Str 79.5 z 137 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2020-02-19 14:35:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Co do tej kontroli to nie wiem czy w Polsce są mandaty za rzucanie papierków czy petów na ulice, ale w centrum miast co kilka metrów są kosze na śmieci i popielniczki i ludzie potrafią z tego korzystać. Tutaj u mnie w Londynie cały dzień chodzą patrole w wlepiają mandaty za rzucanie petów (co ciekawe śmieci już nie), ale koszy na śmieci poprostu nie ma. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że po co dbać o porządek skoro przyjdzie ekipa i posprząta, a ktoś dzięki temu ma prace. Może i tak, ale dla mnie to dość pokrętny sposób przeciwdziałania bezrobociu. Równie dobrze możemy nie sprzątać po naszych psach lub sami wypróżniać się po chodnikach, wtedy kolejne ekipy sprzątające będą miały pracę
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
NightFury | Post #2 Ocena: 0 2020-02-19 15:38:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-18 21:30:52, Wielim napisał(a): Jest biedniejszym krajem ale ludzie jednak żyją u siebie , to chyba najważniejszy argument , mało tego ludzi stać na coraz więcej , półki w sklepach pękają od towaru a ludzie to kupują , podałem przykład kolegi który pracuje w markecie a nie żałuję sobie na nic , to przykład autentyczny , życie gdziekolwiek teraz nie jest zbyt łatwe , sam łapie siebie że nie żyje bogato jednak nawet średnia krajowa UK czy średnia krajowa Londynu by mnie nie zadowalała , no tego uważam , że to życie w ubóstwie jak tylko jedna osoba pracuje , tymczasem w Polsce ludzie nie żyją źle , mało tego targowiska i sklepy z wędlinami własnej produkcji które kosztują więcej niż wędliny w markecie mają kolejki na kilkadziesiąt minut w mieście które ma 35k mieszkańców Byłam dzisiaj w centrum handlowym w Polsce. Takim dosyć sporym. Sklepy takie jak w UK, Zara, Monnari, Pandora, Apple...no jednym słowem wszystko. Centrum puste, kilka duszyczek snuje się korytarzami ale klienci tylko w Ikei, restauracjach kawiarniach i Empiku. Podobne centrum niedaleko mnie w UK najprawdopodobniej jest zawalone klientami w taki sposób, ze by mnie to wszystkimi porami skórnymi wychodziło. I to klientami kupującymi a nie tylko oglądającymi wystawy. Skoro Polaków na wszystko stać i ceny są porównywalne to czemu społeczeństwo jakos nie rzuca się do kupowania tych „tanich” rzeczy? Music leads me through my life
|
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2020-02-19 15:45:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-19 08:18:11, Wielim napisał(a): Cytat: 2020-02-18 22:32:57, Mireczek35 napisał(a): @Wielim, co bys zrobil majac £100,000 w gotowce oraz dziecko "w drodze"? Dziwne pytanie , jeszcze kilka tygodni temu miałem dziecko w drodze , niestety , zmarło w połowie ciąży Wielim, jest mi niezmiernie przykro, nawet nie umiem wyrazić...życzenia siły i wsparcie dla małżonki. Music leads me through my life
|
Wembley27 | Post #4 Ocena: +1 2020-02-19 15:48:24 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Znajoma dopiero co pojechala do polski
I mowila ze wszystko jest bardzo drogie Co z tego ze jest 500 plus na dziecko jak wszystko jest drogie Wszystko poszlo w gore Ona zarabia 2800 I ma do oplacenia czynsz w bloku 1000 zl. I zostaje 1800. Jak ciezko jest przezyc do pierwszego |
Wembley27 | Post #5 Ocena: 0 2020-02-19 15:52:54 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dlaczego w polsce nie znajdzie sie puszki wyrzuconej na ulicy?
Duzo osob zabiera I sprzedaje A w londynie puszki wszedzie leza I nikt nie zbiera I nie sprzedaje Zeby miec na chleb Dlaczego w polsce w bardzo duzo domach nie ma kanalizacji? A w Angli ma kazdy |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2020-02-19 16:03:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-02-19 15:38:51, NightFury napisał(a): Byłam dzisiaj w centrum handlowym w Polsce. Takim dosyć sporym. Sklepy takie jak w UK, Zara, Monnari, Pandora, Apple...no jednym słowem wszystko. Centrum puste, kilka duszyczek snuje się korytarzami ale klienci tylko w Ikei, restauracjach kawiarniach i Empiku. Podobne centrum niedaleko mnie w UK najprawdopodobniej jest zawalone klientami w taki sposób, ze by mnie to wszystkimi porami skórnymi wychodziło. I to klientami kupującymi a nie tylko oglądającymi wystawy. Skoro Polaków na wszystko stać i ceny są porównywalne to czemu społeczeństwo jakos nie rzuca się do kupowania tych „tanich” rzeczy? Jak bylas w tygodniu w srodku dnia, to zwykle jest pusto w takich miejscach, tylko jakies nastolatki sie wlocza po szkole. Co innego wieczorem albo w weekend, czesto nie da sie przebic miedzy ludzmi, przynajmniej tak jest w Wawie. W Croydon bylo podobnie w centrum handlowym, pustawo w ciagu dnia. Natomiast Westfield na Stratford zawalony w ciagu dnia, przynajmniej w czasie lunchu. Carpe diem.
|
kaktusak | Post #7 Ocena: 0 2020-02-19 16:04:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
Z tym centrum handlowym to dosc dziwne, myslalem ze w UK tego typu przybytki sa na kolanach(brak klientow) i lada chwila poddadza sie w walce z zakupami online a w tym samym czasie mamy w pl retail boom, buduja ciagle nowe galerie i konca nie widac, wszystkie zapelnione klientami.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2020-02-19 16:22:07 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
High Street umieraja, centra handlowe chyba jeszcze daja rade.
Carpe diem.
|
Post #9 Ocena: 0 2020-02-19 16:44:26 (5 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2020-02-19 16:54:37 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-02-19 15:38:51, NightFury napisał(a): Skoro Polaków na wszystko stać i ceny są porównywalne to czemu społeczeństwo jakos nie rzuca się do kupowania tych „tanich” rzeczy? Bo ludzie są w pracy o tej porze. Przyjedź do Westfield jest dokładnie to samo, a to w Londynie. Jak pracowałam trybem poniedziałek - piątek od 8.00 do 17.30 wiele dałabym mieć możliwość chodzenia po sklepach w godzinach kiedy centra handlowe są praktycznie puste. W Polsce główne ulice też wymierają przez centra handlowe. Ludzie wolą robić zakupy w warunkach bardziej komfortowych niż od sklepu do sklepu kiedy im się deszcz na głowę leje. A w takiej galerii można i zjeść i kawę wypić. Kiedyś główna ulica przykładowo w Kielcach tętniła dosłownie życiem, a teraz pustki, banki i apteki. [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 19-02-2020 16:58 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|