Str 116 z 655 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kingazkl1 |
Post #1 Ocena: 0 2010-11-17 19:49:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2009 Skąd: Manchester |
Cytat:
2010-11-17 14:41:14, Richmond napisał(a):
Wszystko zalezy od tego, kiedy dojdzie do wymiany umow miedzy prawnikami - exchange of contracts. Potem zwykle po tygodniu nastepuje completion i wtedy powinnas dostac klucze.
Tak naprawde to Twoje pytanie jest do prawnikow. Ty/Wy ustalacie date exchange i completion.
Placisz prawnikom za ich uslugi, wiec zadawaj im pytania. Jak nie wiesz czegos, to niech Ci to tlumacza. Od tego sa i pracuja dla Ciebie.
Dziękuję bardzo ...ja poza financial adviser to nie mam kontaktu z nikim bo on za mnie wszystko załatwia ..dla mnie dobrze bo nie muszę nigdzie latać i nic załatwiać wszystko dostaję na papierze podpisuję, konsultuję ...ale on już dzisiaj był więc już mam datę na odebranie kluczy ....czym, bliżej jestem to bardziej się denerwuję i zarazem cieszę ... [ Ostatnio edytowany przez: kingazkl1 17-11-2010 19:50 ] K,A,F,A...
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2010-11-18 01:19:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wedlug mnie nie dbasz o swoje sprawy. Przeciez zatrudniasz prawnikow i placisz im za ich uslugi. IFA nie odpowiada za prace prawnikow.
Wiecej inicjatywy i swiadomosc tego co sie dzieje wokol znacznie ulatwia sprawy. Carpe diem.
|

|
 |
|
agnieszkal30 |
Post #3 Ocena: 0 2010-11-24 21:42:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2009 Skąd: Coventry |
witam.
Jak długo trzeba mieszkać i pracować w Anglii zeby mozna sie starać o kredyt na dom.Ponawiam pytanie czy są jakies banki co daja 100% wartosci domu?a może znacie jakąś firmę która zajmuje sie pomocą zakupu domu?bardzo prosze o pomoc i dodaje ze najlepiej po polsku.pozdrawiam wszystkich gorąco sklep internetowy ,,TYLKO DLA CIEBIE,,
|

|

|
|
ZOCHA-GOSPOCHA |
Post #4 Ocena: 0 2010-11-24 22:30:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2010 Skąd: IRLANDIA Polnocna |
HEJ wszystkim,zazdroszcze wam jak tak czytam wasze wypowiedzi!mój mąż narzie pracuje przez agencje i niewiemy kiedy dostanie stały kontrakt,bierze wszystkie nadgodziny w pracy bo mamy nadzieje ze to bedzie jakos rzutowac na stałe zatrudnienie chodzi mi o to ze zobacza ze jest chetny do pracy.pieniadze na depozyt odkładamy mamy kilka tysiecy juz odłozone,mieszkamy w irlandi północnej interesuja nas dom w granicy 60-80tysiecy bo tutaj za te pieniadze naprawde mozna kupic ładny domek.mąż narazie pracuje sam ale chcemy po nowym roku załozyc firme,załozymy ja raczej na mnie wtedy bedzie drugi dochod w domu,jestem ciekawe czy jak poszlibysmy do bankow czy ktos wogole udzielił by nam jakis informacji o kredytach jesli nie mamy stałego kontraktu narazie,czy oni wogole nas nie obsłuza mowiac zeby przyszli panstwo jak bedzie stały kontrakt.pozdrawiam moze ktos był tez w takiej sytuacji i ma jakies cenne informacje,moze musimy sie udac nie do banku a gdzie indziej gdzie nam udziela inforamcji,.
|

|
 |
|
lewinskismith |
Post #5 Ocena: 0 2010-11-24 23:07:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Cytat:
2010-11-24 21:42:46, agnieszkal30 napisał(a):
witam.
Jak długo trzeba mieszkać i pracować w Anglii zeby mozna sie starać o kredyt na dom.Ponawiam pytanie czy są jakies banki co daja 100% wartosci domu?a może znacie jakąś firmę która zajmuje sie pomocą zakupu domu?bardzo prosze o pomoc i dodaje ze najlepiej po polsku.pozdrawiam wszystkich gorąco
Witam
Nie ma zadnego wymaganego okresu pobytu w UK. Ostatnio robilem kredyt z 10% depozytem dla pary ktora przyjechala do UK niecale pol roku wczesniej.
Nie ma kredytow na 100%. 10% wkladu to jest minimum.
Adam Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|

|
 |
|
|
lewinskismith |
Post #6 Ocena: 0 2010-11-24 23:10:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2009 Skąd: Cala Wielka Brytania |
Witam
Agencja to nie jest zaden problem w uzyskaniu kredytu. Pytanie tylko jak dlugo pracuje bez przerwy przez jedna i ta sama agencje. Jak przynajmniej rok to ok. Te kilka bankow co akceptuja pracownikow agencji mozliwe, ze beda wymagac jednak 15% depozytu ale to nie jest regula i moze sie okazac, ze 10% tez wystarczy.
Adam Lewinski & Smith is a trading style of Lima Financial Services Limited, which is an appointed representative of Intrinsic Financial Planning Limited, which is authorised and regulated by the Financial Services Authority.
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2010-11-24 23:12:43 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
tomaszzet |
Post #8 Ocena: 0 2010-11-24 23:47:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Witam
Nie ma zadnego wymaganego okresu pobytu w UK. Ostatnio robilem kredyt z 10% depozytem dla pary ktora przyjechala do UK niecale pol roku wczesniej.
Nie ma kredytow na 100%. 10% wkladu to jest minimum.
Adam
Właściwie to chyba nie do końca prawda. Zależy gdzie trafisz, może nie ma na 100%, ale na więcej niż 90% może się znaleźć. Kredytodawca może określić depozyt na poziomie wyższym niż zazwyczaj. Wszystko zależy od "pozycji" poszczególnych wnioskodawców i aktualnej sytuacji ekonomicznej.
Może się okazać, że dwie osoby które pracują na identycznych warunkach i mają taki sam staż w UK, będą miały zaproponowane różne warunki kredytowania. To wynika z indywidualnego podejścia do klientów.
W kręgu znajomych spotkałem gościa, który na wpłatę depozytu /10%/ wykorzystał loan i nie miał z tego powodu problemów. Wprawdzie kosztowało go to troszkę, ale "chwilka" wyrzeczenia nie sprawiła mu kłopotu.Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2010-11-25 08:44:13 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
tofik78 |
Post #10 Ocena: 0 2010-11-26 07:59:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: BS |
hej
nie wydaje mi sie aby byly dostepne kredyty na 100 % watrosci nieruchomosci, badz co badz to rowniez przyczynilo sie do kryzysu na rynku nieruchomosci
My mielismy bardzo duzo szczescia i wzielismy kredyt na nieruchomosc ponad rok temu kiedy ceny nieruchomosci spadly. na depozyt zbieralismy 5 lat, kwestia poswiecenia i wyrzeczen, dzieki 30% depozytu udalo nam sie chwycic dobry produkt kredytowy na tamten czas
Z wlasnego doswiadczenia dodam ze produktow kredytowych warto rowniez samemu szukac, my sami znalezlismy nasz produkt i naszej oferty agenci (2) nie mogli przebic bo nie mieli danego kredytodawcy w swojej bazie
|

|
 |
|