Str 13 z 655 |
|
---|---|
userkare | Post #1 Ocena: 0 2007-05-25 05:50 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 Skąd: Doncaster |
Witam,
Na początek wielkie dzięki dla Andyego i reszty za informacje. Mam pytanie dotyczące remortgage po okresie placenia promocyjnego procentu od wartosci kredytu, chodzi mi o to czy sa z tym zwiazane jakies oplaty, ile w racie ogolnie w tym okresie jest splat kapitalu a ile odsetek? Remortage brzmi bardzo zachecajaco, nawet za bardzo, jesli przez ten okres fixed rate placimy na przyklad w racie 80% odsetek i 20% kapitalu remortgage nie ma celu. |
Kity | Post #2 Ocena: 0 2007-05-25 14:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 |
Witam wszytkich! Cos Andiego nie widac? No nic...
Przylazlam sie pochwalic ze my juz w koncu dostalismy te klucze jakies dwa miechy temu jest superancko i polecam wszytkim. Ale z tego co widze nie dziadzimy sie jak pakilusy i nie kupujemy byle czego, to dobrze w koncu jestesmy niebyle kim, jestesmy polakami. ![]() Pozdrawiam wszytkich i zachecam do kupna domku. ![]() Kity
|
HombreUK | Post #3 Ocena: 0 2007-05-28 23:24 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-05-2007 |
Moze ktos mi wie, ktory bank, broker daje mortgage na steel framed flat ?
Dzieki z gory. |
Basia1125 | Post #4 Ocena: 0 2007-06-01 16:22 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2006 Skąd: Kraków/Thetford |
Bardzo mi smutno.
Okazalo sie, za wlasciciele domu, który mielismy kupic, prawdopodobnie wycofali sie ze sprzedazy ![]() Wszyscy (nasz brooker i agencja z której dom mial byc) mówia:"We can help you to find another house", ale my nie chcemy innego. Odkad zobaczylismy ten w internecie, wiedzielismy, ze go chcemy!! Juz wszystko bylo pozalatwiane.... ![]() [url=][img][/img][/url]
|
Andy98 | Post #5 Ocena: 0 2007-06-01 21:20 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2006 Skąd: Birmingham |
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow zainteresowanych kupnem domu
Postanowiłem się odezwac na forum bo mam bardzo wiele e-maili , rozmow przez gg i skypa od szukających dodatkowych informacji związanych z kupnem domu ,ok. 40 osob prosilo mnie o namiary na brokera z którego usług skorzystałem dlatego dzisiaj po konsultacji z Jonem podaje jego nr.komorki i adres meilowy , jeśli będziecie chcieli z nim porozmawiac powiedzcie ,ze dostaliście namiary odemnie , to ze mieszkacie w Nottingham czy Oxfordzie czy innym miescie nie stanowi dla niego problemu: Jon Brazenell –Mortgage Adviser 07880716594 email: jonbrazenell@mortgagesb.co.uk Dla fanow slowo wyjasnienia dlaczego od dluzszego czasu nie zabieralem glosu , ponieważ uznalem ,ze forum zaczęło zyc wlasnym zyciem , duzo osob się wypowiada a ja nie jestem fachowcem od przepisow prawnych czy kredytowych tylko zwykłym posiadaczem wlasnego domku na ziemi angielskiej, acha jeszcze jedno po przemyśleniu waszych glosow w sprawie oplaty za ubezpieczenie postanowiłem zmienic ubezpieczyciela i przy nieco lepszych rozwiązaniach obniżyłem składkę miesieczna z 230 funtow do 130 funtow co w okresie splaty kredytu w ciagu 15 lat da ok. 17 000 funtow oszczędności , pozdrawiam Andy |
|
|
reniatom | Post #6 Ocena: 0 2007-06-03 12:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 Skąd: bham |
hej, postanowilam razem z moim chlopakiem kupic dom w birmingham.bylismy juz na pierwszej rozmowie z doradca finansowym i czekamy teraz na decyzje czy bank da nam kredyt. interesuje na kredyt na 100% wartosci domu. czy moze juz ktosc bral taki kredyt? interesuje mnie czy mimo tego bede musiala wylozyc jakas gotowke i jezeli tak to ile ?
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2007-06-03 13:15 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Informacje na temat oplat, ktore trzeba poniesc przy kupowaniu domu masz na pierwszej stronie tego watku, 4 post.
Carpe diem.
|
grazka1 | Post #8 Ocena: 0 2007-06-04 19:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: anglia |
WITAM mam pytanie a co sie dzieje z dome jesli malozonkowie sie rozejda wezna rozwod
|
Rezus | Post #9 Ocena: 0 2007-06-06 21:47 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2007 Skąd: Cambridge |
Witam!
Chcialem tylko powiedziec, ze to co tutaj zaczoles rzucilo jasne i skoncentrowane swiatlo na caly ten temat i koniec koncow sam tez na tym troszke zyskales - chociazby to ubezpieczenie ![]() Ja tutaj juz siedze od listopada 2004, od roku czasu mam partnerke, z ktora zostane juz do konca i zastanawialismy sie nad wlasnymi katami. Z tego co tutaj sie dowiedzialem i po rozmowie z moja druga polowa zdecydowalismy sie nie kupowac domu ani mieszkania. Bedziemy wynajmowac (nie bedziemy sie tez starac o council house bo bez dzieci wyladujemy na szarym koncu listy) Dla ciekawych dlaczego tak a nie inaczej powiem tylko, ze poprostu wiem ze wroce do Polski, predzej czy pozniej. Moze na dzien dzisiejszy nie ma dlamnie perspektyw w ojczyznie ale wierze w to ze za piec lat cos sie napewno dlamnie znajdzie a w tym czasie nawet gdybym chcial sobie cos kupic tutaj poprostu nie zarobil bym na tym a moze i moglbym stracic. Na koniec chcialem pogratulowac udanych inwestycji, fajnych gniazdek i zycze powodzenia. AloHa! |
Ela12 | Post #10 Ocena: 0 2007-07-02 19:05 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 |
czesc. mam pytanie. czy szukajac mieszkania przez agencje lepszym sposobem jest bezposrednia wizyta w agencji czy tez mozna zarejestrowac sie na stronie agecji i to odniesie taki sam skutek. prosze o pomoc kogos kto ma w tym temacie doswiadczenie. problem w tym,ze my z mezem nie szukamy mieszkania w jednym konkretnym miejscu czy dzielnicy. z gory dziekuje.
|