt w Anglii zwiazanych z kupnem domu.
Pozdrawiam z Birmingham Andy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

paposki19

Post #10 Ocena: 0

2007-12-23 19:56 (17 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Witaj Andy98.Przyjmij najpiekniejsze DZIEKUJE!!! za Twoje podpowiedzi w/s kupna domu,oraz najserdeczniejsze zyczenia zdrowych,wesolych Swiat Bozego Narodzenia i spelnienia zamierzonych planow w Nowym Roku 2008.Niech Bog blogoslawi Tobie i Twojej Rodzinie.Jeszcze raz WIELKIE DZIEKUJEMY!!!!!!!!!!!
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Strona 17 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,