MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 113.9 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 112.9 | 113.9 | 114.9 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 113.9 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2020-03-01 10:32:33 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

haha rozumiem ze ona ma na mysli okres od 2004? jakby sie ktos uparl to wczesniej

no ciezko sie tu nie zgodzic z tym stwierdzeniem pranie mozgow przez media jest takie ze ludzie wola glosowac na komuchow z sld niz na konfederacje na przyklad

" Jedna z tych emocji u mnie jest złość, ze taki właśnie, zwykły żuczek, jak ty mówisz ma niewielkie szanse na w miarę normalna egzystencje. Nie kupi sobie sam mieszkania, nie utrzyma sobie sam rodziny, nie opłaci sobie sam własnych zainteresowań czy lekcji tańca dla córki. Ja tego nie rozumiem. Bo co, te zwykle żuczki nie maja marzeń czy p"

ja przebalowalem pol zycia i nikogo nie bede obwinial o swoj los na pewno nie bede wymagal od kraju po transformacji zeby zarabiac 10k zl na miesiac bedac fizolem bo tyle to pewnie polowa Polakow w anglii nie zarabia nawet...

napisalem ze tu jest to proste na pewno nie to co probujesz mi przypisac-ze "niemozliwe"

nie ogarnia mnie zadna zlosc bo wiekszosc znajomych w pl ma swoje mieszkania/domy nawet we wrocku mam kolezanke ktora kupila mieszkanie nie wypruwajac sobie flakow bo nie zrobila tego na gorce...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-03-2020 11:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: +1

2020-03-01 10:57:29 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Akurat jestem przeciwko zakazowi handlu w niedzielę i osobiście rozwiazalbym to inaczej mianowicie wprowadzić obowiązek podwójnej płacy dla pracujących w niedzielę . Ten kto chciałby mieć pracownika i otwarty sklep musiałby ekstra zapłacić by zarobić a i pewnie na brak chętnych do pracy w niedzielę nikt by nie narzekał

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2020-03-01 11:12:53 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Chris, nie prznos politycznych szarpanin do tego watku, prosze cie, szczegolnie jak nie mozesz znalezc innych niz obrazliwych oreslen na oponentow twojej mysli, czy twoich pogladow.

Niestety ale Polska pod wzgledem podejscia do osob niepelnosprawnych jest dalej w lesie, zdecydowana wiekszosc "ulepszen" jest na pokaz, zeby Uni wykazac, ze gdzies pieniadze wydane. W duzych miastach jest problem, a z malych miast to nawet sie wydostac nie moga osoby na wozkach, osoby nie dajace rady schodom, stopniom do ktorych drabina bylaby na miejscu, osobom z wozkami dla dzieci. Znam miasta gdzie zaden autobus nie jest dla takich osob przystosowany, a urzad do spraw intergracji (i uwag o ich braku) jest na drugim pietrze w budynku bez windu.

Niestety, ale brak kultury obslugi klienta jest bardzo czesty nadal. Uprzejmosc jest bonusem okazywanym czasem przez pracownikow sektora, a nie podstawowym wymogiem na tym stanowisku. Fakt, ze wyszli z lasu, ale spora czesc jeszcze zakamuflowana ma uprzejmosc pod liscmi.

Jak zwie sie osoby ktore dla pieniedzy porzucily jedne z najwazniejszych wartosci? Ja moge przynajmniej wymienic inne niz srebrniki powody opuszczenia ojczyzny, szczegolnie ze dla mnie dlugoterminowe finansowe rokowania nie byly na pierwszch punktach rozwazan o wyjezdzie.

Wracajac do tematu... pojedscie autora: "nie robcie ludziom wody z mozgu" - wydaje sie byc troche obrazliwe dla Polakow w ojczyznie, zaklada ze ludzie w Polsce nie maja zdolnosci umyslowych zeby swoje wnioski wyksztaltowac bez autora ochrony i zdolnosci porownawczych. Przy opisanym stylu zycia autora i podejsciu do innych, to przypomina pouczenia ksiedza jak sobie radzic z problemami w malzenstwie, albo poradami na temat problemow wspolzycia seksualnego, jak on nie ma ani doswiadczenia, ani kwalifikacji (psychologii, seksuologi, medycyny).

Ada

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-03-01 11:34:35 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ada jak zwykle klamiesz i manipulujesz wrzuc na luz bo to night cytowala Polke ktora poruszyla ten temat piszac o starych ludziach i rzadzacych ja napisalem w odpowiedzi na ten cytat co o tym mysle

pranie mozgu= manipulacja wiec sie tak nie ekscytuj niepotrzebnie widac ze jako modek ciezko ci zachowac obiektywnosc tutaj moglabys sie czasami powstrzymac od robienia afery : P

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2020-03-01 11:43:23 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Popatrz na tytul tematu, czy to nie autor sugeruje robienie wodu z mozgu? Dlatego nawet zacytowalam, jakbys chcial zauwazyc. Nie podoba ci sie moj punkt widzenia, nie mam problemu z tym, ale daj kazdemu zabrac glos; dyskusja z osobami o twoich pogladach bedzie raczej wyliczanka niz dyskusja. W ktorym miejscu manipuluje w swojej wypowiedzi?
Ada

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-03-01 11:45:32 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

"daj zabrac glos"... ale sama probujesz ograniczac moj
:-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-03-2020 11:46 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2020-03-01 12:29:02 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-03-01 07:00:13, NightFury napisał(a):
Po raz kolejny zwrócę uwagę, ze nie umiesz dyskutować. Atakuje się argumenty a nie argumentującego. Polska mentalność czy po prostu osobowość..?

Trudno zdobyć się rzeczowość kiedy szukasz wartości katolickich u kasjerki w biedronce. Jeszcze trudniej zachować powagę :-]
Zawsze tak oceniasz ludzi przez pryzmat kim są, w co wierzą czy tylko jak do Polski jedziesz? I czy to jeszcze polska mentalność czy już taka osobowość?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-03-01 14:26:58 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2020-03-01 11:45:32, cris82 napisał(a):
"daj zabrac glos"... ale sama probujesz ograniczac moj
:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 01-03-2020 11:46 ]

Nie słyszałeś jeszcze o tzw.pozytywnej dyskryminacji a mieszkasz w UK tyle lat? Toć to normalne tutaj.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #9 Ocena: 0

2020-03-01 18:07:39 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Wracajac do tematu, jest w uk problem ubostwa ktory poruszam w watku zmian klimatycznych. Problem o ktorym we wspolczesnej, nielewackiej Polsce nik nie slyszal.
Wiec potwierdza sie tym potrzeba watku i dyskusji.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2020-03-01 18:21:49 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ada nie ma ułatwień dla niepełnosprawnych w Polsce ? Na każdym dworcu w miastach są obowiązkowe windy łączące perony , nawet małych stacjach gdzie nie można przejechać wózkiem przez tory , tymczasem w Londynie takie windy są tylko w nowych stacjach metra Jubilee Line I na największych stacjach pociągowych . Do tego zauważyłem że do większości urzędów są normalne schody jak i podjazdy . Oczywiście nie wszędzie się da , prawie wszystkie polskie starówki to stare poniemieckie kamienice .

Do góry stronyOffline

Strona 113.9 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 112.9 | 113.9 | 114.9 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,