MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 45.7 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44.7 | 45.7 | 46.7 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 45.7 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Bako81

Post #1 Ocena: 0

2018-01-29 16:01:07 (7 lat temu)

Bako81

Mężczyzna

Z nami od: 16-04-2011

Poddaje się Unreal to albo liczymy ze kupujemy nowe auta lub nie zdecyduj się to Ty wyjechałeś pierwszy o aucie z 2015 r ja poprostu dodałem resztę i ja liczę cały czas koszt 2 aut nie jednego.Bo tych znajomych co mam oboje rodzice pracujący mówię o Pl musza mieć dwa auta.Maz zabiera auto na cały dzień a jak żona ma zawieść dzieci do szkoły potem na zajęcia pozalekcyjne (basen /zapasy ) i jeszcze sama jechać na pol etatu do swojej firmy ?! I jeszcze zakupy ,Autobusem Kuzwa. Mówisz o mieszkaniu 2 pokojowym a co jak urodzi się dziecko potem drugie..uwierz ze dla mnie auto na codzień wogole się nie liczy jeżdżę 15 letnim maleństwem. A codzień , za to na weekendy mam swoje zabawki .Koledze raz się rozwalił nie napisałem co rok . Ok czyli tak mamy wracać do PL i No właśnie i i , nie jeździć na wakacje dalej niż Egipt Turcj bo 70% społeczeństwa tak nie ma i się cieszyć , mieszkać w bloku 2 pokoje bo 70% tak ma ,jeździć 10-15 letnim autem bo 70% społeczeństwa tak jeździ . Nie zmieniać wystroju domu czy sprzętu co 5 lat bo 70% społeczeństwa tez tego nie robi . Jak będę miał troche więcej to oddać wszystko dzieciom bo wszyscy tak robią. To co to tam jest jak wspólnota ŻYCIA ,LOSU ? Nie dzięki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2018-01-29 17:25:15 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Zyjcie, mieszkajcie i pracujcie tam, gdzie czujecie sie szczesliwi. Amen.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #3 Ocena: 0

2018-01-29 17:39:40 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-29 15:42:06, Wielim napisał(a):
10 funtów na miesiąc przez 10 lat to da 1200 , nie wiem czy to taki dobry start

Dla czego przez 10 lat?

Na start od panstwa byl bonus na te lokaty 250 funtow, a ponadto przeciez te pieniadze caly czas pracuja, po co komu lokata, ktora daje tyle samo co w nia sie wklada - nie pamietam dokladnie, ale ostatnio byl statement, moi maja teraz 14 lat I juz maja kolo 3000f. kazdy.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2018-01-29 18:02:47 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-01-29 16:01:07, Bako81 napisał(a):
Poddaje się Unreal to albo liczymy ze kupujemy nowe auta lub nie zdecyduj się to Ty wyjechałeś pierwszy o aucie z 2015 r ja poprostu dodałem resztę i ja liczę cały czas koszt 2 aut nie jednego.Bo tych znajomych co mam oboje rodzice pracujący mówię o Pl musza mieć dwa auta.Maz zabiera auto na cały dzień a jak żona ma zawieść dzieci do szkoły potem na zajęcia pozalekcyjne (basen /zapasy ) i jeszcze sama jechać na pol etatu do swojej firmy ?! I jeszcze zakupy ,Autobusem Kuzwa. Mówisz o mieszkaniu 2 pokojowym a co jak urodzi się dziecko potem drugie..uwierz ze dla mnie auto na codzień wogole się nie liczy jeżdżę 15 letnim maleństwem. A codzień , za to na weekendy mam swoje zabawki .Koledze raz się rozwalił nie napisałem co rok . Ok czyli tak mamy wracać do PL i No właśnie i i , nie jeździć na wakacje dalej niż Egipt Turcj bo 70% społeczeństwa tak nie ma i się cieszyć , mieszkać w bloku 2 pokoje bo 70% tak ma ,jeździć 10-15 letnim autem bo 70% społeczeństwa tak jeździ . Nie zmieniać wystroju domu czy sprzętu co 5 lat bo 70% społeczeństwa tez tego nie robi . Jak będę miał troche więcej to oddać wszystko dzieciom bo wszyscy tak robią. To co to tam jest jak wspólnota ŻYCIA ,LOSU ? Nie dzięki

Ale jeśli piszemy o przeciętnym życiu i potrzebach to właśnie 70% tak robi. Kto zmienia wystrój domu co 5 lat, proszę Cię... Albo sprzęt? Moi rodzice mają tą samà pralkę ponad 20 lat raz była naprawiana bo jakaś sprężynka poszła i się w zimnym prało, kuchenkę parę lat temu zmieniali bo się zaczynała psuć poprzednia, którą kupili jak ja do przedszkola chodziłam. Auta z salonu to kupujà w Polsce ludzie, których naprawdę na to stać, albo tacy, którzy koniecznie chcą za takowych uchodzić
To o czym Ty piszesz to jest ponadprzeciętny poziom życia, a nie standard i nie ma nic złego jak ktoś sobie zmienia pralki i meble co pięć lat, skoro ma taki kaprys i go na to stać, ale nazywajmy rzeczy po imieniu

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #5 Ocena: 0

2018-01-29 18:07:02 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Z oszczędzaniem i inwestowaniem to jest tak ; jak ktoś to ma "we krwi" to gdzie by się nie znalazł to taki będzie. To tego jest ważne aby mąż z żoną podobnie myśleli, bo inaczej ktoś będzie nieszczęśliwy albo nawet obydwoje.

Do góry stronyOffline

Bako81

Post #6 Ocena: 0

2018-01-29 18:09:08 (7 lat temu)

Bako81

Mężczyzna

Z nami od: 16-04-2011

Zreszta nieważne.Tak jak pisaliście wyżej każdy niech żyje jak mu jest dobrze i gdzie mu jest dobrze.Ja to bym chciał żeby wszyscy mieli pieniądze i nie musieli się przejmować niczym. Tak wiec wszystkiego co najlepsze dla wszystkich Życzę..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2018-01-29 18:12:27 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2018-01-29 18:09:08, Bako81 napisał(a):
Ja to bym chciał żeby wszyscy mieli pieniądze i nie musieli się przejmować niczym.

Wtedy to się dopiero trzeba przejmować, im większy hajs tym większe zmartwienia

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2018-01-29 19:06:30 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nowoczesne sprzety AGD nie sa zbyt trwale. Rok temu zmienialam 6 letnia zmywarke, naprawa polowe ceny nowej, wiec kupilam nowa, bo i tak nie lubilam starej. A nie bylo gwarancji ile przezyje stara po tej naprawie.

W dalszym ciagu nie chcialabym zyc zyciem opisywanym przez Unreal, ciagle brzmi strasznie jak dla mnie.

Co do kupowania nowych samochodow: ktos musi je kupowac, zeby byly uzywane na rynku. Oczywiscie w Polsce duzo sie sprowadza, wiec Niemcy i Szwajcarzy dorzucaja sie do tego procesu. Ale przy kupowaniu docenia sie, gdy auto jest z polskiego salonu, a nie bite sprowadzone tanio z Niemiec.

W mojej ostatniej pracy w PL (2005r) wszyscy koledzy mieli nowe samochody z salonu i nie dlatego, zeby pokazac sie. Nie slyszalam, zeby obrzucali sie nawzajem wyzwiskami, ze ktos jest glupi. Jasne, nie kupili ich za gotowke, ale w Polsce tez sa kredyty samochodowe i ludzie z nich korzystaja. Nie kazdy ma cierpliwosc do starych aut i lubi ryzykowac, ze cos sie sypnie.

Jak sluchalam kiedys od kolezanki ile kosztuja ja naprawy i serwis w 7 letnim Volvo, to malo z krzesla nie spadlam (polskie ceny). Ta sama kolezanka po roku pobytu w UK wziela PCP na maly nowy samochod w UK, a teraz ma kolejny wiekszy w leasingu. To tak a propos tytulu watku, jak dobrze jest w UK.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2018-01-29 19:18:52 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Nie wyzywałabym nikogo bo sobie kupuje taki czy inny sprzęt, albo kolejne mieszkania, każdy wydaje jak chce swoje pieniądze, ja wiem, że mieszkań do grobu nie zabiorę, co przeżyje w życiu to moje
Ale przeciętny Polak na lata na urlop na Maladiwy, a na weekend do Dubaju, tak samo jak nie robi tego przeciętny Brytyjczyk

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 29-01-2018 19:19 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2018-01-29 19:22:01 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Podnosisz poprzeczke przecietnego Polaka z Dubajem ;-)

A tak na powaznie, Wizzair lata do Dubaju, wiec stad popularnosc tego kierunku. Poza tym jest duzo promocji na wyjazdy zorganizowane do innych rejonow Emiratow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 45.7 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44.7 | 45.7 | 46.7 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,