Str 45.7 z 137 |
|
---|---|
Bako81 | Post #1 Ocena: 0 2018-01-29 16:01:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2011 Skąd: troszke wieksze |
Poddaje się Unreal to albo liczymy ze kupujemy nowe auta lub nie zdecyduj się to Ty wyjechałeś pierwszy o aucie z 2015 r ja poprostu dodałem resztę i ja liczę cały czas koszt 2 aut nie jednego.Bo tych znajomych co mam oboje rodzice pracujący mówię o Pl musza mieć dwa auta.Maz zabiera auto na cały dzień a jak żona ma zawieść dzieci do szkoły potem na zajęcia pozalekcyjne (basen /zapasy ) i jeszcze sama jechać na pol etatu do swojej firmy ?! I jeszcze zakupy ,Autobusem Kuzwa. Mówisz o mieszkaniu 2 pokojowym a co jak urodzi się dziecko potem drugie..uwierz ze dla mnie auto na codzień wogole się nie liczy jeżdżę 15 letnim maleństwem. A codzień , za to na weekendy mam swoje zabawki .Koledze raz się rozwalił nie napisałem co rok . Ok czyli tak mamy wracać do PL i No właśnie i i , nie jeździć na wakacje dalej niż Egipt Turcj bo 70% społeczeństwa tak nie ma i się cieszyć , mieszkać w bloku 2 pokoje bo 70% tak ma ,jeździć 10-15 letnim autem bo 70% społeczeństwa tak jeździ . Nie zmieniać wystroju domu czy sprzętu co 5 lat bo 70% społeczeństwa tez tego nie robi . Jak będę miał troche więcej to oddać wszystko dzieciom bo wszyscy tak robią. To co to tam jest jak wspólnota ŻYCIA ,LOSU ? Nie dzięki
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2018-01-29 17:25:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Zyjcie, mieszkajcie i pracujcie tam, gdzie czujecie sie szczesliwi. Amen.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Melanija | Post #3 Ocena: 0 2018-01-29 17:39:40 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-01-29 15:42:06, Wielim napisał(a): 10 funtów na miesiąc przez 10 lat to da 1200 , nie wiem czy to taki dobry start Dla czego przez 10 lat? Na start od panstwa byl bonus na te lokaty 250 funtow, a ponadto przeciez te pieniadze caly czas pracuja, po co komu lokata, ktora daje tyle samo co w nia sie wklada - nie pamietam dokladnie, ale ostatnio byl statement, moi maja teraz 14 lat I juz maja kolo 3000f. kazdy. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2018-01-29 18:02:47 (7 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2018-01-29 16:01:07, Bako81 napisał(a): Poddaje się Unreal to albo liczymy ze kupujemy nowe auta lub nie zdecyduj się to Ty wyjechałeś pierwszy o aucie z 2015 r ja poprostu dodałem resztę i ja liczę cały czas koszt 2 aut nie jednego.Bo tych znajomych co mam oboje rodzice pracujący mówię o Pl musza mieć dwa auta.Maz zabiera auto na cały dzień a jak żona ma zawieść dzieci do szkoły potem na zajęcia pozalekcyjne (basen /zapasy ) i jeszcze sama jechać na pol etatu do swojej firmy ?! I jeszcze zakupy ,Autobusem Kuzwa. Mówisz o mieszkaniu 2 pokojowym a co jak urodzi się dziecko potem drugie..uwierz ze dla mnie auto na codzień wogole się nie liczy jeżdżę 15 letnim maleństwem. A codzień , za to na weekendy mam swoje zabawki .Koledze raz się rozwalił nie napisałem co rok . Ok czyli tak mamy wracać do PL i No właśnie i i , nie jeździć na wakacje dalej niż Egipt Turcj bo 70% społeczeństwa tak nie ma i się cieszyć , mieszkać w bloku 2 pokoje bo 70% tak ma ,jeździć 10-15 letnim autem bo 70% społeczeństwa tak jeździ . Nie zmieniać wystroju domu czy sprzętu co 5 lat bo 70% społeczeństwa tez tego nie robi . Jak będę miał troche więcej to oddać wszystko dzieciom bo wszyscy tak robią. To co to tam jest jak wspólnota ŻYCIA ,LOSU ? Nie dzięki Ale jeśli piszemy o przeciętnym życiu i potrzebach to właśnie 70% tak robi. Kto zmienia wystrój domu co 5 lat, proszę Cię... Albo sprzęt? Moi rodzice mają tą samà pralkę ponad 20 lat raz była naprawiana bo jakaś sprężynka poszła i się w zimnym prało, kuchenkę parę lat temu zmieniali bo się zaczynała psuć poprzednia, którą kupili jak ja do przedszkola chodziłam. Auta z salonu to kupujà w Polsce ludzie, których naprawdę na to stać, albo tacy, którzy koniecznie chcą za takowych uchodzić To o czym Ty piszesz to jest ponadprzeciętny poziom życia, a nie standard i nie ma nic złego jak ktoś sobie zmienia pralki i meble co pięć lat, skoro ma taki kaprys i go na to stać, ale nazywajmy rzeczy po imieniu Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Emeryt56 | Post #5 Ocena: 0 2018-01-29 18:07:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Z oszczędzaniem i inwestowaniem to jest tak ; jak ktoś to ma "we krwi" to gdzie by się nie znalazł to taki będzie. To tego jest ważne aby mąż z żoną podobnie myśleli, bo inaczej ktoś będzie nieszczęśliwy albo nawet obydwoje.
|
|
|
Bako81 | Post #6 Ocena: 0 2018-01-29 18:09:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2011 Skąd: troszke wieksze |
Zreszta nieważne.Tak jak pisaliście wyżej każdy niech żyje jak mu jest dobrze i gdzie mu jest dobrze.Ja to bym chciał żeby wszyscy mieli pieniądze i nie musieli się przejmować niczym. Tak wiec wszystkiego co najlepsze dla wszystkich Życzę..
|
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2018-01-29 18:12:27 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-01-29 18:09:08, Bako81 napisał(a): Ja to bym chciał żeby wszyscy mieli pieniądze i nie musieli się przejmować niczym. Wtedy to się dopiero trzeba przejmować, im większy hajs tym większe zmartwienia Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2018-01-29 19:06:30 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nowoczesne sprzety AGD nie sa zbyt trwale. Rok temu zmienialam 6 letnia zmywarke, naprawa polowe ceny nowej, wiec kupilam nowa, bo i tak nie lubilam starej. A nie bylo gwarancji ile przezyje stara po tej naprawie.
W dalszym ciagu nie chcialabym zyc zyciem opisywanym przez Unreal, ciagle brzmi strasznie jak dla mnie. Co do kupowania nowych samochodow: ktos musi je kupowac, zeby byly uzywane na rynku. Oczywiscie w Polsce duzo sie sprowadza, wiec Niemcy i Szwajcarzy dorzucaja sie do tego procesu. Ale przy kupowaniu docenia sie, gdy auto jest z polskiego salonu, a nie bite sprowadzone tanio z Niemiec. W mojej ostatniej pracy w PL (2005r) wszyscy koledzy mieli nowe samochody z salonu i nie dlatego, zeby pokazac sie. Nie slyszalam, zeby obrzucali sie nawzajem wyzwiskami, ze ktos jest glupi. Jasne, nie kupili ich za gotowke, ale w Polsce tez sa kredyty samochodowe i ludzie z nich korzystaja. Nie kazdy ma cierpliwosc do starych aut i lubi ryzykowac, ze cos sie sypnie. Jak sluchalam kiedys od kolezanki ile kosztuja ja naprawy i serwis w 7 letnim Volvo, to malo z krzesla nie spadlam (polskie ceny). Ta sama kolezanka po roku pobytu w UK wziela PCP na maly nowy samochod w UK, a teraz ma kolejny wiekszy w leasingu. To tak a propos tytulu watku, jak dobrze jest w UK. Carpe diem.
|
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2018-01-29 19:18:52 (7 lat temu) |
Nie wyzywałabym nikogo bo sobie kupuje taki czy inny sprzęt, albo kolejne mieszkania, każdy wydaje jak chce swoje pieniądze, ja wiem, że mieszkań do grobu nie zabiorę, co przeżyje w życiu to moje
Ale przeciętny Polak na lata na urlop na Maladiwy, a na weekend do Dubaju, tak samo jak nie robi tego przeciętny Brytyjczyk [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 29-01-2018 19:19 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2018-01-29 19:22:01 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Podnosisz poprzeczke przecietnego Polaka z Dubajem
![]() A tak na powaznie, Wizzair lata do Dubaju, wiec stad popularnosc tego kierunku. Poza tym jest duzo promocji na wyjazdy zorganizowane do innych rejonow Emiratow. Carpe diem.
|