MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 116 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 115 | 116 | 117 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 116 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kingazkl1

Post #1 Ocena: 0

2010-11-17 19:49:28 (14 lat temu)

kingazkl1

Kobieta

Z nami od: 02-02-2009

Cytat:

2010-11-17 14:41:14, Richmond napisał(a):
Wszystko zalezy od tego, kiedy dojdzie do wymiany umow miedzy prawnikami - exchange of contracts. Potem zwykle po tygodniu nastepuje completion i wtedy powinnas dostac klucze.

Tak naprawde to Twoje pytanie jest do prawnikow. Ty/Wy ustalacie date exchange i completion.

Placisz prawnikom za ich uslugi, wiec zadawaj im pytania. Jak nie wiesz czegos, to niech Ci to tlumacza. Od tego sa i pracuja dla Ciebie.

Dziękuję bardzo ...ja poza financial adviser to nie mam kontaktu z nikim bo on za mnie wszystko załatwia ..dla mnie dobrze bo nie muszę nigdzie latać i nic załatwiać wszystko dostaję na papierze podpisuję, konsultuję ...ale on już dzisiaj był więc już mam datę na odebranie kluczy ....czym, bliżej jestem to bardziej się denerwuję i zarazem cieszę ...

[ Ostatnio edytowany przez: kingazkl1 17-11-2010 19:50 ]

K,A,F,A...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-11-18 01:19:44 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wedlug mnie nie dbasz o swoje sprawy. Przeciez zatrudniasz prawnikow i placisz im za ich uslugi. IFA nie odpowiada za prace prawnikow.

Wiecej inicjatywy i swiadomosc tego co sie dzieje wokol znacznie ulatwia sprawy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agnieszkal30

Post #3 Ocena: 0

2010-11-24 21:42:46 (14 lat temu)

agnieszkal30

Kobieta

Z nami od: 02-12-2009

witam.
Jak długo trzeba mieszkać i pracować w Anglii zeby mozna sie starać o kredyt na dom.Ponawiam pytanie czy są jakies banki co daja 100% wartosci domu?a może znacie jakąś firmę która zajmuje sie pomocą zakupu domu?bardzo prosze o pomoc i dodaje ze najlepiej po polsku.pozdrawiam wszystkich gorąco
sklep internetowy ,,TYLKO DLA CIEBIE,,

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ZOCHA-GOSPOCHA

Post #4 Ocena: 0

2010-11-24 22:30:55 (14 lat temu)

ZOCHA-GOSPOCHA

Kobieta

Z nami od: 18-08-2010

HEJ wszystkim,zazdroszcze wam jak tak czytam wasze wypowiedzi!mój mąż narzie pracuje przez agencje i niewiemy kiedy dostanie stały kontrakt,bierze wszystkie nadgodziny w pracy bo mamy nadzieje ze to bedzie jakos rzutowac na stałe zatrudnienie chodzi mi o to ze zobacza ze jest chetny do pracy.pieniadze na depozyt odkładamy mamy kilka tysiecy juz odłozone,mieszkamy w irlandi północnej interesuja nas dom w granicy 60-80tysiecy bo tutaj za te pieniadze naprawde mozna kupic ładny domek.mąż narazie pracuje sam ale chcemy po nowym roku załozyc firme,załozymy ja raczej na mnie wtedy bedzie drugi dochod w domu,jestem ciekawe czy jak poszlibysmy do bankow czy ktos wogole udzielił by nam jakis informacji o kredytach jesli nie mamy stałego kontraktu narazie,czy oni wogole nas nie obsłuza mowiac zeby przyszli panstwo jak bedzie stały kontrakt.pozdrawiam moze ktos był tez w takiej sytuacji i ma jakies cenne informacje,moze musimy sie udac nie do banku a gdzie indziej gdzie nam udziela inforamcji,.

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #5 Ocena: 0

2010-11-24 23:07:10 (14 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Cytat:

2010-11-24 21:42:46, agnieszkal30 napisał(a):
witam.
Jak długo trzeba mieszkać i pracować w Anglii zeby mozna sie starać o kredyt na dom.Ponawiam pytanie czy są jakies banki co daja 100% wartosci domu?a może znacie jakąś firmę która zajmuje sie pomocą zakupu domu?bardzo prosze o pomoc i dodaje ze najlepiej po polsku.pozdrawiam wszystkich gorąco

Witam

Nie ma zadnego wymaganego okresu pobytu w UK. Ostatnio robilem kredyt z 10% depozytem dla pary ktora przyjechala do UK niecale pol roku wczesniej.
Nie ma kredytow na 100%. 10% wkladu to jest minimum.

Adam
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

lewinskismith

Post #6 Ocena: 0

2010-11-24 23:10:40 (14 lat temu)

lewinskismith

Mężczyzna

Z nami od: 27-12-2009

Witam

Agencja to nie jest zaden problem w uzyskaniu kredytu. Pytanie tylko jak dlugo pracuje bez przerwy przez jedna i ta sama agencje. Jak przynajmniej rok to ok. Te kilka bankow co akceptuja pracownikow agencji mozliwe, ze beda wymagac jednak 15% depozytu ale to nie jest regula i moze sie okazac, ze 10% tez wystarczy.

Adam
Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-11-24 23:12:43 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2010-11-24 23:47:05 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Witam

Nie ma zadnego wymaganego okresu pobytu w UK. Ostatnio robilem kredyt z 10% depozytem dla pary ktora przyjechala do UK niecale pol roku wczesniej.
Nie ma kredytow na 100%. 10% wkladu to jest minimum.

Adam

Właściwie to chyba nie do końca prawda. Zależy gdzie trafisz, może nie ma na 100%, ale na więcej niż 90% może się znaleźć. Kredytodawca może określić depozyt na poziomie wyższym niż zazwyczaj. Wszystko zależy od "pozycji" poszczególnych wnioskodawców i aktualnej sytuacji ekonomicznej.
Może się okazać, że dwie osoby które pracują na identycznych warunkach i mają taki sam staż w UK, będą miały zaproponowane różne warunki kredytowania. To wynika z :) indywidualnego :) podejścia do klientów.
W kręgu znajomych spotkałem gościa, który na wpłatę depozytu /10%/ wykorzystał loan i nie miał z tego powodu problemów. Wprawdzie kosztowało go to troszkę, ale "chwilka" wyrzeczenia nie sprawiła mu kłopotu.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-11-25 08:44:13 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tofik78

Post #10 Ocena: 0

2010-11-26 07:59:55 (14 lat temu)

tofik78

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

hej
nie wydaje mi sie aby byly dostepne kredyty na 100 % watrosci nieruchomosci, badz co badz to rowniez przyczynilo sie do kryzysu na rynku nieruchomosci
My mielismy bardzo duzo szczescia i wzielismy kredyt na nieruchomosc ponad rok temu kiedy ceny nieruchomosci spadly. na depozyt zbieralismy 5 lat, kwestia poswiecenia i wyrzeczen, dzieki 30% depozytu udalo nam sie chwycic dobry produkt kredytowy na tamten czas
Z wlasnego doswiadczenia dodam ze produktow kredytowych warto rowniez samemu szukac, my sami znalezlismy nasz produkt i naszej oferty agenci (2) nie mogli przebic bo nie mieli danego kredytodawcy w swojej bazie

Do góry stronyOffline

Strona 116 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 115 | 116 | 117 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,