Str 110.5 z 137 |
|
---|---|
Wembley27 | Post #1 Ocena: 0 2020-02-29 08:05:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ...
I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? |
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2020-02-29 08:37:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Unreal, do UK ludzie przyjezdzaja nie tylko, zeby odkladac hajs. Przyjezdzaja, zeby tu zyc. 7-8 lat to dlugo dla bezdzietnej, niezaslubionej pary, zeby zyc na pokoju, odzywiac sie fasolka na toscie i caly czas tylko odkladac. Juz nie wspominajac, ze biologicznego zegara u kobiety sie nie oszuka I wiekszosc pan nie zgodzi sie na czekanie prawie dekade na macierzynstwo.
|
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2020-02-29 08:46:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-29 00:58:41, unreal napisał(a): Cytat: 2020-02-28 11:19:32, cris82 napisał(a): "3.W Polsce nie da się żyć!-stary w anglii za minimalną wyżyjesz i coś odłożysz a w Polsce zdechniesz z głodu-zarobki kilkakrotnie wyższe a ceny TAKIE SAME!" to jest pierwszy post z tego tematu nie czepiajac sie w ogole stwierdzam tylko ze zabawny jest TWOJ "brak wiary w slowa znajomych" sprzed 5lat do stawianych przez ciebie dzisiaj tez ze mozna z uk przywiezc 60-100k £ po paru latach w g$wno-pracy bez zadnego problemu jakby dwie rozne osoby to pisaly : P Mój brak wiary w słowa znajomych jest nadal jak najbardziej aktualny w kwestii cen w Anglii i Polsce.Większość emigrantów do dzisiaj bezczelnie kłamie przy wigilijnym stole,że ceny w Anglii są FIZYCZNIE takie same jak w Polsce. Ale nie rozumiem jaki to problem odłożyć we dwójkę w Anglii 80 tysiaków w 7-8 lat? Gdzie popełniłem błąd w wyliczeniach? Pewnie chodzi wam o to,że zakładam że ta dwójka żyje jak robaki,nie ma samochodów i dzieci.Wybaczcie ale przecież większość Polaków tak żyło w UK jakiś czas po przyjeździe.Jakie dzieci? Do Anglii nie jedzie się żeby zakładać rodzinę i mieć dzieci tylko odkładać hajs.Poza tym dzieci bez ślubu to jest słaby pomysł. Ja mam konserwatywne poglądy i trzeba w życiu robić pewne rzeczy w odpowiedniej kolejności bo tak jest po prostu prawidłowo-widzimy to na przykładzie naszych przodków.Najpierw nauka,potem praca,potem mieszkanie,potem ślub i potem dzieci.Najpierw hajs i zabezpieczenie podstawowej i fundamentalnej potrzeby materialnej jaką jest własne mieszkanie,a potem możemy się bawić i zajmować głupotami. We wszystkich znanych mi przypadkach odstępstwo od tego modelu kończyło się źle,a nawet do tego stopnia tragicznie,że ludzie w wieku 20 lat potrafili mieć trwale i nieodwołalnie spieprzone życie. Zaczyna się robić komediowo... Teoretycznie nasi przodkowie żyli na drzewach i w jaskiniach. Music leads me through my life
|
NightFury | Post #4 Ocena: 0 2020-02-29 08:48:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-29 08:05:47, Wembley27 napisał(a): Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ... I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? Wembley, nie ma dla ciebie nadziei. #sarkazm. ![]() Music leads me through my life
|
Wembley27 | Post #5 Ocena: 0 2020-02-29 09:36:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-02-29 08:48:25, NightFury napisał(a): Cytat: 2020-02-29 08:05:47, Wembley27 napisał(a): Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ... I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? Wembley, nie ma dla ciebie nadziei. #sarkazm. ![]() Wiem Ha ha😁 I kocham sie za to |
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2020-02-29 09:44:56 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Z drugiej strony są pary w UK które celowo żyją w nieformalnym związku i mają dzieci , łatwiej wtedy doić system socjalny
|
Turefu | Post #7 Ocena: 0 2020-02-29 09:47:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2020-02-29 09:44:56, Wielim napisał(a): Z drugiej strony są pary w UK które celowo żyją w nieformalnym związku i mają dzieci , łatwiej wtedy doić system socjalny W UK nie jest wazne, czy zwiazek jest formalny czy nie, tylko, czy para mieszka razem. |
Wembley27 | Post #8 Ocena: 0 2020-02-29 10:16:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Unreal
Ile miales lat jak poszedles do pracy I zaczeles odkladac ? Cos mi sie wydaje ze bardzo mlodo To wyzszysz szkol nie skonczyles ? Miales szczescie ze mogles mieszkac u rodzicow A co bys zrobil jak by rodzicow nie mial ? Masz poglady staromodne Zapomniales jeszcze o jednym Posadzic drzewo I splodzic syna A co zrobisz jak bedziesz miec Corke? To szlak trafi w twoj plan A sex dopiero po slubie? To powodzenia w szukaniu dziewicy |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2020-02-29 10:40:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Można mieć staromodne poglądy gorzej jak się uważa, że wszyscy dookoła powinni być mnichami.
Moja Babcia miała dziecko bez ślubu, ślub był potem i jakoś życia sobie nie spieprzyli z Dziadkiem. Może Unreal ocenia przez swoje grono znajomych, ktorzy kłamią przy wigilijnym stole i nie ma wśród nich nikogo kto przyjechał tutaj żyć i wychowywać dzieci Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2020-02-29 11:05:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2020-02-29 09:47:27, Turefu napisał(a): Cytat: 2020-02-29 09:44:56, Wielim napisał(a): Z drugiej strony są pary w UK które celowo żyją w nieformalnym związku i mają dzieci , łatwiej wtedy doić system socjalny W UK nie jest wazne, czy zwiazek jest formalny czy nie, tylko, czy para mieszka razem. Formalnie obcym ludziom łatwiej oszukać że nie żyją razem .Znałem pary które mieszkały razem ,ale formalnie osobno , i doiły podatników ile się dało na "samotną matkę" , tylko dej i dej , on na Self employed w budowlance , adres na kolegę , ona niby sprzątanie ale nie daj Boże by wykazać więcej niż 16 godzin tygodniowo |