MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 92 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 91 | 92 | 93 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 92 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2020-02-22 10:16:27 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ty piszesz, że analizują szczerość uprzejmości klienta, i wg tej analizy okazuja uprzejmości, a za to im raczej pracodawca nie płaci. Nie byłam na zakupach w Łodzi, nie sądzę że różni się specyfiką sklepowa od Kielc jednak.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-02-22 10:35:40 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja tego jakos nie doswiadczylem 80%to grzeczne dzien dobry delikatny usmiech na twarzy a w odziezowce to prawie wchodzenie w tylek jest ale wynika to z mniejszej ilosci klientow

pozostale 20%? wiekszosc tu pisze o polskiej mentalnosci wyobrazcie sobie teraz ze 8 godzin pracujecie w miejscu gdzie czesto sa kolejki wiecznie spieszacych sie osob

cmokaja wzdychaja przewracaja oczami te kobiety sa tylko ludzmi i teraz wy macie tego pecha ze skonczyl sie salceson stoicie w takiej kolejce wielkie angielskie damy i liczycie na to ze one beda tam staly z usmiechem na bacznosc klaniajac wam sie w pol

hehe w anglii tez sie zdarzaja wredne baby na kasach ale czesciej ponure co moze jest inaczej? wszystkie zawsze usmiechniete?

*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-02-2020 10:35 ]

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #3 Ocena: 0

2020-02-22 10:38:47 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cris
A jaka jest Polska mentalnosc ?
Nie wszyscy Polacy pija piwo ...a tez nie pija alkoholu...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2020-02-22 10:44:45 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Z tymi ekspedientkami w UK różnie bywa , starsze panie bo w średnim wieku w supermarkecie prawie zawsze mile , młode tak sobie , Turcy w małych sklepach off-licence to już w ogóle gbury .
W Polsce w supermarketach ekspedientki sztuczne jak w UK , w mniejszych sklepach mile , fajne , i to wszędzie , w moim mieście , czy w Gdańsku , czy Krakowie czy Rzeszowie czy Szczecinie czy Leżajsku , czy młode czy stare , może to kwestia osoby , wiadomo jak ktoś wchodzi z miną wielki pan przyjechał z UK , albo z miną smutnego gbura to nic nie pomoże .
Co do śmieci to niestety na forach grzybiarskich Rodacy wstawiają zdjęcia lub komentują jak nasi zachowują się w lesie , wszędzie puszki po żubrze czy perle . Nie wmowicie że to nie Polacy. Wczoraj byłem z żoną w kinie na polskim filmie w UK. Widzowie sami Polacy . Taki syf jaki zostawili to masakra. Butelki i opakowania wszędzie . W tym samym kinie byłem kilka tygodni temu z synem na angielskiej bajce . Wszyscy zabrali swoje śmiecie do śmietnika ...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: -1

2020-02-22 10:46:05 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

night jest dobrym przykladem tzw polskiej mentalnosci : ) pojechala do polski po 10latach i widzi same szare twarze ludzie smutni i wrogo nastawieni

anglia super mentalnosc vs polskie dziadostwo na kasach w biedronce ; l

Uwaga moderatora: Post edytowany. Cris bez insynuacji i osobistych wycieczek proszę. Konefka

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2020-02-22 10:55:46 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja nie dziele świata na UK i nie UK. Odkąd nie jestem uwiązana etatem często bywam w Polsce, rzadko kiedy w Kielcach i nie rzuca mi się w oczy nieuprzejmość obsługi, przeciwnie wszyscy są uprzejmi więc może ta nieuprzejmość jest specyficzna dla Łodzi albo dla attitude osoby obslugiwanej.
Płaceniu za chleb towarzyszą raczej zwykle emocje, chyba że ktoś jest pod wpływem środków rozweselających co może u osoby obsługującej wywołać konsternację.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2020-02-22 10:56:24 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-02-22 09:58:10, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2020-02-21 22:42:25, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2020-02-21 22:23:36, NightFury napisał(a):
Jak na kogoś kto insynuuje, ze ludzie nie okazują wystarczającej uprzejmości reagujesz podejrzliwie na okazywana ci uprzejmość? Pytam, nie oskarżam....żeby nie było. Skad wiesz, ze okazywana ci uprzejmość nie jest autentyczna? Być może jest. Ale to by wyjaśniało moje kasjerki. Być może one podchodzą do uprzejmości tak jak ty...?

Może twoje ekspedientki podchodzą podobnie jak ja do wymuszonej uprzejmości, czyli podejrzliwie i reagują neutralnie, co ty odbierasz jako nieuprzejmość?
Dziwne jest bowiem, że uprzejmość Polaków jest zróżnicowana pod kątem geograficznym.
Aż się chyba wybiorę kiedyś do Łodzi na kilka dni

Uprzejmość ekspedientki powinna być jedna z podstawowych reguł zatrudnienia, a nie ewentualnym dodatkiem. Nie płacą im za ekspresowa analizę psychologiczną szczerosci usmiechow klientow chyba. Klient nie przyszedł przyjaźni zawierać, nie od tego jak "się im widzi" klient powinna uprzejmość wyglądać.
Wchodzisz do sklepu, podchodzisz do kasy, wymienisz grzecznościowe prosze-dziękuję, to chyba nie powinno być skomplikowane. Ekspedienci mają za zadanie tak obsłużyć klienta, żeby z przyjemnością wracał i wydawał pieniądze, zakładam że taka jest filozofia pracy ekspedienta.

Dokładnie. To nawet powinno być w opisie stanowiska pracy, w której stykasz się z klientem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2020-02-22 11:03:23 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

NightFury przedstawia jednak jakieś fakty. Z pewnością subiektywne - bo to jej prywatny ogląd - choć pewnie znajdzie się wiele innych podobnych, "subiektywnych" opinii.
Natomiast w stosunku do niej wysuwa się niejednokrotnie insynuacje, o ile nie "przyprawia gęby".

Kiedy w dyskusji zamiast zajmować się jej przedmiotem, ktoś zaczyna zajmować się dyskutantem - jakiś moderator powinien "wziąć to za twarz".
Do widzenia, lecę do roboty.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wembley27

Post #9 Ocena: 0

2020-02-22 11:03:44 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Widzialam nawet zwrocilam uwage 2 mlodziezy
Wychodzili ze hight school usiedli na przystanku wypili po coli I puszki wyrzucili na chodnik
A to nie byli polacy

Moj sasiad I jego 3 dzieci wychodzac z domu jedzac obojentnie co
Wszystko tez wyrzucaja na schody
Pozniej sprzataczka musi sprzatac

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2020-02-22 11:17:54 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Cytat:

2020-02-22 11:03:23, stanislawski napisał(a):
NightFury przedstawia jednak jakieś fakty. Z pewnością subiektywne - bo to jej prywatny ogląd - choć pewnie znajdzie się wiele innych podobnych, "subiektywnych" opinii.
Natomiast w stosunku do niej wysuwa się niejednokrotnie insynuacje, o ile nie "przyprawia gęby".

Kiedy w dyskusji zamiast zajmować się jej przedmiotem, ktoś zaczyna zajmować się dyskutantem - jakiś moderator powinien "wziąć to za twarz".
Do widzenia, lecę do roboty.

a co to za komunistyczne podejscie? :-o to na forum nie mozna sie do nikogo odniesc bezposrednio
moze mi jeszcze bana daj za to ze mi sie mentalnosc night fury nie podoba ale jej tez bo bogu ducha winnych kasjerek sie czepia od paru lat szargajac ich dobre imie : P

mi tutaj ada zwraca uwage na moj punkt widzenia w co drugim poscie ale jakos by mi nie przyszlo do glowy zeby moderatorzy sie tym musieli zajmowac *DRINK*

wembley to musieli byc Polacy moze slowacy
przeciez nie anglicy !!! ktorzy nigdy nie smieca i sa zawsze usmiechnieci :-]

to wlasnie obrazuje polska mentalnosc...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-02-2020 11:21 ]

Do góry stronyOffline

Strona 92 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 91 | 92 | 93 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,