nie kazdemu powodzi sie w Polsce to na pewno ale widze jak zyja moi znajomi z podworka sporo osob ma dobrze prosperujace firmy i nikomu nie spieszy sie do pracy na etat lub wyjazdu zagranice nie ma co demonizowac tylko dlatego ze nam sie nie powiodlo
akurat jesli chodzi o jakosc uslug produktow to dla mnie Polska jest jak najbardziej na plus sporo rzeczy jak np meble zamawialem z polskiej fabryki jakosc wykonania to bylo niebo a ziemia do tego co mozna kupic tutaj w podobnej kwocie
inne rzeczy jak ciecie szyb na balustrady albo na sciane nad kuchenke z transportem duzo taniej niz na miejscu cala masa jest takich rzeczy jesli w to nie wierzysz to zaprzeczasz ze jestes dobrym fachowcem a takich w Polsce nie brakuje
wczesniej w Polsce pracowalem przy balustradach z nierdzewki ogolnie do kazdej jednej firmy zajmujacej sie stala nierdzewna mozna bylo wyslac maila z zapytaniem o produkt i cene pyk! na drugi dzien odpowiedz juz byla na mailu a w anglii... "a pan ma firme?" a gdzie ?a po co?prosze przyjechac" normalnie jakas super hiper tajemnica handlowa po ile maja metr rury

w anglii najpiekniejsza jest praca na etacie jest to niebo a ziemia jesli porownywac do Polski ale czy prowadzenie wlasnej firmy to takie eldorado tutaj? no szczerze watpie czy wszystko jest takie kolorowe dla malych zuczkow zakladajac ze jest to cos innego niz firma sprzatajaca/polski sklep takich malych firemek to nie ma tu wcale duzo sam zaczynajac moja przygode pracowalem w jednej gdzie oprocz szefa byly jeszcze 3 inne osoby firmy juz nie ma wiec gosc moglby sie z toba spierac
bylem tez swiadkiem jak go wydymali na kasie za zlecenie i to wszystko na przestrzeni pierwszego miesiaca w pracy jeszcze mi utkwilo w pamieci jak mu powiedzialem " myslalem ze takie rzeczy to tylko na wschodzie europy" on zaczal sie smiac i powiedzial ze tutaj tez sie to zdarza co jakis czas
kiedys po odejsciu z firmy zadzwonilem do niego w jednej sprawie to powiedzial ze zakladu juz nie ma i poszedl na etat do duzej firmy a sam prowadzil swoja przez 12lat ale przeciez nie wjedzie do chin narzekac na anglie bo jest w raju : P
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-10-2019 15:56 ]