Cytat:
2020-02-24 12:14:13, Wielim napisał(a):
czy w Polsce jeszcze panuje te przekonanie że jak ktoś mieszka w jukeju to zarabia miliony ? Jestem ciekaw skąd się to wzięło
Ja też jestem ciekawa skąd się wzięło, ale ogólnie Polacy są przekonani, że wszędzie jest lepiej niż w Polsce (nie wliczając Ukrainy), emerytury są bajecznie wysokie, kolejek do lekarza nie ma, alkoholików nie ma, patologii nie ma, a ja to się nawet spotkałam że zdziwieniem, że w Londynie jest twarda woda i czajnik trzeba odkamieniacz
Jak kiedyś oglądałam anglojęzycznych youtuberów, którzy mieszkają w Polsce to często się właśnie przewijał wątek, że Polacy pytają z niedowierzaniem dlaczego ich wybór padł właśnie na Polskę jakby to było najgorsze na świecie miejsca do życia. Ich to i dziwi i denerwuje bo uważają, że Polacy nie doceniają swojego kraju
Edit
Cytat:
2020-02-24 12:10:17, NightFury napisał(a):
Moja słodka....miło by było mieszkać w kraju, gdzie można usłyszeć odpowiedz na pytanie bez żadnych podtekstów.
Ja nie zwracam się do ciebie per nocna furiatko. Jeśli chcesz żyć w przyjaznym otoczeniu to może warto zacząć od siebie. Sposób w jaki komunikujesz się ludźmi i to jakie wysyłasz im sygnały ma bardzo duże znaczenie. Bez podtekstów
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 24-02-2020 13:40 ]
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.