2015-07-30 13:53:28, wiciazkruzewnik napisał(a):
2015-07-30 08:04:38, unreal napisał(a):
2015-07-30 00:15:00, wiciazkruzewnik napisał(a):
,,Ty przypuszczasz, ze Polska bylaby tygrysem Europy, a ja przypusczam, ze predzej przypominalaby Ukraine bo startowalismy 25 lat temu z takiego samego poziomu prawie, a nawet my z gorszego niz oni. ''
Nie wiem ile lat mialas w 2004 roku ale nie wygladalismy jak Ukraina, nawet dzisiejsza. Wskazniki gospodarcze tez mielismy o wielel lepsze mimo wspanialych rzadow AWS i Buzka
Pisanie takich rzeczy to z twojej strony czysta ignorancja.Zmieniło się to i to dużo-We Wrocławiu wyroemontowano niemal wszystkie główne ulice,zbudowano obwodnicę i zmieniono tabor tramwajowy.Sam dzięki uruchomieniu szybkich linii byłem w domu pół godziny wczesniej kończąc robotę.
Lepsze niż za rządów Buzka?-Wtedy płaca minimalna wynosiła jakieś 800 zł brutto podczas gdy dzisiaj wynosi 1750zł, a bezrobocie 20% dlatego wszyscy wyjeżdżaliście do Anglii.Mówisz po prostu nieprawdę.
Imigranci Cameron nagadał wam że Unia jest zła dla Polski i chamuje jej rozwój?
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
A ze szanowny internauta nie potrafi czytac ze zrozumieniem - to co ja zrobie? Moze wytlumacze prosciej:
Ja Ewie tylko napisalem, ze naszego tygrysowania w unieuropejskiej nie mozna rozpatrywac wzgledem Ukrainy bo juz w 2004r, a wiec przed akcesem ich przewyzszalismy gospodarczo (startujac z nizszego poziomu).
Ale kontynuujac - ciesze sie, ze dzieki UE pol godziny szybciej byles w domu po robocie, ze Wroclaw jest piekny I ma nowe chodniki. Obawiam sie tylko, ze dzieki temu przecietnemu wroclawianinowi nie zyje sie dostatniej I wciaz szuka pracy za granica (lub cieszy sie z bylepracy jak w amazonie).
E: Zapomnialem wspanialych zamknac w cudzyslow Bo Buzek I Aws to padaka gorsza Niz Te sldowskie bagno
Dlaczego niektorzy nie potrafia dostrzec tego,ze w Polsce sie zmienia?A przecietny Kowalski czy John wszedzie bedzie mial przecietnie.Tutaj w Anglii,tez mozna powiedziec,ze wielu ledwo wiaze koniec z koncem.Generalizowac nie mozna,ze tu dobrze,a tam zle.
http://life.forbes.pl/miasta-w-ktorych-zyje-sie-najlepiej-jest-polska-,artykuly,194121,1,1.html
Dlaczego w powyzszym linku jest napisane,ze Wroclaw jest jednym z miast w ktorych zyje sie najlepiej,wg rankingu firmy Mercer.
A juz z doswiadczenia osobistego,poznajac tu roznych obcokrajowcow np.Amerykanka czy moj znajomy Bulgar zauwazaja,ze w Polsce jest jakis tam wzrost gospodarczy.A MY Polacy czasem nie potrafimy teg zauwazyc-ja w to nie wchodze,bo narzekac latwo.Jak sie pojedzie do Polski to faktycznie nowe domu,nowe osiedla,gdyby tam bylo tak zle,to po co ludzie tam inwestuja,buduja sie?
Moj znajomy -Bulgar,pracujacy w centrum biznesowym W Londynie,pytal nas ostanio o Wroclaw,maja tam filie firmy,on ma byc tam na jakis czas prztransferowany na jakis czas,by pracowac.Jego kolega natomiast Szkot,wraz z zona Polka przeniesli sie do Wroclawia na stale,bo wlasnie tam maja prace.
Chcialam tylko zauwazyc,ze czasem za duze malkonenctwo co do Polski,Ci co najwiecej narzekaja zdala od Polski i tak prawdopodobnie tam nie przeprowadza sie,ale moze nie musza tylko ciemnych stronych zycia w Polsce zapowodawac,bo roznie sie ludziom zyje,nawet tu w Anglii.
[ Ostatnio edytowany przez: effimd 30-07-2015 14:46 ]