MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 21 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2014-11-08 21:56:29 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2014-11-08 21:56:02, unreal napisał(a):
I nie wszyscy pracodawcy płacą w Polsce pod stołem

Niektorzy nie placa zupelnie....*ROFL*
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-11-08 21:57:37 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Nie chodzi o to że się podatki płaci, tylko ile.
Sam VAT tu 20% w Polsce 24%
Wysokości akcyzy,
Podatek dochodowy, tu masz 10 tys bez podatku, powyżej 20.
Itd itd
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2014-11-08 22:11:27 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

badfish

Post #4 Ocena: 0

2014-11-08 22:20:17 (11 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2014-11-08 21:57:37, krakn napisał(a):
Itd itd

Ale za to w UK nie można się rozliczać wspólnie. W Polsce można. Ba, w każdym europejskim kraju, prócz UK, można. Prawdę mówiąc w UK czuję się łupany podatkowo straszliwie.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #5 Ocena: 0

2014-11-09 01:14:10 (11 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Wyszlo szydlo...angielski socjal cie rusza :)
Unreal ciesze sie ze jestes w Pl szczesliwy i w ogole cud miod i orzeszki. Naprawde. Szczesliwi ludzie sa potrzebni.
Ale czemu upierasz sie ze szczesliwym mozna byc tylko w PL a w UK juz nie?
W UK jest mi lepiej niz w PL przede wszystkim dlatego ze stac mnie na rozwijanie swoich zainteresowan. Mam za co isc do kina, mam za co wyjechac na wakacje, mam za co isc do restauracji itd. W Polsce ma sie czas i srodki tylko na myslenie o przetrwaniu od pierwszego do pierwszego. Wieczna walka o kazda zlotowke.
To nie zycie, to meka. A ja chce zyc a nie sie meczyc dopoki mnie w drewnianym pudelku nie zamkna i do ziemi nie wrzuca. Tylko tyle i az tyle.
Wolno mi chciec wiecej od zycia.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Robertos37

Post #6 Ocena: 0

2014-11-09 03:56:13 (11 lat temu)

Robertos37

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2012

a "haracze" będę płacił bez żalu-w końcu dzięki nim mamy nowoczesną obwodnicę.......

Nic dodac nic ujac
jestem „wyznawcą” „tezy”, iż zinstytucjalizowane „żydostwo” i zinstytucjalizowane „watykaństwo” to paluszki tej samej łapki która próbuje prać ludziom mózgi i od wielu tysięcy lat czymi nas niewolnikami̷

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #7 Ocena: 0

2014-11-09 08:08:47 (11 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2014-11-09 03:56:13, Robertos37 napisał(a):

a "haracze" będę płacił bez żalu-w końcu dzięki nim mamy nowoczesną obwodnicę.......

Nic dodac nic ujac

Podobnie jam piekna jest autostrada A4 od Katowic w głąb kraju. Non stop w remoncie , ograniczenie prędkości do 40km/godz a płaci się jak za nową piękną autostradę:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Roberto480

Post #8 Ocena: 0

2014-11-09 08:26:03 (11 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Powiem Ci tak.
Ceny rachunkow za prad igaz ujete procentowo,sa niskie w stosunku do zarobkow.
Jedzenie i samochody za pol darmo,tez procentowo.
Zalatwiene w urzedzie miejskim(Counsilu) jezeli koliduje to z interesami tubylcow,pomimo ich wielkiej grzecznosci-droga przez meke.
Nie jest prawda ze jest tu calkowicie wolny rynek,wszedzie zezwolenia,certyfikaty i na koniec-w rejonie jest tyle i tyle punktow,jak damy ci zgode to tamci mniej zarobia.Jestes duza konkurencja.Nie to ze gdzies slyszalem,tylko mnie to spotkalo kilka razy,a w jednym przypadku dostalem zgode po tym jak prawnik napisal ze podaje do sadu za dyskryminacje.Jak slysze ludzie z zadluzeniami nie maja sie tu czego bac.Dlugi sa rozkladane na raty i to realne,a odciecie gazu czy pradu,to o tym nie slyszalem.
Szalu dostaje z CPN-ami.Pilnowac trzeba baku,bo stacje co 50-60mil,poza miastem,a i w miastach w porownaniu z PL,nie ma ich za wiele.
Szkola nie ma co porownywac,przyjazna dla ucznia dajaca mozliwosci rozwoju temu kto chce sie uczyc.
Syn jest co prawda w ostatniej klasie tutejszego gimnazjum,od wrzesnia do College,ale z tego co obserwuje do tej pory to,kto chce cos umiec to bez wkuwania i uczenia sie na sile,nauczy sie.
Uczen w PL pod ciagla presja dat,rownan chemicznych,wzorow,ktore zna na pamiec przez chwile,ale ich nie rozumie.
Dzieci od 9 do 15 w szkole,nie musze myslec co robi,czy zjadl cos,czy sobie czegos nie zrobil.
W PL godz 12-13 dziecko Bog wie gdzie i co robi,bo wyszlo ze szkoly.
Zeby nie to chamstwo rodakow i podkladanie nog za kazdym razem kiedy jest okazja to by bylo dosc znosnie.
Zatrudniam dwanascie osob i przewinelo sie ze dwadziescia pare,to moge cos powiedziec o tym.
Jak wszystko w porzadku w firmie to nie wiesz co to urzedy kontrolne.Jak jakas kontrol to jestem powiadomiony z parodniowym wyprzedzeniem.
Zanej partyzantki i checi zgnojenia firmy.W Pl wiem jak to sie odbywa i czesto konczy.
Kto tu byl i zdecydowal sie wrocic,to w 95%,jestem pewien mysli o powrocie.
Zycie tu jest takie spokojniejsze,latwiejsze,przewidywalne.
Ja tak to przynajmniej czuje.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2014-11-09 08:58:58 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-11-08 22:20:17, badfish napisał(a):
Cytat:

2014-11-08 21:57:37, krakn napisał(a):
Itd itd

Ale za to w UK nie można się rozliczać wspólnie. W Polsce można. Ba, w każdym europejskim kraju, prócz UK, można. Prawdę mówiąc w UK czuję się łupany podatkowo straszliwie.
zrób z żoną spółkę partnership. może tędy droga :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

pszczola36

Post #10 Ocena: 0

2014-11-09 09:21:12 (11 lat temu)

pszczola36

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2008

Cytat:

2014-11-09 08:26:03, Roberto480 napisał(a):
Powiem Ci tak.
Ceny rachunkow za prad igaz ujete procentowo,sa niskie w stosunku do zarobkow.
Jedzenie i samochody za pol darmo,tez procentowo.
Zalatwiene w urzedzie miejskim(Counsilu) jezeli koliduje to z interesami tubylcow,pomimo ich wielkiej grzecznosci-droga przez meke.
Nie jest prawda ze jest tu calkowicie wolny rynek,wszedzie zezwolenia,certyfikaty i na koniec-w rejonie jest tyle i tyle punktow,jak damy ci zgode to tamci mniej zarobia.Jestes duza konkurencja.Nie to ze gdzies slyszalem,tylko mnie to spotkalo kilka razy,a w jednym przypadku dostalem zgode po tym jak prawnik napisal ze podaje do sadu za dyskryminacje.Jak slysze ludzie z zadluzeniami nie maja sie tu czego bac.Dlugi sa rozkladane na raty i to realne,a odciecie gazu czy pradu,to o tym nie slyszalem.
Szalu dostaje z CPN-ami.Pilnowac trzeba baku,bo stacje co 50-60mil,poza miastem,a i w miastach w porownaniu z PL,nie ma ich za wiele.
Szkola nie ma co porownywac,przyjazna dla ucznia dajaca mozliwosci rozwoju temu kto chce sie uczyc.
Syn jest co prawda w ostatniej klasie tutejszego gimnazjum,od wrzesnia do College,ale z tego co obserwuje do tej pory to,kto chce cos umiec to bez wkuwania i uczenia sie na sile,nauczy sie.
Uczen w PL pod ciagla presja dat,rownan chemicznych,wzorow,ktore zna na pamiec przez chwile,ale ich nie rozumie.
Dzieci od 9 do 15 w szkole,nie musze myslec co robi,czy zjadl cos,czy sobie czegos nie zrobil.
W PL godz 12-13 dziecko Bog wie gdzie i co robi,bo wyszlo ze szkoly.
Zeby nie to chamstwo rodakow i podkladanie nog za kazdym razem kiedy jest okazja to by bylo dosc znosnie.
Zatrudniam dwanascie osob i przewinelo sie ze dwadziescia pare,to moge cos powiedziec o tym.
Jak wszystko w porzadku w firmie to nie wiesz co to urzedy kontrolne.Jak jakas kontrol to jestem powiadomiony z parodniowym wyprzedzeniem.
Zanej partyzantki i checi zgnojenia firmy.W Pl wiem jak to sie odbywa i czesto konczy.
Kto tu byl i zdecydowal sie wrocic,to w 95%,jestem pewien mysli o powrocie.
Zycie tu jest takie spokojniejsze,latwiejsze,przewidywalne.
Ja tak to przynajmniej czuje.

Potwierdzam w całej rozciągłościten ten post mądrego człowieka. Jako ze nie chce mi się czytać wszystkich postów w tym temacie odniose sie do niego kompleksowo. Zawsze najwiecej do powiedzenia maja Ci co tak naprawde najmniej wiedzą. Nie byli, nie widzieli ,nie przeżyli ale oczywiście sami wiedza najlepiej. Ja to nazywam oszołomiarstwem. Oszołomów więc mamy dostatek i moze jest to jakas droga aby zakryć stan faktyczny tej rzeczywistości która ich otacza.Juz dawno przestałem się przejmowac tym co ludzie o mnie mówia i myślą. Co byście nie powiedzieli i nie zrobili zawsze będzie to temat do krytyki bo Oni wiedzą lepiej. Reasumujac jak ktos ma raj w Polsce nie tam sobie żyje jak pączek w masle z moim szczerym błogosławieństwem a o mnie niech sie nie martwi bo jest to moje życie a najlepiej niech o mnie zapomni a wtedy bede równiez szczęśliwy.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Strona 21 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,