Str 33.6 z 137 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-07-27 19:21:21 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Alter_Ego | Post #2 Ocena: 0 2015-07-28 00:01:16 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat: 2015-07-27 14:57:56, unreal napisał(a): Dodatkowo Wrocław w 2016 będzie europejską stolicą kultury a już we wrześniu otwarcie narodowego forum muzyki-ogromnej,nowoczesnej filharmonii.Tyle mojego chwalenia się ![]() Zajebioza stary, normalnie rozwój jak moje udupione w kredytach miasto rodzinne. Jest być z czego dumnym. ![]() Część z ludzi nadal nie kuma skąd ten rozwój w Polsce się wziął, Polska jest bankrutem tylko jeszcze nikt wam tego nie powiedział. Życie na krzywy ryj musi się kończyć, a bajkę z funduszami strukturalnymi unii odłóżmy na półkę. Wydajemy wiecej niż zarabiamy i to musi się kiedyś skończyć przelaniem krwi. Ludzie w końcu zrozumieją jak są robieni w konia. 26 lat po rzekomym upadku komuny, 11 w unii a bida na ulicach. Dlugi Wroclawia rosną, miasto chce wziac 340 mln zl kredytu. Unreal, czuj dumę, ja natomiast widzę jak nasza Ojczyzna tonie i krew mnie zalewa. [ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 28-07-2015 00:05 ] "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2015-07-28 11:52:40 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
"Kulisy manipulacji"
A potem się dziwią, że część społeczeństwa żyje w alternatywnej rzeczywistości i uważa, że posiada wiedzę tajemną i tylko wybranym objawioną. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
unreal | Post #4 Ocena: 0 2015-07-28 14:57:52 (10 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: ? |
Cytat: 2015-07-27 15:56:30, binus1 napisał(a): Cytat: 2015-07-27 14:57:56, unreal napisał(a): Matka 2200 netto(40 lat składkowych),Ojciec 2300 netto(38 lat składkowych).Myślę że jeszcze 15-20 lat i będzie tutaj całkiem spoko. Prosze napisz jak mozna bylo osiagnac takie wysokie emerytury?...nie zebym sie czepial... Ciekawy jestem jakie bylo Ich wynagrodzenie przed...jezeli nie jest to tajemnica... Co do ostatniego stwierdzenia...za 15-20lat,tak?I jak myslisz jakie wtedy beda emerytury?I dla kogo? ![]() Moi Rodziece mieli wyliczaną emeryturę na starych zasadach-głownym czynnikiem decydującym o jej wysokości było 10 lat składkowych w których obywatel osiągał najwyższe dochody.Mój Ojciec za komuny obejmował kierownicze stanowsika w spółdzielniach produkcyjnych i zawsze zarabiał 1,5-2 średnie krajowe(dziesiejsze 4,5-6 tys.złotych)-też mnie dziwi tak wysoka emerytura ponieważ przez ostatnie 25 lat miał firmę i płacił bardzo niski ZUS(Tak moi drodzy-1100 złotych zusu za firmę to śmiesznie mało-za ostatni mieciąc zarobiłem 2325 złotych netto i pracodawca muciał za mnie zapałacić 1531 złotych ZUSu). Mama była nauczycielką-też przez większość kariery 110-120% średniej krajowej do tego trzynasttki i inne dodatki,Grubo przekroczony wiek emerytalny-poszła na emeryturę w wieku 65 lat a mogła już wieku 60 czy nawet 55 lat. Kto pracuje ten ma. |
unreal | Post #5 Ocena: 0 2015-07-28 15:03:09 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-07-27 18:45:37, Onieznajomy napisał(a): Cytat: W "Rzeczpospolitej"(taka gazeta) na pierwszej stronie również dobra inforamcja-bezrobocie spadło do 10% i jest najmaniejsze od do 10 % spadla ilosc osob zarejestrowanych jako bezrobotni prosze nie mylic tego z iloscia bezrobotnych bezrobocie skutecznie zmniejszylo rozporzadzenie, ze zeby miec dostep do darmowej opieki medycznej, nie trzeba byc zarejestrowanym jako bezrobotny Cytat: Dodatkowo Wrocław w 2016 będzie europejską stolicą kultury a już we wrześniu otwarcie narodowego forum muzyki-ogromnej,nowoczesnej filharmonii.Tyle mojego chwalenia się ![]() to bardzo ladnie ze wydajemy pieniadze na takie szczytne cele, tylko kto za to zaplaci? widze ze ostatnio bardzo sie cieszymy ze Polska duzo wydaje, szkoda tylko ze wcale nas nie martwi, ze coraz mniej zarabia taka szlachecka fantazja sie w nas odzywa? Każdy kraj wydaje więcej niż zarabia i jest to normalne zjawisko-przyjrzyj się jaki deficyt budżetowy mają Stany Zjednoczone(Kilka lat temu Bank federalny wręcz dodrukowywał pieniądze żeby pobudzić gospodarkę i zmniejszyć dług-jest to skuteczne ale tylko na krótką metę). Trzeba najpierw więcej wydac żeby potem więcej zarabiać,trzeba zainwestować w infrastrukturę,autostrady i stadiony żeby potem mieć na czym zarabiać-co w tym dziwnego? Jak to kto za to zapłaci?-podatnicy,Podatnicy zapłacą też za operację serca małego Jasia w państwowym szpitalu która kosztuje 100 tysięcy złotych. |
|
|
unreal | Post #6 Ocena: 0 2015-07-28 15:09:34 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-07-28 00:01:16, Alter_Ego napisał(a): Zajebioza stary, normalnie rozwój jak moje udupione w kredytach miasto rodzinne. Jest być z czego dumnym. ![]() Część z ludzi nadal nie kuma skąd ten rozwój w Polsce się wziął, Polska jest bankrutem tylko jeszcze nikt wam tego nie powiedział. Życie na krzywy ryj musi się kończyć, a bajkę z funduszami strukturalnymi unii odłóżmy na półkę. Wydajemy wiecej niż zarabiamy i to musi się kiedyś skończyć przelaniem krwi. Ludzie w końcu zrozumieją jak są robieni w konia. 26 lat po rzekomym upadku komuny, 11 w unii a bida na ulicach. Dlugi Wroclawia rosną, miasto chce wziac 340 mln zl kredytu. Unreal, czuj dumę, ja natomiast widzę jak nasza Ojczyzna tonie i krew mnie zalewa. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Alter_Ego</i> 28-07-2015 00:05 ] Będzie bankrutem? skąd masz takie dane? poproszę o źródło. Już od piętnastu lat słyszę że kraj bankrutuje i jakoś zbankrutować nie może-długo będę jeszcze czekał bo zaczynam cię niecierpliwić ![]() Tak jest bieda na ulicach-ale w porównaniu do tego co widzę dzisiaj a tego co widziałem w kronice telewizujnej z roku 1997-to teraz jest o wiele lepiej. Możesz mi podać jaki deficyt budżetowy ma w tej chwili Anglia i ile kosztują ją rocznie benefity rozdawane imigrantom na lewo i prawo?-Oni też biorą kasę za nic a jakoś Anglia nie zbanrutowała. |
ShapeShifter | Post #7 Ocena: 0 2015-07-28 17:20:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-07-2015 Skąd: Gloucester |
@unreal
https://www.youtube.com/watch?v=f7auoX5T-RY Robic tak zeby zrobic a sie nie narobic 😉
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: 0 2015-07-28 17:33:03 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,12025638,Wroclaw_jest_zadluzony_po_Euro__Ile_lat_chudych_nas.html
Wrocław - podobnie zresztą jak inne miasta-gospodarze Euro - jest zadłużony dziś po uszy. Do spłacenia ma 2 mld zł kredytów. To prawie 58 proc. całego dochodu miasta. zamykajmy nierentowne kopalnie a budujmy nowe dochodowe stadiony Wroclaw jest zadluzony, bo widocznie za malo stadionow postawil a w koncu my zesmy nie pozyczali to i oddawac nie bedziemy musieli bedzie dobrze, to tylko PiS opowiada o jakis zadluzeniach trzeba myslec nowoczesnie |
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2015-07-28 18:07:50 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Hehehhe A taki podobno to szmatławiec jest, ale jak pasuje to wiarygodny. Oczywiście tego iż chociażby stadiony zaczną się w końcu zwracać już nie cytujemy. Bo i po co. Wszystko be...a miasto kwitnie. Malkontenctwo i tyle.
Naprawdę chce doczekać waszych komentarzy za kilka lat i efektów nowych rządów. I żeby nie było , ja nie twierdze iż w Polsce jest dobrze, ale jak czytam iż to że Wrocław ma być Kulturalna stolica Europy jest złe to po prostu wiem iż nie ma znaczenia co będzie zrobione bo i tak się to pewnym ludziom nie spodoba. Pożyjemy , zobaczymy. |
Post #10 Ocena: 0 2015-07-28 22:59:25 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|