MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 14 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andy98

Post #1 Ocena: 0

2007-07-11 20:36 (18 lat temu)

Andy98

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Witaj Elu
Odpowiadam na Twoje pytanie ...czy lepszym sposobem jest bezposrednia wizyta w agencji czy tez mozna zarejestrowac sie na stronie agencji....
Sposobow szukania mieszkania czy domu do kupna jest kilka , już we wcześniejszych postach pisalem na ten temat ,jeśli masz swobodny dostep do netu polecam stronke http://www.rightmove.co.uk masz tam stale aktualizowana oferte kilkudziesięciu tysięcy domow z Anglii i innych czesci UK(oglasza się tam ok. 50% agencji) i tam znalazłem swój domek , zarejestrowanie swojego meila lub podanie adresu korespondencyjnego w kilku agencjach to kolejny dobry sposób ,nie ma znaczenia czy jest to kontakt meilowy ,pocztowy ,telefoniczny czy osobisty kazda agencja będzie ci przysyłać oferty od kilku do kilkunastu tygodniowo bo z tego zyja z pośrednictwa pomiedzy sprzedajcym a kupującym , musisz tylko okreslic swoje preferencje czyli wielkość domu (mieszkania) , sume do jakiej jestes zainteresowana kupnem i dzielnice lub kilka dzielnic w twoim miescie (dobre ,duze agencje maja wiele oddziałów w roznych dzielnicach ).
Pozdrawiam Andy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

mcdonesco

Post #2 Ocena: 0

2007-07-11 22:23 (18 lat temu)

mcdonesco

Konto usunięte

Wszystkim serdecznie dziękuje w szczególności twórcy. Przeczytałam wszystkie wypowiedzi na wszystkich 14 stronach. Siedzę od 1,5 godziny i czytam z zaciekawieniem. O już nie pamietam kiedy mnie coś tak zainteresowało! Zainteresowało i zarazem zasmuciło. Od roku zastanawiamy sie z mężem nad kupnem czegoś własnego.Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak dużo jest różnych formalności i załatwień.Mieszkamy w wynajmowanym flacie z dwójka dzieci, oszczędności mamy odłożone, zarobki miesięczne nie są najgorsze. Niestety narazie nie damy raczej rady kupić nic dla siebie ponieważ ogromna barierę stanowi jezyk i to do tego ten z zakresu bankowości ze tak powiem.Szkoda jak zaczęłam czytać te wszystkie wiadomości to tak sie napaliłam lecz po chwili doszłam do wniosku ze jednak tego nie przeskoczymy.
Wszystkim którzy maja już swoje lokum bardzo gratuluje!Niech Wam sie dobrze wiedzie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2007-07-11 22:52 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Myslalam, zeby zostac brokerem i uruchomic uslugi dla Polakow. Ten post utwierdza mnie w tym pomysle.
Wydaje mi sie, ze jest juz jedna firma, ktora swiadczy uslugi dla Polakow w kwesti kupna domu. Wpisz w google.co.uk haslo "kup dom" i firma powinna wyskoczyc na poczatku wynikow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Herka

Post #4 Ocena: 0

2007-07-14 20:44 (18 lat temu)

Herka

Kobieta

Z nami od: 05-01-2007

Richmond do dzieła. Sama z chęcią udała bym się do brokera mówiącego w języku polskim. To naprawdę niezły pomysł. Daj znać jak zabierzesz się za to. Będę pierwszą klientką. Pozdrawiam.:-D
Herka

Do góry stronyOffline

Mr_November

Post #5 Ocena: 0

2007-07-14 21:51 (18 lat temu)

Mr_November

Z nami od: 13-07-2007

Zastanawiam sie jakie sa za i przeciw kupna domu za gotowke w porownaniu do mortgage (jesli oczywiscie ktos zdolal tyle zaoszczedzic, ze ma wybor).

Przy mortgage oprocz odsetek dochodza rozne inne koszty - obowiazkowe ubezpieczenie nieruchomosci, ubezpieczenie kredytu, oplaty dla brokerow, bankow, multum pracy z dokumentami, rozne "surveys"...

Przy zakupie za gotowke mozna kupic dom o wiele latwiej i o wiele taniej. Wystarczy ogladnac kilka domow, wybrac ten, ktory sie podoba, zlozyc oferte sprzedajacemu i jesli on ja zaakceptuje, zatrudnic prawnika aby sprawdzil czy wszystko jest ok i dokonal transakcji, i gdy prawnik konczy placi sie za dom i odbiera klucze... Koszty minimalne, tyle co za prawnika + ewentualnie stamp duty.

Jedyny problem to to, ze lokuje sie kapital w nieruchomosc...

[ Ostatnio edytowany przez: Mr_November 14-07-2007 23:12 ]

No one dies a virgin, life screws us all.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Basia1125

Post #6 Ocena: 0

2007-07-15 16:17 (18 lat temu)

Basia1125

Z nami od: 09-07-2006

Nie wiem czy pamiętacie, czy nie ale kupowaliśmy dom i nic z tego nie wyszlo, bo wlaściciele wycofali się z transakcji.
Znaleźliśmy inny, tańszy, ladniejszy, ale.... oprocentowanie podskoczylo w górę tak strasznie. Kredyt jaki możemy teraz dostać (podanie już wyslane) jest oprocentowany o ok 1% więcej niż ten, który byl ok. 3,5 mies. temu.
To przykre, ale nie mainnego wyjścia. A my bardzo już chcemy mieć coś swojego.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Andy98

Post #7 Ocena: 0

2007-07-17 19:01 (18 lat temu)

Andy98

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

To co pisze Basia to niestety prawda , kredyty hipoteczne drozeja bo stopy procentowe rosna ,od sierpnia ubiegłego roku Bank Anglii podniósł stopy procentowe pięć razy ktore obecnie wynosza 5,75 procenta i bardzo prawdopodobne ze wzrosną jeszcze w tym roku do 6 procent, a to oznacza dla wielu potencjalnych kredytobiorcow wyższe koszty obsługi kredytow , na rynku mieszkaniowym zaczyna obserwowac się objawy zwolnienia boomu zakupow , ceny zaczynaja lekko spadac i to jest dobry objaw dla kupujących teraz (mój znajomy kupuje dom i jego cena spadla z dnia na dzien o 5000 funtow),pozdrawiam z Birmingham Andy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Basia1125

Post #8 Ocena: 0

2007-07-18 21:48 (18 lat temu)

Basia1125

Z nami od: 09-07-2006

To że teraz spadną, tyo da mnie akurat :) żadna wiadomość, teraz interesuje mnie co będzie za 5 lat...
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

piotran

Post #9 Ocena: 0

2007-07-20 17:43 (18 lat temu)

piotran

Z nami od: 20-07-2007

Chciałbym dołączyć do grona dyskutujących o kupnie własnego domu. Ale najpierw słowa uznania dla Andrzeja,za kawał potężnej roboty.
Mnie ciekawi taki pomysł: tu w Polsce mam mieszkanie 3 pokojowe z ogrodem.Planuję wyjazd na wyspy,no i te mieszkanie sprzedać / ok.350tyś./ , wtedy wpłacić tę sumę na dom powiedzmy za 150f,a resztę rozłożyć na raty.Ciekaw jestem jakby to wyglądało.
Pozdrowienia z Polski.

Do góry stronyOffline

piotran

Post #10 Ocena: 0

2007-07-20 17:53 (18 lat temu)

piotran

Z nami od: 20-07-2007

Oczywiście całą tę transakcję na tę chwilę traktuję bardziej jako ciekawostkę,ale....kto wie?

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,