|
---|---|
ania_kk81 | Post #1 Ocena: 0 2015-05-21 15:56:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2010 Skąd: Spalding |
Witam,
Korzystal ktos moze z parkingu Meet and Greet na Stansted? Chodzi mi o opcje, gdzie odstawia sie auto na short stay i kierowca parkuje za Ciebie. Czy jest to prosta opcja? Chodzi o to, ze pierwszy raz bedziemy parkowac na lotnisku, maz ma prawo jazdy dopiero 5 miesiecy, wiec tez troche ma stracha czy wszystko pojdzie ok i na samolot sie nie spoznimy. Musimy zostawic auto na miesiac. |
polock | Post #2 Ocena: 0 2015-05-21 16:24:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2008 Skąd: midland |
Jesli jedno z was mówi po angielsku to nie ma strachu
![]() Ps minusem tej formy pozostawiania auta jest to że oddajesz im klucze od auta a każdy mechanik i złodziej wie co to znaczy... że jeśli ukradna ci kiedyś auto to właśnie dlatego że dajesz im pełen dostęp do majstrowania w aucie . Złodziej odjedzie twoim autem z pod twojego domu bez włamywania się bo ma dodatkowy klucz już zakodowany w twoim aucie które im udostępniasz ![]() Ale to i twój mechanik zaufany też potrafi. Podobnie jest z oddawaniem nowego auta w myjni(z nowym typem kluczyka) nie wolno dawać bagnetu ukrytego w środku aby potencjalny złodziej nie mógł zrobić szybko kopii klucza do drzwi (nie pilota) Bo problem w tym że w dzisiejszych czasach złodziej nie musi kopiować pilota wystarczy że mu Otworzysz drzwi i Hejaaa , któtegoś dnia lub nocy będzie po aucie السلام عليكم
|
Post #3 Ocena: 0 2015-05-21 16:56:47 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_kk81 | Post #4 Ocena: 0 2015-05-21 17:01:25 (10 lat temu) |
Naszego auta, to nikt by ukrasc nie chcial haha Stara vectra z 2002. mowimy oboje po angielsku. ale o 4.30 rano, to ktos tam telefony odbiera? bo ja wyczytalam, ze zostawia sie auto na short stay i dalej nie wiem, w opiniach wyczytalam, ze gdzies te kluczyki sie wrzuca z naklejka w automatyczna maszyne, w ich biurze moze? Pare osob pisalo, ze czlowieka przy oddawaniu auta sie nie uswiadczy. Ale moze cos pokrecilam.
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2015-05-21 17:08:01 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-05-21 16:56:47, Konto usunięte napisał(a): kolega ma bardzo bujną wyobraźnię, bo żeby upolowac auto ta metoda najpierw trzeba mieć przygotowane chipy do dokonywania, później się dostać do centralki i ileś tam czasu i kombinacji z kablami uskutecznic, a to wszystko w miejscu z security, kamerami etc. tak, do tego musisz pojechać za autem żeby adres znaleźć. może do auta za 50k £ by się to opłacało ale nie za kilka k£ co do myjni, podobne bzdury ale kolega ma rację, lepiej samemu myć. Nie do końca Marian trzeba polować bo to jakim autem przyjedziesz podajesz już podczas rezerwacji, auto zabierają w sobie wiadome miejsce i mogą robić z nim co chcą ![]() Warto licznik spisać. heh Kiedyś pokazywali w BBC jak to działało w niektórych firmach. Autko odebrane z lotniska, skasowane ciężkie pieniądze za parking a samochód de facto parkował na jakimś niestrzeżonym bezpłatnym parkingu. Ja zostawiam kluczyki na parkingu bo moja Zafira nie jest kusząca ale są ludzie którzy po prostu nie dadzą nikomu obcemu prowadzic swojego auta. A wracając do tematu to opcja Meet and greet jak dla mnie za droga jest. Tym bardziej na Stansted gdzie parking przy lotnisku jest 4 minuty od terminalu. Kluczyki zabiera się ze sobą. |
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2015-05-21 17:13:24 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Kiedys nawet program na temat zostawiania w ten sposób auta na parkingu zapodali w tv.
Klient podstawiał auto, oddawał kluczyki obsłudze i szedł na lotnisko. Auto stało na parkingu tylko pierwszy dzień /jakos tak/ i potem trafiało na parking przed powrotem własciciela. Jeden gosciu nie miał co odebrać, bo zwyczajnie nie odstawili na jego powrót. Założyli trackera do jednego auta i na podpuchę postawili na parking, "własciciel" niby na słoneczne plaże wyjeżdżał, miał pełen "ekwipunek" turysty. Fajnie to było pokazane. Na Stansted są fajne parkingi, a autobusy sprawnie przewożą pasażerów na czas. My używalismy Jet/costamcostam/ Zajeżdżałem, parkowałem, zapamiętywałem gdzie i szukałem przystanku. Po chwili autobus podjeżdżał. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 21-05-2015 17:14 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2015-05-21 17:14:36 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-05-21 17:13:24, tomaszzet napisał(a): Kiedys nawet program na temat zostawiania w ten sposób auta na parkingu zapodali w tv. Klient podstawiał auto, oddawał kluczyki obsłudze i szedł na lotnisko. Auto stało na parkingu tylko pierwszy dzień /jakos tak/ i potem trafiało na parking przed powrotem własciciela. Jeden gosciu nie miał co odebrać, bo zwyczajnie nie odstawili na jego powrót. Założyli trackera do jednego auta i na podpuchę postawili na parking, "własciciel" niby na słoneczne plaże wyjeżdżał, miał pełen "ekwipunek" turysty. Fajnie to było pokazane. Na stansted są fajne parkingi, a autobust sprawnie przewożą pasażerów na czas. My używalismy Jet/costamcostam/ Zajeżdżałem, parkowałem, zapamiętywałem gdzie i szukałem przystanku. Po chwili autobus podjeżdżał. Heh, oglądaliśmy ten sam program ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2015-05-21 17:18:44 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_kk81 | Post #9 Ocena: 0 2015-05-21 17:19:05 (10 lat temu) |
A wlasnie nie wiem czemu, ale ta opcja mi najtaniej wychodzi, niecale £120 za miesiac i dwa dni doklanie.
Wiecie autobusy moze ok, ale z dwojka dzieci malych i walizkami, to jest masakra. |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2015-05-21 17:20:55 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-05-21 17:19:05, ania_kk81 napisał(a): A wlasnie nie wiem czemu, ale ta opcja mi najtaniej wychodzi, niecale £120 za miesiac i dwa dni doklanie. Wiecie autobusy moze ok, ale z dwojka dzieci malych i walizkami, to jest masakra. w jakim terminie? |