Ludzie porownuja swoje zycie do cudzych (ulepszanych) zdjec. I tak jak piszesz - za tymi podrozami singli czesto stoi potworna samotnosc.
Str 110 z 137 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2020-02-28 12:36:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Mysle ze z tymi fotkami na fejsika poruszyles ciekawy problem. Przeciez liczba depresji z czegos sie bierze.
Ludzie porownuja swoje zycie do cudzych (ulepszanych) zdjec. I tak jak piszesz - za tymi podrozami singli czesto stoi potworna samotnosc. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2020-02-28 17:03:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jakby to powiedziec, poza tanimi wypadami na picie (chyba wtedy nie jest to juz takie tanie) a funkcjonowaniem praca - dom - konto/bank, jest caly wachlarz mozliwosci.
Natomiast OP przekonywal dlugo, jak pieknie wyglada zycie w Pl, potem sie okazalo, ze to zycie pustelnika i stad sie rozwinela cala dyskusja. Tak po cichu przypomne, ze jest cala masa mozliwosci fajnego towarzystwa i hobby, ktore bedzie bezkosztowe badz prawie bezkosztowe. I wbrew pozorom jest sporo ludzi, ktorzy kompletnie nie afiszuja sie po mediach spolecznosciowych, takie media sluza zupelnie innym celom. |
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2020-02-28 17:12:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2020-02-28 12:03:02, Jurny_Jurek napisał(a): Zgoda. Unreal ma swój wkład w tę dyskusję ale próbujecie przekinać mnicha by porzucił swój styl życia, jaki mu odpowiada. Broń Boże. Unreal zdaje się być zadowolony ze swojego życia i ja osobiście nie namawiałabym do jego zmiany. Liść owinięty w bibule nadal będzie tylko liściem. Skoro unreal jest szczęśliwy z tym co ma i co robi to dobrze. Tylko nie rozumiem tego pełnego wyższości tonu, ze skoro inni nie robią tak jak on to nie wieszaczek chcą, zmieniają zdanie i w wyniku własnych wyborów są w jakiś sposób nieszczęśliwi. To błędne rozumowanie. Music leads me through my life
|
unreal | Post #4 Ocena: 0 2020-02-29 00:58:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2014 Skąd: ? |
Cytat: 2020-02-28 11:19:32, cris82 napisał(a): "3.W Polsce nie da się żyć!-stary w anglii za minimalną wyżyjesz i coś odłożysz a w Polsce zdechniesz z głodu-zarobki kilkakrotnie wyższe a ceny TAKIE SAME!" to jest pierwszy post z tego tematu nie czepiajac sie w ogole stwierdzam tylko ze zabawny jest TWOJ "brak wiary w slowa znajomych" sprzed 5lat do stawianych przez ciebie dzisiaj tez ze mozna z uk przywiezc 60-100k £ po paru latach w g$wno-pracy bez zadnego problemu jakby dwie rozne osoby to pisaly : P Mój brak wiary w słowa znajomych jest nadal jak najbardziej aktualny w kwestii cen w Anglii i Polsce.Większość emigrantów do dzisiaj bezczelnie kłamie przy wigilijnym stole,że ceny w Anglii są FIZYCZNIE takie same jak w Polsce. Ale nie rozumiem jaki to problem odłożyć we dwójkę w Anglii 80 tysiaków w 7-8 lat? Gdzie popełniłem błąd w wyliczeniach? Pewnie chodzi wam o to,że zakładam że ta dwójka żyje jak robaki,nie ma samochodów i dzieci.Wybaczcie ale przecież większość Polaków tak żyło w UK jakiś czas po przyjeździe.Jakie dzieci? Do Anglii nie jedzie się żeby zakładać rodzinę i mieć dzieci tylko odkładać hajs.Poza tym dzieci bez ślubu to jest słaby pomysł. Ja mam konserwatywne poglądy i trzeba w życiu robić pewne rzeczy w odpowiedniej kolejności bo tak jest po prostu prawidłowo-widzimy to na przykładzie naszych przodków.Najpierw nauka,potem praca,potem mieszkanie,potem ślub i potem dzieci.Najpierw hajs i zabezpieczenie podstawowej i fundamentalnej potrzeby materialnej jaką jest własne mieszkanie,a potem możemy się bawić i zajmować głupotami. We wszystkich znanych mi przypadkach odstępstwo od tego modelu kończyło się źle,a nawet do tego stopnia tragicznie,że ludzie w wieku 20 lat potrafili mieć trwale i nieodwołalnie spieprzone życie. |
rafal80 | Post #5 Ocena: 0 2020-02-29 06:29:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Unreal, powinieneś porównywać te same sytuacje w Polsce i w Uk, żeby być obiektywnym. Może napisz na jakim poziomie żyje i ile odkłada w Polsce rodzina gdzie ojciec pracuje i zarabia medianę 3000 zł netto , mają dwójkę dzieci, żona nie pracuje bo pilnuje dzieci a za wynajem 2 pokojowego mieszkania z rachunkami płacą 2000zł ?
. [ Ostatnio edytowany przez: rafal80 29-02-2020 06:37 ] |
|
|
Wembley27 | Post #6 Ocena: 0 2020-02-29 08:05:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ...
I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? |
Turefu | Post #7 Ocena: 0 2020-02-29 08:37:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Unreal, do UK ludzie przyjezdzaja nie tylko, zeby odkladac hajs. Przyjezdzaja, zeby tu zyc. 7-8 lat to dlugo dla bezdzietnej, niezaslubionej pary, zeby zyc na pokoju, odzywiac sie fasolka na toscie i caly czas tylko odkladac. Juz nie wspominajac, ze biologicznego zegara u kobiety sie nie oszuka I wiekszosc pan nie zgodzi sie na czekanie prawie dekade na macierzynstwo.
|
NightFury | Post #8 Ocena: 0 2020-02-29 08:46:59 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-02-29 00:58:41, unreal napisał(a): Cytat: 2020-02-28 11:19:32, cris82 napisał(a): "3.W Polsce nie da się żyć!-stary w anglii za minimalną wyżyjesz i coś odłożysz a w Polsce zdechniesz z głodu-zarobki kilkakrotnie wyższe a ceny TAKIE SAME!" to jest pierwszy post z tego tematu nie czepiajac sie w ogole stwierdzam tylko ze zabawny jest TWOJ "brak wiary w slowa znajomych" sprzed 5lat do stawianych przez ciebie dzisiaj tez ze mozna z uk przywiezc 60-100k £ po paru latach w g$wno-pracy bez zadnego problemu jakby dwie rozne osoby to pisaly : P Mój brak wiary w słowa znajomych jest nadal jak najbardziej aktualny w kwestii cen w Anglii i Polsce.Większość emigrantów do dzisiaj bezczelnie kłamie przy wigilijnym stole,że ceny w Anglii są FIZYCZNIE takie same jak w Polsce. Ale nie rozumiem jaki to problem odłożyć we dwójkę w Anglii 80 tysiaków w 7-8 lat? Gdzie popełniłem błąd w wyliczeniach? Pewnie chodzi wam o to,że zakładam że ta dwójka żyje jak robaki,nie ma samochodów i dzieci.Wybaczcie ale przecież większość Polaków tak żyło w UK jakiś czas po przyjeździe.Jakie dzieci? Do Anglii nie jedzie się żeby zakładać rodzinę i mieć dzieci tylko odkładać hajs.Poza tym dzieci bez ślubu to jest słaby pomysł. Ja mam konserwatywne poglądy i trzeba w życiu robić pewne rzeczy w odpowiedniej kolejności bo tak jest po prostu prawidłowo-widzimy to na przykładzie naszych przodków.Najpierw nauka,potem praca,potem mieszkanie,potem ślub i potem dzieci.Najpierw hajs i zabezpieczenie podstawowej i fundamentalnej potrzeby materialnej jaką jest własne mieszkanie,a potem możemy się bawić i zajmować głupotami. We wszystkich znanych mi przypadkach odstępstwo od tego modelu kończyło się źle,a nawet do tego stopnia tragicznie,że ludzie w wieku 20 lat potrafili mieć trwale i nieodwołalnie spieprzone życie. Zaczyna się robić komediowo... Teoretycznie nasi przodkowie żyli na drzewach i w jaskiniach. Music leads me through my life
|
NightFury | Post #9 Ocena: 0 2020-02-29 08:48:25 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-02-29 08:05:47, Wembley27 napisał(a): Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ... I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? Wembley, nie ma dla ciebie nadziei. #sarkazm. ![]() Music leads me through my life
|
Wembley27 | Post #10 Ocena: 0 2020-02-29 09:36:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-02-29 08:48:25, NightFury napisał(a): Cytat: 2020-02-29 08:05:47, Wembley27 napisał(a): Do angli przyjechalam zeby rodzine zalozyc ....dziwne ... I miec dziecko I kase odkladac A teraz szok zyje bez slubu Juz 16 lat I nigdy nie wyjde zamaz. Ja zyje swoim zyciem I nie patrze sie na przyklady przodkow. Bo to bez sensu. 20 lat I spiepszone zycie Dlatego ze rodzice nie byli po slubie Bo nie mieli mieszkania w polsce ? Wembley, nie ma dla ciebie nadziei. #sarkazm. ![]() Wiem Ha ha😁 I kocham sie za to |