MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ja mam to juz za soba, kupilem dom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 103.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 102.1 | 103.1 | 104.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

Str 103.1 z 655

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2010-05-21 10:40:40 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A ile zaplaciles za Valuation? Sama wycena kosztuje cos ok. 270, Homebuyer's Report ok 550 funtow. Poza tym powinienes miec jakies dokumenty, z ktorych wynika za co placisz.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nero07

Post #2 Ocena: 0

2010-05-21 11:04:05 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2010

Za Valuation zapłaciłem 257 funtów dla banku, a ta druga opłata to 200 funtów.Nie jestem pewien czy to jest opłata za search czy zaliczka za rozpoczęcie pracy adwokata??
Dokumentów jeszcze żadnych nie dostałem ponieważ w środę póznym popołudniem zaakceptowano moją ofertę i dzisiaj jest właściwie drugi dzien także może jeszcze coś otrzymam dzisiaj.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-05-21 11:19:57 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak nie wiesz za co placisz to trudno odpowiedziec na Twoje pytanie.

Jest spora szansa, ze 200 funtow to zaliczka za prace prawnikow. Komu to zaplaciles skoro nawet nie wiesz za co?

Wtedy 270 za valuation, co oznacza, ze nic nie dowiesz sie o nieruchomosci.

Poczytaj lepiej ten watek od poczatku to dowiesz sie przynajmniej za co placisz i jakie sa searches. Nie chce mi sie pisac tego jeszcze raz.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 21-05-2010 11:20 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Nero07

Post #4 Ocena: 0

2010-05-21 11:34:56 (15 lat temu)

Nero07

Mężczyzna

Z nami od: 12-04-2010

Dzwoniłem do agencji i w tej chwili nie ma tej osoby przez którą złożyłem oferte.Pózniej postaram się wszystkiego dowiedziec.
Co do wątku to wiem dokładnie że wszystko tutaj jest tylko po dokładnym przeczytaniu 50-kilku stron przeglądałem pozostałe niezbyt dokładnie (za mało czasu) i nie bardzo ma pojecie gdzie szukać tych informacji??Będę wdzieczny jeżeli ktoś podpowie mniej wiecej gdzie można coś o tym poczytac (+- od której strony)
Dzięki Richmond.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-05-21 11:38:36 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

To jest post na moim blogu, ktore zawiera informacje, ktore wczesniej napisalam w tym watku.

http://inwestowanieuk.blogspot.com/2009/11/solicitors-fees-obsluga-prawna-przy.html

Nie chce mi sie wyszukiwac tego na forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

piekar10

Post #6 Ocena: 0

2010-05-21 12:58:21 (15 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Mam pytanie odnosnie ubzpieczenia domu przy zakupie , chcemy kupic wiekszosc dostepnych pakietów (opcji). Gdzie najlepiej ubezpieczyć ? i czy lepiej kazdy z pakietów wykupic w innej firmie ubezpieczeniowej?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #7 Ocena: 0

2010-05-21 13:05:48 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

witaj piekar10 co masz na mysli piszac ....chcemy kupic wiekszosc dostepnych pakietow ,napisz mi na PW to moze cos doradze ,pozdrawiam Andy10
the future starts today

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

piekar10

Post #8 Ocena: 0

2010-05-21 13:25:47 (15 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2010-05-21 13:07:24, Andy10 napisał(a):
witaj piekar10 co masz na mysli piszac ....chcemy kupic wiekszosc dostepnych pakietow ,napisz mi na PW to moze cos doradze ,pozdrawiam Andy10

Jak kupujesz dom musisz ubezpiczyć minimum czyli sam budynek , tego wymaga bank , jest to ok 20f miesiecznie.
Potem masz opcje dodatkowe , w razie śmierci , choroby , utraty pracy , włamania itp.
Byłem na spotkaniu z jednym agentem i powiedział mi ze najtaniej kazdy pakiet ubezpieczyć w innej firmie , pytam sie czy tak faktycznie jest bo ja sie na tym nie znam , nie mam pjęcia.:-o
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #9 Ocena: 0

2010-05-21 13:39:26 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj ponownie , ubezpieczenie budynku (w tym od wlamania,kradziezy) a ubezpieczenie zycia to dwie zupelnie rozne sprawy , pierwsze nalezy do ubezpieczen majatkowych i rzeczywiscie jest obowiazkowe, kosztuje 15-30 funtow miesiecznie , zalezy od sumy ubezpieczenia budynku i wyposazenia , drugie do ubezpieczen zyciowych i jest dobrowolne i kompletnie odrebne . W ubezpieczeniach zyciowych mozesz kupic ubezpieczenie zycia ,ubezpieczenie wypadkowe, ubezpieczenie od utraty dochodu , od chorob krytycznych i tutaj wystepuje wiele roznych wariantow ,np. powiazanych ze splata kredytu hipotecznego lub niepowiazanych z kredytem , poczytaj forum obok o ubezpieczeniach to dowiesz sie na czym polegaja ubezpieczenia zyciowe , jesli bedziesz mial pytania napisz do mnie w PW (jestem konsultantem ubezpieczen zyciowych) pozdrawiam Andrzej (Andy10)
the future starts today

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #10 Ocena: 0

2010-05-21 14:05:36 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

W wielkim skrocie o ubezpieczeniach zyciowych
Firma z ktora wspolpracuje ma w ofercie następujące ubezpieczenia :
1-ubezpieczenie wypadkowe Accident Protection
2-ubezpieczenie od utraty dochodu na skutek choroby lub wypadku –Income Protection
3-ubezpieczenie od chorob krytycznych –Critical Illness Only
4-ubezpieczenie zycia –Life Protection z mozliwymi opcjami
Kazde z tych ubezpieczen spelnia inna role

* ubezpieczenie wypadkowe jest tanie kosztuje od 5F do max 25F miesięcznie (od 1 do 5 unitow ,1U=5F) i chroni od skutkow wypadkow , zlaman, trwalego inwalidztwa, śmierci w wypadku , w tym ubezpieczeniu jest wyplata świadczenia za pobyt w szpitalu od 50F do 250F dziennie w zależności jaki się wybierze poziom ochrony , w tym ubezpieczeniu chronione sa tez dzieci ubezpieczonego doroslego za dodatkowa niska miesieczna skladke (od 1F do max 5F) , jest to bardzo popularne ubezpieczenie dla wszystkich , zdrowych , chorych ,palących ,niepalących , bez badan medycznych dziala od chwili podpisania wniosku.

* ubezpieczenie od utraty dochodow daje pieniadze jeśli w wyniku choroby lub wypadku przestajesz pracowac , zarabiac pieniadze na zycie, max świadczenie to 50% placy netto przed choroba wyplacane przez 1 rok lub max 2 lata , do wyboru sa dwie opcje daty rozpoczecia swiadczenia ,1- platne od 1 dnia choroby (min 5 dni choroby) lub 2 opcja swiadczenie wyplacane z opoznieniem 8 tyg. (jeśli pracodawca placi chorobowe przez 2 m-ce, wyplata zaczyna sie od 9 tygodnia –wersja o wiele tansza od pierwszej, minimalna skladka 10F miesięcznie

*ubezpieczenie od chorob krytycznych daje pieniadze ubezpieczonemu który zachoruje na jedna z wielu chorob krytycznych wymienionych w warunkach ogolnych do polisy i lekarze daja choremu 12 miesiecy zycia (np.rak) , max suma ubezpieczenia to 300.000F, minimalna skladka 10F/m ,w takim przypadku suma ubezpieczenia jest wyplacona ubezpieczonemu aby mogl uregulowac swoje finanse zanim umrze i polisa sie konczy . Okres ubezpieczenia 5-35 lat ,ochrona do 65 roku zycia ubezpieczonego.

*ubezpieczenie zycia (Life cover only)daje pieniadze rodzinie ubezpieczonego po jego śmierci , max suma 850.000F , min skladka 10F/m, Ubezpieczenie moze miec stala sume ubezpieczenia (Level Term)przez caly okres trwania polisy, okres ubezpieczenia 5-35 lat ,ochrona do 70 roku zycia ubezpieczonego
Sa jeszcze możliwe rozne warianty np. polisa laczona na zycie i od chorob krytycznych która chroni splate kredytu hipotecznego.
Jesli splacacie raty kapitalowe i odsetki mozliwa jest o wiele tansza opcja (decreasing)ze zmniejszajaca sie suma ubezpieczenia rowna zmniejszajacemu sie kredytowi

Jesli bedziecie miec pytania chetnie odpowiem ,pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Strona 103.1 z 655 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 102.1 | 103.1 | 104.1 ... 653 | 654 | 655 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,