Mówisz mi tu o niewolnictwie? rozumiem że masz o tym duże pojęcie ponieważ ty i cała reszta Polaków w Anglii jesteście nikim innym jak niewolnikami-powiedz jakie to uczucie wykonywać pracę u spasionego Angola za śmieszne pieniądze po które Anglicy nie wstają nawet z łóżka?
Uprzedze twoje pytanie-"a myślisz że każdy Polak robi w Anglii na zmywaku za śmieszną kasę?"-nie nie każdy-zaledwie jakieś 80%
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Uprzedzę twoje kolejne stwierdzenie-"Wolę być Januszem za najniższą krajową w Anglii niż w Polsce"-jest w tym dużo prawdy tylko powiedz jakie to uczucie siedzieć w kinie w Anglii z ciapatym i czarnym pośród samych Anglików z ktorych każdy jeden zarabia więcej od was i podśmiewuje się pod nosem że dymacie za śmieszną kasę?.Ja mam chociaż ten komfort że siedząc w kinie w Polsce z innymi Polakami wiem że zarabiam równie mało albo jestem rzekomo " tak samo dymany" jak inni rodacy.
Wiesz co-zostań w tej Anglii i już tu nie wracaj-Polska nie potrzebuje więcej roszczeniowych Januszów tylko mlodych pracowitych ludzi np.takich jak ja którzy płacą uczicwie ZUS i podatki i pracują żeby było tu lepiej dla przyszłych pokoleń.
Według was w Polsce wszysyc chcą was zlupic i okraść na każdym kroku.ZUS Polski okrada a Angielski już nie.Polski VAT to zlodziejstwo a Angielski już nie.Polski Policjant to łapówkarz i brutal a Angielski już nie
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
UK to taka ziemia obiecana dla nieudaczników którzy nie potrafili sobie poradzić w Polsce.W ANglii ma się ten komfort że można być totalnym debilem,pracującym na taśmie w fabryce i żyć-I wy koniedznie chcielibyście żeby tak samo wyglądało to w Polsce.Może to i lepiej że w Polsce trzeba się postarać? włożyć trochę wysilku żeby do czegoś dojść a nie domagać się państwowego mieszkania i masy benefitów w sumie za nic.
Tyle moich wywodów.Pewnie cię uraziłem ale nie mogłem się powstrzymać.