MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 120 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 119 | 120 | 121 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 120 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

piekar10

Post #1 Ocena: 0

2010-12-29 20:50:38 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2010-12-29 16:34:04, KAWA napisał(a):
a co do oplat za solicytors to moj bierze 540£ plus vat i dodatkowe oplaty okolo 360£ razem jak dobrze pojdzie to ja
kies 900£ a broker 450£ z tym ze oni sa z polecenia developera

Polecili ci go bo to znajomi i złapali klienta , a ty wcale nie musiałeś go wziąść , brokerzy na ogół nie biorą kasy .

w sprawie ubezpieczenia , u mnie to wyglądało tak broker dał mi takie oświadczenie do podpisania że on bedzie pośrednikiem zawarcia ubezpieczenia nieruchomości i to wszystko , tak naprawde ubezpieczenie kupiłem około miesiąc po kupnie domu , mało tego po 2 tygodniach zrezygnowałem z niego bo sam znalazłem na necie tańsze , czyli w praktyce przypuszczam że dużo ludzi mieszka bez ubezpieczenia ponieważ można je zerwać (do 14 dni) Od kupna mineło 5 miesięcy i bank jeszcze nie poprosił mnie o potwierdzenie ubezpieczenia.
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Andy10

Post #2 Ocena: 0

2010-12-30 10:49:15 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam w odpowiedzi na pytania przysylane mi w PW napisze kilka zdan na temat kredytow hipotecznych . Kredytów hipotecznych udzielają: budowlane kasy oszczędnościowe, banki , firmy ubezpieczeniowe , deweloperzy -duże przedsiębiorstwa budowlane mogą udzielić kredytu hipotecznego na własne, nowo wybudowane domy, wyspecjalizowane spółki udzielające kredytów hipotecznych.
Jaki kredyt otrzymamy z banku zalezy od naszej sytuacji finansowej i kryteriow ustalonych przez banki (lending policy) , kazdy bank ma rozne indywidualne kryteria przyznawania kredytu hipotecznego , klienci majacy dobra historie kredytowa ,przyzwoity credit score maja wieksze szanse otrzymac kredyt z nizszym oprocentowaniem niz klienci majacy problemy ze splata innych wczesniejszych pozyczek . Kryzys finansowy spowodowal wycofanie sie bankow z atrakcyjnych ofert 100% kredytu , 3 lata temu moi znajomi dostali kredyt na dom w Coventry na 110% wartosci , obecnie wiekszosc bankow oczekuje 15%-20% wkladu wlasnego , im wyzszy wklad wlasny tym lepsze warunki (czytaj nizsze oferowane oprocentowanie) , jak to dziala –oprocentowanie idzie w gore wraz ze stosunkiem wielkosci kredytu do wartosci domu (loan to value - LTV) , jesli kredyt wynosi np.70% wartosci domu oprocentowanie bedzie nizsze niz gdy kredyt ma pokryc 85% wartosci domu. Osoby majace wczesniejsze roznorakie problemy ze splata kredytow czy pozyczek w innych bankach typu: spoznione lub niezaplacone raty , egzekucyjne tytuly sadowe (CCJ) County Court Judgement , osoby ktorym ustalono indywidualne warunki kredytowania- Individual Voluntary Arrangement (IVA) , ktore maja niski credit score , bankruci , moga otrzymac kredyt na niestandardowych warunkach z wysokim oprocentowaniem lub otrzymac odmowe udzielenia kolejnego kredytu ze wzgledu na wysokie ryzyko splaty , poniewaz nie kazdy rodzaj problemow ze splata ma ten sam ciezar gatunkowy , banki w swoich regulaminach okreslaja klasy albo poziomy , przyblize je tutaj – Poziom 1 -bank na bazie zlozonych przez kredytobiorcow dokumentow dokonuje oceny profilu kredytowego , wczesniejsze problemy ze splata innych kredytow nie pozwalaja na standardowe warunki (najlepsze) , bank oczekuje sporego wkladu wlasnego np. 20%-30%-40% ,oprocentowanie jest wysokie np.6,5% -7% rocznie
Poziom 2 –maksymalny poziom kredytu to 80% wartosci domu, ale oprocentowanie bedzie wyzsze od poziomu 1 np. 7,5% wplyw na to maja nasze spoznione splaty na kartach kredytowych , przekraczanie limitu debetu, egzekucyjne tytuly prawne (CCJ) do 3k funtow
Poziom 3 – to klienci ktorzy w przeszlosci oglosili bankructwo lub bank przejal ich nieruchomosc z powodu nie splacania kredytu, jesli wogole zostana zakwalifikowani do kolejnego kredytu to na najgorszych warunkach adekwatnych do wysokiego ryzyka splaty kolejnego kredytu.
Pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

slonecz

Post #3 Ocena: 0

2010-12-30 11:11:46 (14 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Pisalam juz wczesniej, ale powtorze sie, ze Yorkshire bank daje kredyty na 95% dla FTB!!!
Do wszystkich kupujacych - to jest w WASZYM interesie aby znalesc kredyt najkorzystniejszy dla Was i spelniajacy Wasze wymaganie!!! Pamietajcie, ze wiekszosc brokerow, ma prowizje od banku i czesto polecaja produkt z banku ktory wyplaca wieksza prowizje. Kto pracowal jako sprzedawca ten wie jak to dziala!
Poszukajcie na stronach money supermarket, compare the market, money supermarket i po prywatnych stronach bankow. Przeanalizujcie kazdy bank za bankiem, spiszcie na kartce najbardziej korzystne ofety z kazdego banku( ja spisywalam po 3 kredyty), porownajcie, przeliczcie i dobiero sie decydujcie. Zaden broker nie zadba o Wasz portfel lepiej niz wy sami!!!
Co do Solicitora to polecam Beaumont Legal, sa tani i naprawde solidni!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-12-30 11:22:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

listeria

Post #5 Ocena: 0

2010-12-30 13:08:50 (14 lat temu)

listeria

Kobieta

Z nami od: 29-08-2009

Ehh, kredyt w banku zalawialismy sami, bo faktycznie broker nie przedstawil nam tak dobrej oferty, jak bank bezposrednio. A dodatkowo brokerzy nie wspolpracuja z wszystkimi bankami, zwlaszcza z tymi tanszymi nie. Zalatwianie papierkow troche trwalo, ale nic nie zalawialismy przez posrednikow. Bank nigdy nie pytal sie u ubezpieczenie domu.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #6 Ocena: 0

2010-12-30 18:49:36 (14 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

witam wszystkich wlasnie jestem po spotkaniu z brokerem i dowiedzialam sie ze oferta solicitors ktora dostalam od brokera jest nie najlepsza tzn nie najatnsza i dalmi namiary na kilku innych solicitors no coz bede dzwonic;)

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #7 Ocena: 0

2011-01-04 11:39:12 (14 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam , napisze dzisiaj kilka zdan na temat rynku kredytow hipotecznych .
W ubiegłym miesiącu portal nieruchomości Rightmove opublikował najnowszy indeks cen nieruchomości obejmujacy okres 2 polrocza 2010 w tym miesiac listopad 2010 , w ciagu ostatnich 5 miesiecy starego roku (bez miesiaca grudnia )zaobserwowano niewielki 3% spadek cen domow (srednio ok 7k funtow) i prognozuje dalszy spadek cen w roku 2011 ok 5% . Rada kredytow hipotecznych (CML) szacuje wartosc angielskiego rynku kredytow w 2011 roku na poziomie 135 mld. funtow podobnie do szacunkow roku 2010 , przypomne , ze w roku 2009 bylo to 143 mld.funtow a w roku 2008 253 mld funtow , cyfry te pokazuja jak bardzo skurczyl sie rynek kredytow w stosunku do czasow przed kryzysem finansowym . Niestety prognozy rzadu na rok 2011 w tym drastyczne ciecia wydatkow , wzrost bezrobocia , potencjalny poczatek wzrostu stop procentowych (aktualnie ciagle na historycznie niskim poziomie 0,5%) nie wroza dobrze rozwojowi rynku kredytow w roku 2011 . Banki nadal niechetnie udzielaja kredytow na 90% wartosci domu , stosujac surowe kryteria wielkosci wkladu wlasnego starajacych sie o kredyt na poziomie 20% i wiecej procent . Jedyna zwyzka jak zanotowano w roku 2010 to wzrost ilosci czlonkow organizacji zrzeszajaca agencje nieruchomosci National Association of Estate Agents z 218 na poczatku roku 2010 do 241 agencji na koniec roku 2010. Pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Post #8 Ocena: 0

2011-01-04 13:26:44 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-01-04 23:25:10 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tak, kontrolowac sytuacje i poganiac w razie czego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #10 Ocena: 0

2011-01-06 18:39:41 (14 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

Hej wszystkim ja niestety jestem pare krokow za toba Skalimonka bo moj developer ma slimacze ruchy az broker jest zaskoczony :$

Do góry stronyOffline

Strona 120 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 119 | 120 | 121 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,