MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prośba do emigrantów-nie róbcie ludziom w Polsce wody z mózgu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 111 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

Str 111 z 137

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2020-02-29 09:44:56 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Z drugiej strony są pary w UK które celowo żyją w nieformalnym związku i mają dzieci , łatwiej wtedy doić system socjalny

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2020-02-29 09:47:27 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2020-02-29 09:44:56, Wielim napisał(a):
Z drugiej strony są pary w UK które celowo żyją w nieformalnym związku i mają dzieci , łatwiej wtedy doić system socjalny

W UK nie jest wazne, czy zwiazek jest formalny czy nie, tylko, czy para mieszka razem.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Wembley27

Post #3 Ocena: 0

2020-02-29 10:16:14 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Unreal
Ile miales lat jak poszedles do pracy I zaczeles odkladac ?
Cos mi sie wydaje ze bardzo mlodo
To wyzszysz szkol nie skonczyles ?

Miales szczescie ze mogles mieszkac u rodzicow
A co bys zrobil jak by rodzicow nie mial ?

Masz poglady staromodne
Zapomniales jeszcze o jednym
Posadzic drzewo
I splodzic syna
A co zrobisz jak bedziesz miec Corke?
To szlak trafi w twoj plan

A sex dopiero po slubie?
To powodzenia w szukaniu dziewicy

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2020-02-29 10:40:59 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Można mieć staromodne poglądy gorzej jak się uważa, że wszyscy dookoła powinni być mnichami.
Moja Babcia miała dziecko bez ślubu, ślub był potem i jakoś życia sobie nie spieprzyli z Dziadkiem.
Może Unreal ocenia przez swoje grono znajomych, ktorzy kłamią przy wigilijnym stole i nie ma wśród nich nikogo kto przyjechał tutaj żyć i wychowywać dzieci

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2020-02-29 11:05:19 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2020-02-29 09:47:27, Turefu napisał(a):
Cytat:

W UK nie jest wazne, czy zwiazek jest formalny czy nie, tylko, czy para mieszka razem.

Formalnie obcym ludziom łatwiej oszukać że nie żyją razem .Znałem pary które mieszkały razem ,ale formalnie osobno , i doiły podatników ile się dało na "samotną matkę" , tylko dej i dej , on na Self employed w budowlance , adres na kolegę , ona niby sprzątanie ale nie daj Boże by wykazać więcej niż 16 godzin tygodniowo

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #6 Ocena: 0

2020-02-29 11:16:21 (5 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Cytat:

2020-02-29 11:05:19, Wielim napisał(a):
Cytat:

2020-02-29 09:47:27, Turefu napisał(a):
Cytat:

Formalnie obcym ludziom łatwiej oszukać że nie żyją razem .Znałem pary które mieszkały razem ,ale formalnie osobno , i doiły podatników ile się dało na "samotną matkę" , tylko dej i dej , on na Self employed w budowlance , adres na kolegę , ona niby sprzątanie ale nie daj Boże by wykazać więcej niż 16 godzin tygodniowo

Znajomi moich znajomych też doili w ten sposób. Aż w końcu ich namierzyli i musieli sprzedawać działki budowlane w Polsce aby oddać nieuczciwie pobrane benefity.

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #7 Ocena: 0

2020-02-29 12:23:32 (5 lat temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

Wielim->No to trzeba bylo dziadow zglaszac, niech sie system (HMRC) nimi zainteresuje, jesli placisz jakis podatki (a przeciez tak jest) to pamietaj ze oni tez ciebie okradaja, nie ma jakis mitycznych "rzadowych" pieniedzy ktore sa niczyje, rzad zabiera nam kase i rozdaje potrzebujacym, jak dostaja takie dziady to kradna pieniadze platnika.
Dodatkowo potem rzeczywiscie potrzebujacy moga stracic bo system ma brak/musi byc uszczelniony, wlasnie przez takie "pary", nie mozna ludziom wierzyc na slowo bo zawsze sie znajdzie jakis "kombinator".

[ Ostatnio edytowany przez: kaktusak 29-02-2020 12:24 ]

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2020-02-29 15:37:49 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Cytat:

2020-02-29 10:16:14, Wembley27 napisał(a):
Unreal

Jestem przekonany ze to nie jest literowka, tylko ze Ty naprawde mowisz "zaczeles".
W repertuarze jest tez "lubiec" ?*ROFL*
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2020-02-29 16:50:35 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Może Unreal ocenia przez swoje grono znajomych, ktorzy kłamią przy wigilijnym stole i nie ma wśród nich nikogo kto przyjechał tutaj żyć i wychowywać dzieci 

Znajomi to rarytas w jego pojęciu, mogliby narazić na wydatki, np na kartkę świąteczną...

Temat wydawał się być o porównaniu podobnych standardów życia w Polsce i w UK, a autor chce się okazało udowodnić, że w Polsce można zaoszczędzić na mieszkanie jak się minimalną czesc dochodów wydaje tylko... sugerując to wszędzie da się zaoszczędzić.
Ada

Do góry stronyOffline

unreal

Post #10 Ocena: 0

2020-02-29 18:03:15 (5 lat temu)

unreal

Mężczyzna

Z nami od: 14-05-2014

Cytat:

2020-02-29 10:16:14, Wembley27 napisał(a):
Unreal
Cos mi sie wydaje ze bardzo mlodo
To wyzszysz szkol nie skonczyles ?

Miales szczescie ze mogles mieszkac u rodzicow
A co bys zrobil jak by rodzicow nie mial ?

Masz poglady staromodne
Zapomniales jeszcze o jednym
Posadzic drzewo
I splodzic syna
A co zrobisz jak bedziesz miec Corke?
To szlak trafi w twoj plan

A sex dopiero po slubie?
To powodzenia w szukaniu dziewicy

Do pierwszych prac dorywczych poszedłem w wieku 18 lat-20 lat.Pierwszą normalną pracę na etat miałem w sklepie w wieku 21 lat i już w tym momencie miałem odłożone około 4 tys.złotych.

Nie chciałem iść na studia bo nie lubię się uczyć i nie mam jakiś szczególnych zainteresowań.Wolałem od razu iść do pracy.Mam wykształcenie średnie,skończyłem dwuletnią zawodową szkołę policealną,która była kompletą pomyłką i stratą czasu.Gdyby nie szkoła byłbym dzisiaj bogatszy o ok 20 tys złotych.

Miałem szczęście i bardzo wiele osób ma szczęście mieszkać z rodzicami bo rodzice w Polsce wiedzą,że metr dziadowskiego mieszkania w bloku kosztuje 8-10 tys. złotych i nieładnie byłoby wyrzucać dzieci z rodzinnego domu z buńczucznym hasłem "radź se sam",tym bardziej,że rodzice dostali za komuny mieszkanie z przydziału za śmieszne pieniądze,albo wręcz dostali je....za darmo(!).

Gdybym nie mógł mieszkać z rodzicami,wynajmowałbym pokój-niestety-dwuosobowy w mieszkaniu z obcymi ludźmi.Odkładałbym wtedy około 4500 zł rocznie.I uzbierałbym w tym momencie na wkład własny na mieszkanie i również otrzymał na nie kredyt.Wtedy przeszedłbym na tzw."Hard-mode: jeżeli chodzi o oszczędzanie.Do pracy chodziłbym na nogach 5 kilometrów ,żeby zaoszczędzić na bilecie miesięcznym.Tak,jestem do tego zdolny.

Nie chcę mieć dziewczyny,żony i kochanki.Nie chcę mieć dzieci.Chcę mieszkać sam,zawsze chciałem i zawszę będę chciał.Jak pisałem-ja wiem czego chcę i nigdy nie zmieniam zdania.Wszystko to co sobie założyłem w wieku 16 lat spełniło się w 150 %.Zakładałem,że dzisiaj będę zarabiał 800 zł mniej niż zarabiam w tej chwili.

CO do spieprzonego życia.Przykład z mojej dawnej pracy.Młoda dziewczyna pojechała z chłopakiem do UK.Mieli oszczędzać na życie/normalnie żyć.Zamiast oszczędzać wydawali na restauracje i wycieczki.Zamiast zaczekać-zaszła w ciążę.Chłopak zamiast się z nią ożenić("ale po co się żenić? przecież się kochamy";),zerwał z nią i gdzieś wsiąkł.Wróciła do Polski bez pieniędzy i z brzuchem.Jej wartość na rynku matrymonialnym jako samotnej matki z nędznymi zarobkami wynosi 0.

Gdyby postępowała według zaprezentowanego przeze mnie schematu sprawy wyglądałyby dziś inaczej.Nie byłoby niechcianej ciąży,nie byłoby życia w nędzy.A jeżeli rozwiodłaby się to Były mąż musiałbym płacić alimenty na dziecko + alimenty na nią i wyglądałoby to zdecydowanie lepiej.Obecnie jako konkubina nie ma prawa do alimentów na siebie,a na dziecko też nie dostaje żadnych-Chłopaka nie mogą namierzyć/pracuje na czarno/za minimalną i jest nieściągalny a alimenty z funduszu alimentacyjnego jej nie przysługują-pracując w sklepie ma zbyt wysokie dochody,żeby z niego skorzystać:-D.

Proszę mi podać PRAWDZIWY powód dlaczego lepiej żyć w konkubinacie zamiast w związku małżeńskim.Powód pierwszy już znamy-można wyłudzać pieniądze z opieki społecznej.Czy są jeszcze jakieś inne?

Do góry stronyOffline

Strona 111 z 137 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 135 | 136 | 137 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,