MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 13 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

userkare

Post #1 Ocena: 0

2007-05-25 05:50 (18 lat temu)

userkare

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2007

Witam,

Na początek wielkie dzięki dla Andyego i reszty za informacje.

Mam pytanie dotyczące remortgage po okresie placenia promocyjnego procentu od wartosci kredytu, chodzi mi o to czy sa z tym zwiazane jakies oplaty, ile w racie ogolnie w tym okresie jest splat kapitalu a ile odsetek?

Remortage brzmi bardzo zachecajaco, nawet za bardzo, jesli przez ten okres fixed rate placimy na przyklad w racie 80% odsetek i 20% kapitalu remortgage nie ma celu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kity

Post #2 Ocena: 0

2007-05-25 14:53 (18 lat temu)

Kity

Z nami od: 02-11-2006

Witam wszytkich! Cos Andiego nie widac? No nic...
Przylazlam sie pochwalic ze my juz w koncu dostalismy te klucze jakies dwa miechy temu jest superancko i polecam wszytkim.
Ale z tego co widze nie dziadzimy sie jak pakilusy i nie kupujemy byle czego, to dobrze w koncu jestesmy niebyle kim, jestesmy polakami. :-]
Pozdrawiam wszytkich i zachecam do kupna domku. :-D
Kity

Do góry stronyOffline

HombreUK

Post #3 Ocena: 0

2007-05-28 23:24 (18 lat temu)

HombreUK

Z nami od: 28-05-2007

Moze ktos mi wie, ktory bank, broker daje mortgage na steel framed flat ?
Dzieki z gory.

Do góry stronyOffline

Basia1125

Post #4 Ocena: 0

2007-06-01 16:22 (18 lat temu)

Basia1125

Z nami od: 09-07-2006

Bardzo mi smutno.
Okazalo sie, za wlasciciele domu, który mielismy kupic, prawdopodobnie wycofali sie ze sprzedazy :-(
Wszyscy (nasz brooker i agencja z której dom mial byc) mówia:"We can help you to find another house", ale my nie chcemy innego.
Odkad zobaczylismy ten w internecie, wiedzielismy, ze go chcemy!!
Juz wszystko bylo pozalatwiane....
:-(
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Andy98

Post #5 Ocena: 0

2007-06-01 21:20 (18 lat temu)

Andy98

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow zainteresowanych kupnem domu
Postanowiłem się odezwac na forum bo mam bardzo wiele e-maili , rozmow przez gg i skypa od szukających dodatkowych informacji związanych z kupnem domu ,ok. 40 osob prosilo mnie o namiary na brokera z którego usług skorzystałem dlatego dzisiaj po konsultacji z Jonem podaje jego nr.komorki i adres meilowy , jeśli będziecie chcieli z nim porozmawiac powiedzcie ,ze dostaliście namiary odemnie , to ze mieszkacie w Nottingham czy Oxfordzie czy innym miescie nie stanowi dla niego problemu:
Jon Brazenell –Mortgage Adviser 07880716594
email: jonbrazenell@mortgagesb.co.uk
Dla fanow slowo wyjasnienia dlaczego od dluzszego czasu nie zabieralem glosu , ponieważ uznalem ,ze forum zaczęło zyc wlasnym zyciem , duzo osob się wypowiada a ja nie jestem fachowcem od przepisow prawnych czy kredytowych tylko zwykłym posiadaczem wlasnego domku na ziemi angielskiej, acha jeszcze jedno po przemyśleniu waszych glosow w sprawie oplaty za ubezpieczenie postanowiłem zmienic ubezpieczyciela i przy nieco lepszych rozwiązaniach obniżyłem składkę miesieczna z 230 funtow do 130 funtow co w okresie splaty kredytu w ciagu 15 lat da ok. 17 000 funtow oszczędności , pozdrawiam Andy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

reniatom

Post #6 Ocena: 0

2007-06-03 12:33 (18 lat temu)

reniatom

Z nami od: 03-06-2007

hej, postanowilam razem z moim chlopakiem kupic dom w birmingham.bylismy juz na pierwszej rozmowie z doradca finansowym i czekamy teraz na decyzje czy bank da nam kredyt. interesuje na kredyt na 100% wartosci domu. czy moze juz ktosc bral taki kredyt? interesuje mnie czy mimo tego bede musiala wylozyc jakas gotowke i jezeli tak to ile ?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2007-06-03 13:15 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Informacje na temat oplat, ktore trzeba poniesc przy kupowaniu domu masz na pierwszej stronie tego watku, 4 post.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grazka1

Post #8 Ocena: 0

2007-06-04 19:45 (18 lat temu)

grazka1

Kobieta

Z nami od: 28-01-2007

WITAM mam pytanie a co sie dzieje z dome jesli malozonkowie sie rozejda wezna rozwod

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Rezus

Post #9 Ocena: 0

2007-06-06 21:47 (18 lat temu)

Rezus

Z nami od: 06-06-2007

Witam!
Chcialem tylko powiedziec, ze to co tutaj zaczoles rzucilo jasne i skoncentrowane swiatlo na caly ten temat i koniec koncow sam tez na tym troszke zyskales - chociazby to ubezpieczenie :) Jednak to co zyskali czytelnicy tego formum w jasnosci tematu i ogromie informacji jakie nam przekazales i ktore mozemy wylowic z tego domina postow rozpoczetych przez Ciebie - nie da sie poprostu ocenic finansowo!
Ja tutaj juz siedze od listopada 2004, od roku czasu mam partnerke, z ktora zostane juz do konca i zastanawialismy sie nad wlasnymi katami. Z tego co tutaj sie dowiedzialem i po rozmowie z moja druga polowa zdecydowalismy sie nie kupowac domu ani mieszkania. Bedziemy wynajmowac (nie bedziemy sie tez starac o council house bo bez dzieci wyladujemy na szarym koncu listy) Dla ciekawych dlaczego tak a nie inaczej powiem tylko, ze poprostu wiem ze wroce do Polski, predzej czy pozniej. Moze na dzien dzisiejszy nie ma dlamnie perspektyw w ojczyznie ale wierze w to ze za piec lat cos sie napewno dlamnie znajdzie a w tym czasie nawet gdybym chcial sobie cos kupic tutaj poprostu nie zarobil bym na tym a moze i moglbym stracic.

Na koniec chcialem pogratulowac udanych inwestycji, fajnych gniazdek i zycze powodzenia.

AloHa!

Do góry stronyOffline

Ela12

Post #10 Ocena: 0

2007-07-02 19:05 (18 lat temu)

Ela12

Z nami od: 21-05-2007

czesc. mam pytanie. czy szukajac mieszkania przez agencje lepszym sposobem jest bezposrednia wizyta w agencji czy tez mozna zarejestrowac sie na stronie agecji i to odniesie taki sam skutek. prosze o pomoc kogos kto ma w tym temacie doswiadczenie. problem w tym,ze my z mezem nie szukamy mieszkania w jednym konkretnym miejscu czy dzielnicy. z gory dziekuje.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,