2014-12-19 14:34:15, leszek1 napisał(a):
Mam prośbę - odpowieddzcie czy to prawda, bo w pl piszą ,że liczba emigrantów w latach 2012-2014 jest równa liczbie emigrujących w latach 2004-2006. Napiszcie też z łaski swojej czy kraje ,które niedawno weszły do UE i przyjechali do UK żebrzą kradną i zaniżają rynke pracy?
TYlko tyle?
Zadzwon sobie do MSW Anglii-oni wiedza. My emigranci nie prowadzimy takich statystyk. Nie martw sie kolego, Anglicy poradza sobie szybciutko z zebrakami i zlodziejami. A rynek pracy zanizaja glownie ludzie , dla ktorych pieniadz jest; celem w zyciu; a nie ;dodatkiem do zycia;. I mozesz mi wierzyc ,ze sami sie z zycia wyeliminuja,juz zaczal postepowac ten proces- przypatruj sie tylko uwaznie. Zobaczysz ilu nowych znajomych zyska ;krolik;
Jestem juz 15-cie lat na emigracji,wyjechalem w wieku 40-tu lat. Wypracowalem uczciwie swoja emeryture i to wy jestescie mi winni kase- zapamietaj to sobie....
A o czasach ,ktore byly w polsce i jak sie zylo 20-cia lat temu nie moge z toba dyskutowac ,bo ty znasz te czasy z ;Kroniki Filmowej;
Pisz,pisz - posmieje sie troszeczke z twojej wielkiej troski o emigrantow. Wiekszosc z nas wie co sie tam dzieje.