Cytat:
2011-01-18 21:02:38, feszter82 napisał(a):
Jakies typy odnosnie prowizji prawnika?
Drugie pytanie czy ten kredyt ktory znalazlem na stronie Lloyds'a to taki przecietny kredyt czy sa lepsze czy gorsze (48 rat przy oprocentowaniu 10,4)
Trzecie pytanie-czy istnieje mozliwosc wczesniejszego splacenia kredytu i czy maja zastosowanie tzw. promocje na "free overpayment"-najlepiej to pewnie bedzie poczytac umowe i "talk to Your bank manager" zgodnie z reklama tv

.
Jakies sugestie na co jeszcze zwrocic uwage-ja zielony jestem w te klocki-to moj pierwszy kredyt
Prowizja prawnika bedzie zalezala skad go wezmiesz i ile ten akurat bierze

Zalezy jakie zrobisz searches, czy wezmiesz lokalnego prawnika czy internetowego itp. Trudno odpowiedziec, ale ja bym liczyla total ok 1000 funtow. Pare stron wczesniej byla dyskusja na ten temat.
Jesli chodzi o nadplate pozyczki z Lloydsa to jest na to prosty sposob. Nadplaca sie wiekszosc pozyczki gotowka przelewem i zostawia mala kwote, zeby ostatnia/ostatnie raty splacily sie same przez direct debit. W ten sposob nie zaplacisz prowizji na wczesniejsza splate. Metoda ta dzialala kila lat temu, wiec istnieje szansa, ze ciagle tak jest.
Nawet jest watek o tym na forum MSE:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=724137
Trudno powiedziec czy ta pozyczka jest najlepsza, bo to zalezy od kwoty i tego co zaoferuja CI inne banki. Lloyds nie robi search w historii kredytowej i nie powinno byc problemu z automatyczna akceptacja.
Natomiast w innych bankach musialbys posprawdzac na stronach i zaryzykowac czy uznaja Cie za dobrego klienta czy nie.
Depozyt:
"Withdrawals or early closure of the Term Deposit are not permitted under any circumstances during this Term, except in the event of the death of the Customer (or one of them)."
[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 18-01-2011 22:31 ]
Carpe diem.