[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 22-02-2020 00:00 ]
Str 91 z 137 |
|
---|---|
Jurny_Jurek | Post #1 Ocena: 0 2020-02-21 23:59:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Dawid ma rację - brytyjczycy nie śmiecą. Czysto wszędxie, jak w bawarskim miateczku. A puszki nad woda wyrzucaja wszyscy, najgorsi sa karpiarze w tych namiocikach co koczuja 2-3 dni - robia burdel dookola zwijaja sprzet i ida. Bez wzgledu na narodowosc - widzialem i brytyjczykow i polakow/litwinow smiecących na rybach jak i sprzatajacych po sobie. PL piwo jest niemal wszedzie i miejscowi je lubia bo debowe czy karpackie klepnie lepiej niż jakiś sik pokroju carling. O, jakbyś znalazł ,,Wiadomości Wędkarskie" porzucone obok puszek, pudełka po polskich fajkach,łupinki od słonecznika - to wtedy to byli Polacy. Inaczej - sprawa dla Sherlocka.
[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 22-02-2020 00:00 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2020-02-22 00:57:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, ja nie mówię, że nie ma syfiarzy wśród Angoli nad wodą. Jednak co co robią Polacy nad wodą woła często pomstę do nieba. Zresztą przejrzyj fora wędkarskie - często Polacy mówią jak się musza wstydzić za co poniektórych polaczków robiących syf i mających w d...pie lokalne zwyczaje i prawo odnoście wędkarstwa. Pewnie jeśli wiesz cokolwiek więcej na temat łowienia ryb to pewnie znasz temat z Polski.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2020-02-22 02:52:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Jak widać, buractwo zostało uwolnione nie tylko w Polsce, to nasze w UK też powie: a co mi k**** zrobicie?
![]() |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-02-22 08:05:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ja mam dobre doswiadczenia z polskimi kasjerkami w Polsce
jeszcze przed wyjazdem do anglii wpadlem po paczka do sklepu i tak bylo milo przy kasie ze skonczylo sie krotkim zwiazkiem za to w anglii roznie to bywa w p.sklepach faktycznie chyba duzo buractwa wyjechalo z korzyscia dla Polski czyzby prawdziwy powod brexitu? : P ale zeby mowic ze anglicy w ogole sa inni ? sorry ja wczesniej mieszkalem w taniej dzielnicy gdzie mieszkalo duzo bialych anglikow to sie naogladalem ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-02-2020 08:21 ] |
NightFury | Post #5 Ocena: 0 2020-02-22 09:17:08 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-21 22:24:02, cris82 napisał(a): night a twoj zwiazek z cudzoziemcem to efekt braku odpowiednich cech/mentalnosci u polskich facetow? czysta ciekawosc skoro juz poruszylas ten temat : ) Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Przecież nie jestem z nim dlatego, ze ma kształtne uszy. Music leads me through my life
|
|
|
NightFury | Post #6 Ocena: +2 2020-02-22 09:18:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-21 22:42:25, SweetLiar napisał(a): Może twoje ekspedientki podchodzą podobnie jak ja do wymuszonej uprzejmości, czyli podejrzliwie i reagują neutralnie, co ty odbierasz jako nieuprzejmość? Dziwne jest bowiem, że uprzejmość Polaków jest zróżnicowana pod kątem geograficznym. Aż się chyba wybiorę kiedyś do Łodzi na kilka dni Słodka jesteś... Music leads me through my life
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-02-22 09:36:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2020-02-22 09:17:08, NightFury napisał(a): Cytat: 2020-02-21 22:24:02, cris82 napisał(a): night a twoj zwiazek z cudzoziemcem to efekt braku odpowiednich cech/mentalnosci u polskich facetow? czysta ciekawosc skoro juz poruszylas ten temat : ) Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Przecież nie jestem z nim dlatego, ze ma kształtne uszy. no tak ale historie sa rozne...przeznaczenie jakies zaczarowane miedzynarodowe motylki w brzuszku itp : P a tu sie okazuje ze sytuacja cie zmusila do tego mam na mysli nasza POLSKA MENTALNOSC jeszcze bedac single robilem duzo zeby te zle wrazenie zmieniac w oczach zawiedzionych Polek mam nadzieje ze sa w anglii Polacy ktorzy zamiast zlopac piwsko caly dzien robia cos w tym kierunku chcialem cie przeprosic w imieniu wszystkich polskich facetow ze tak wyszlo ![]() ![]() |
SweetLiar | Post #8 Ocena: -1 2020-02-22 09:54:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-02-22 09:18:28, NightFury napisał(a): Cytat: 2020-02-21 22:42:25, SweetLiar napisał(a): Może twoje ekspedientki podchodzą podobnie jak ja do wymuszonej uprzejmości, czyli podejrzliwie i reagują neutralnie, co ty odbierasz jako nieuprzejmość? Dziwne jest bowiem, że uprzejmość Polaków jest zróżnicowana pod kątem geograficznym. Aż się chyba wybiorę kiedyś do Łodzi na kilka dni Słodka jesteś... Ślicznie dziękuje. Widać, że uprzejmość masz we krwi. Teraz już rozumiem, że te wszystkie ekspedientki, które spotykasz na swojej drodze są zwyczajnie niewychowane, nie to co ty [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 22-02-2020 09:58 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Adacymru | Post #9 Ocena: +1 2020-02-22 09:58:10 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-02-21 22:42:25, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2020-02-21 22:23:36, NightFury napisał(a): Jak na kogoś kto insynuuje, ze ludzie nie okazują wystarczającej uprzejmości reagujesz podejrzliwie na okazywana ci uprzejmość? Pytam, nie oskarżam....żeby nie było. Skad wiesz, ze okazywana ci uprzejmość nie jest autentyczna? Być może jest. Ale to by wyjaśniało moje kasjerki. Być może one podchodzą do uprzejmości tak jak ty...? Może twoje ekspedientki podchodzą podobnie jak ja do wymuszonej uprzejmości, czyli podejrzliwie i reagują neutralnie, co ty odbierasz jako nieuprzejmość? Dziwne jest bowiem, że uprzejmość Polaków jest zróżnicowana pod kątem geograficznym. Aż się chyba wybiorę kiedyś do Łodzi na kilka dni Uprzejmość ekspedientki powinna być jedna z podstawowych reguł zatrudnienia, a nie ewentualnym dodatkiem. Nie płacą im za ekspresowa analizę psychologiczną szczerosci usmiechow klientow chyba. Klient nie przyszedł przyjaźni zawierać, nie od tego jak "się im widzi" klient powinna uprzejmość wyglądać. Wchodzisz do sklepu, podchodzisz do kasy, wymienisz grzecznościowe prosze-dziękuję, to chyba nie powinno być skomplikowane. Ekspedienci mają za zadanie tak obsłużyć klienta, żeby z przyjemnością wracał i wydawał pieniądze, zakładam że taka jest filozofia pracy ekspedienta.
Ada
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2020-02-22 10:04:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-02-22 09:58:10, Adacymru napisał(a): Uprzejmość ekspedientki powinna być jedna z podstawowych reguł zatrudnienia, a nie ewentualnym dodatkiem. Nie płacą im za ekspresowa analizę psychologiczną szczerosci usmiechow klientow chyba. Klient nie przyszedł przyjaźni zawierać, nie od tego jak "się im widzi" klient powinna uprzejmość wyglądać. Wchodzisz do sklepu, podchodzisz do kasy, wymienisz grzecznościowe prosze-dziękuję, to chyba nie powinno być skomplikowane. Ekspedienci mają za zadanie tak obsłużyć klienta, żeby z przyjemnością wracał i wydawał pieniądze, zakładam że taka jest filozofia pracy ekspedienta. I taka jest. Ekspedientka albo sama mówi dzień dobry, albo zapraszam, albo odpowiada na moje dzień dobry. I ani nie oczekuje, że dostanie euforii na mój widok widok, ani nie uznam za niegrzeczne jeśli przy powitaniu nie odsłoni mi całego uzębienia. Może w tej Łodzi nadal są trzy sklepy na krzyż jak za komuny i olewają czy klient tam wróci. Na szczęście w całej Polsce wiele się od tej pory zmieniła od czasów słusznie minionych Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|